Pronat e dobishme beeswax


Në mjekësinë popullore, një produkt shumë të vlefshme të marra nga bletari është beeswax. Ai është konsideruar si produkte biologjikisht aktive, ajo ka veti antibacterial. Ajo që është më e habitshme, të shkatërrojë të gjithë përbërësit e dobishme në beeswax jo edhe të fortë trajtimit teknike dhe ngrohjes. Për disa shekuj me radhë me sukses përdorni emollients njeriun dhe plagë-shërimit, anti-inflamator dhe pronat analgjezik e dylli, aplikuar atë në recetave të ndryshme. Beeswax pronat e dobishme të cilat janë të paçmuar për nënat gji, të përdorura për të stimuluar gjoks molokoutvorennya. Kur kolliteni dylli ndihmuar të hequr gëlbazë.


Zhvillimi dylli gjëndra dylli është për shkak. Pas bletë pushon për të prodhuar pelte mbretërore, ajo fillon njëzet ditë voskoobrazovanye. Kjo sasi është e mjaftueshme për bletët duhet nektar, bakrit, polen dhe pergi. Prodhimi i dylli është proces shumë i komplikuar i natyrshëm, dhe kjo është e mundur vetëm uyazyka atë bletë plotësisht të shëndetshëm. Në tij dylli bletëve jetës përdoret në ndërtimin e familjeve të tyre njëqind. Një person përdor pronat e dobishme e këtij produkti në vete.


Cilësia dhe statuti i kufizimeve bërë beeswax lehtë për të përcaktuar se nga kjo do të varet nga shumë prona të dobishme të produktit. Për shembull, në qoftë se qeliza zbehtë hije të kuq apo të bardhë, kjo tregon se dylli prodhuar nga bletët kohët e fundit. Në dylli vjetër krehër është pozhovtilym, ndonjëherë ngjyrë kafe, disa qeliza shkatërrohen, dhe sasia e dylli në to është ulur në 40%. Për beeswax, HONEYCOMBS pastrohen e parë e mjaltit, vënë ato në një tas me ujë të nxehtë, e cila shpërndajë të gjitha gjurmët e mjaltit dhe papastërtitë shpëtojnë nga përmbajtje të padëshiruar. Kur dylli është deri në sipërfaqen e ujit, të pastër e tij, derdhur në molds të veçanta. Pas shkrirjes beeswax do të ketë një ngjyrë të verdhë, dhe nën ndikimin e diellit të gjitha pigmente për t'u ngjyrosur në të shkatërruara, dhe ai është e bardhë. Wax, përdorimi i të cilave nuk është menduar për qëllime mjekësore, t'i nënshtrohet llojeve të ndryshme të trajtimit, duke përfshirë kimike. Në qoftë se ajo do të përdoret si bazë për produktet terapeutike, procesi nuk prodhon, ai edhe një herë thekson përfitimin e këtij produkti për trupin e njeriut.

Në beeswax paraqesë acide të tilla të rëndësishme të ngopura yndyrore si palmitik, miristik, tserotovaya. Përbërja e pasur e dylli dhe e pasur me karbohidratet - dhe henryakontanom nonacosane. Ajo gjeti një sasi të madhe të vitaminës A dhe carotenoids, alkoolet, komponimet me pronat antibacterial.

Mjekësi tradicionale, që ka studiuar në detaje pronat e dobishme e dylli bee, me sukses ka filluar të aplikojnë këtë produkt për parandalimin e shumë sëmundjeve, si dhe për trajtimin e tyre efektiv. Popularity dylli njohur në trajtimin e inflamacionit të kavitetit nazal, zgavër oral, sidomos kur sëmundje periodontale. Një komponentë rrëshqitës dylli mund të asimilohet nga trupi, kështu që është tërheqja e të gjitha substancave toksike dhe të dëmshme dhe është dehje. Gjatë kollitjes sulmet dylli që mbulon të gjithë qafën, kështu që ju mund të shkaktojnë tërheqjen e gëlbazë dhe të reduktuar spazma.

Wax ka veti të mrekullueshme që e bëjnë lëkurën të rejuvenated dhe rifreskohen epitelin. Ajo mund të përdoret jo vetëm për parandalimin, zbutjen dhe kujdesin e rregullt të lëkurës për të, por edhe për trajtimin e shumë sëmundjeve të cilat janë manifestuar në lëkurë. Beeswax plagët trajtohen, atëherë ata plagë përshpejtuar. NDRYSHME kanë kohë që janë trajtuar lupusi eritematoz, për këtë ajo butësisht aplikuar në lëkurë të dëmtuar.

Paketa e beeswax dhe të ndihmuar në rivendosjen e qarkullimit të dëmtuar periferike, të cilat shpesh e bën vetë ndjehet në këmbët dhe këmbët.

Disa ushqime, të tilla si karamele, dylli është shtuar në mënyrë të normalizuar procesin e tretjes. Në stomak komponentët dylli nuk janë të tretet dhe nuk absorbohet në rreshtim, por është një lubrifikant i dobishëm. Kjo pronë NDRYSHME efekt pozitiv mbi zorrët, duke eliminuar kapsllëk dhe bloating.
Duke përdorur dylli mund të shpejt të eliminuar rreziqet që lidhen me djegie sy kur të ekspozuar ndaj kimikateve të forta dhe substancave kaustike. Sytë nuk duhet vetëm të larë me ujë dhe një zgjidhje e dylli. Tij rrjedh dhe të vendoset me kujdes nën povikm më të ulët, duke përdorur një shkop. Wax është e shkëlqyer dhe rikthen kornea dëmtuar pas djegie.


Duhet të theksohet favor të beeswax për shëndetin e grave. Në bazë të fasha përgatitur, i cili kishte një efekt të ngrohjes. Pra, gratë mund të hequr qafe dhimbje në sëmundjet e sistemit riprodhues. Përveç kësaj, dylli jo vetëm eliminuar dhimbjen, por edhe ndihmon në shërim. Nëse ne flasim për përdorimin e dylli për qëllime kozmetike, ata janë për shkak të pranisë në përbërjen e saj të substancave të veçanta - Retinol. Ai ka aftësinë për të ngadalësuar procesin e plakjes së qelizave, duke kontribuar në rigjenerimin e tyre. Kështu, shumë kozmetike që përmbajnë beeswax, mund të përmirësojë ndjeshëm pamjen e lëkurës dhe trupit.

Ka shumë mënyra se si ju mund të aplikoni dylli me përfitime për trupin dhe për shëndetin. Në bazë të përgatitjes së drogës në formën e emulsionet, krem, ointments, vajra. Përfitimi i këtij produkti është i ruajtur në çdo qëndrueshmëri - lëngshme apo të ngurta. Në mjekësi qirinj edhe gjerësisht të njohura dhe shumë efektiv bërë nga bletët beeswax natyrore.

Dylli është përdorur gjerësisht në mjekësinë tradicionale dhe popullore për shkak të pronave të saj - plasticitet dhe transformimin e shpejtë në konsistencën tjetër. Që nga ajo është e lehtë për të vepruar, dhe kur përpunimi ka humbje të pronave të dobishme dhe cilësitë.