Llojet e qumështit dhe pronat e saj të dobishme


Qumështi është shumë popullor dhe produkt kalori. Aq e përhapur saqë u shfaq rreth miteve shumta të cilat ne do të përpiqemi për të larguar. Shumica besojnë qumësht produkt të dobishëm. A është e vërtetë? Le të mësojmë nga llojet artikull drejtë e qumështit dhe pronat e saj të dobishme.
Si pjesë e qumështit është një substancë me pronat unike. Ndonjë nga këto substanca kanë mbi efektin e trupit të mirë. Duhet të theksohet se vetë qumështi mund të mos jetë gjithmonë produkt i dobishëm. Për shembull, në qoftë se ka një sëmundje të traktit gastrointestinal është e rekomanduar për të pirë qumësht. Dhe në qoftë se nuk ka intolerancë lactose, rast në të cilin ajo është e rekomanduar për të përdorur produktet vetëm qumësht me bifidobacteria ose qumësht i thartuar pa lactose.Sot ekzistojnë trende të ndryshme në industrinë e qumështit. Kjo lirimin ushqim të veçantë për njerëzit me sëmundje të ndryshme dhe të moshuarit, atletët dhe që i përkasin grupeve të ndryshme sociale, fëmijët, etj Qumështi mund të pasurohet në mënyrë të veçantë në elementët gjurmë dhe vitamina. Qumështi është prona unike si një e tërë dhe të komponentëve të tij individuale. Përveç këtij lëngu biologjik (vetëm një) se një person mund të pini gjatë gjithë jetës. Deri më sot, përbërësit e ndryshëm të fraksionet e qumështit dhe me sukses aplikohen në mjekësinë.

Përbërja e qumështit është shumë e ujit rreth 87% lëndës së thatë është rreth 13%. Në qoftë se ju qëndroni në lëndën e thatë, përbërja e tyre është mjaft e larmishme. Ne mund të themi se qumështi është likuid multifactorial dhe mbuluese. Për shembull, ka mbi 140 përbërjen yndyror acidit të yndyrës së qumështit. Dhe çdo substancë të tilla të dobishme më vete. Listing pronat dhe përfitimet, do të tërë enciklopedi.

A përfitimet e qumështit, e cila është shitur në supermarkete? Po. Shumë njerëz thjesht harruan se përfitimet e produktit nuk është vetëm vitamina. Kjo karbohidratet dhe yndyrna dhe proteina. Ata janë të përbërë nga qumështi dhe ruhen në të. Në mënyrë të qartë, në qumësht sterilizuar ka vitamina, dhe pasterizuar ata të gjithë mbijetuan. Në të gjitha aspektet e tjera të dy llojet e qumështit kanë pronat e njëjtë.

Çfarë është dallimi në mes pronat e qumështit të pasterizuar dhe UHT? Duke folur për qumësht sterilizuar, duhet thënë se qumështi ultrapasteryzovane në thelb të njëjtin produkt. Pra, dallimi në teknologji. Fazat e materialeve të trajnimit në çdo produktet e qumështit janë të njëjta. Ne konstatojmë temperatura vetëm të ndryshme në të cilën këto procese ndodhin. Temperatura pasterizim e nevojshme për të 99S dhe 120S sterilizimit dhe metodat rreth shisheve produktin përfundimtar gjithashtu e ndryshme.


Një tjetër ndryshim është se qumështi sterilizuar në prodhimin e stabilizant shtuar kripë. Zakonisht lymonnokyslыe fosfat, ose nje kripe. A janë ata në qumësht në formën e saj natyrore, pra në shtetin joaktiv. Çfarë ata janë shtuar në qumësht? Sasia e tyre shtesë siguron se produkti nuk është i skysne për 7-8 muaj. Puna e tyre është për të kontrolluar aciditetit. Nuk është një gjë e tillë si "të pavlefshme", dhe kështu që nëse kjo merr skysne produktit acid pavlefshme të kësaj, duke shtuar stabilizant kripë forcë zënë këtë "pavlefshme" duke parandaluar depërtimin e acidit.

Sterilizimi është kryer gjithmonë në kushte sterile. Bottling është bërë instalime produktit mbyllur plotësisht dhe pasterizuar qumështi mund dhe i hedh në një ambient të hapur. Vini re se paketimin e qumështit steril nuk duhet të kalojë uji, mikrobet, ajri, drita, mbyllja e plotë. Produkti është në procesin plotësisht obezzarazhenyy. Garantimin e sigurisë së produktit për një kohë të gjatë.

Nuk është një mit që qumështi gjatë sterilizimit mund të shtoni antibiotikë. Por kjo nuk është. Ata mund të jenë në qumësht të pasterizuar, por deri më sot, sipas përdorimit Enjoy e antibiotikëve në çfarëdo forme është rreptësisht e ndaluar qumësht, kështu kontrolluara rreptësisht.

Çfarë është dallimi në mes qumështit të papërpunuar dhe restauruar? Është e qartë se qumështi i papërpunuar është gjithçka. Dhe këqij dhe të mirë. Kjo është krejtësisht e dy produkteve të ndryshme. Por në qoftë se ju merrni qumësht të lëngshme të pijshëm rivendosur, dallohen nga shijen e tyre dhe karakteristikat kimike nuk apo specialist ose laborator analize mund, shumë më pak blerës. Përmbajtja e enzimave dhe vitaminave mungojnë dy restauruar dhe në qumësht të pijshëm. Fakti që enzimat provokuar dëme të produktit, kështu që mënyra e përpunimit temperatura e zgjedhur në mënyrë të tillë për të inactivate enzimat. Dhe vitamina janë shkatërruar veten e tyre në përpunimin e qumështit.


Një tjetër mit të bëjë me qumësht i skremuar. Ata thonë se kjo nuk ka kuptim për të pirë atë shumë pak kalcium dhe kjo nuk është aspak e dobishme. Fakti që qumesht i skremuar është një produkt në të cilën përmbajtje yndyrë është reduktuar. Dhe kalcium përbëhet nga proteina, jo yndyrë. Prandaj, sasia e kalciumit në qumësht nuk varet nga numri i yndyrës.
Qumështi i freskët. Kjo është e dobishme vetëm para 2 orë pas vыdoyky, lizozimë pastaj çaktivizohet, e cila mbrojtur produktin nga dëmtimi dhe zhvillimin e microflora. Pra, rreth 2 orë bakteret fillojnë të shumohen me shpejtësi. Prandaj, duke blerë qumësht në tregjet nuk ka asnjë garanci se ajo është edhe shikoni nuk është e mundur. Në raste të tilla, ajo duhet të jetë zier. Besohet se alergji të qumështit të lopës është më e zakonshme se qumështi dhie. Po, ajo është. Kjo është për shkak të proteinave në qumështin e këtyre kafshëve.