Qumësht dhie dhe pronat e saj të dobishme


Ekspertët thonë se qumështi i dhisë është jo vetëm nuk ka lopë e keqe, por në shumë mënyra edhe më të mirë. Në të vërtetë, edhe pse dhi-së dhe qumështi i lopës janë përbërja pothuajse identike kimike dhe numri absolut ato përmbajnë proteina dhe yndyra, këto dy produkte janë krejtësisht të ndryshme nga njëri-tjetri. Konsideroni dallimet në detaje. Le të flasim për qumësht dhie dhe pronat e saj të dobishme.
Proteinë
Proteinat e qumështit të dhisë dhe pronat e saj të dobishme të ndryshme nga proteina lopës dhe përbërjen, dhe aftësinë për të asimiluar. Proteina kryesor i qumështit të lopës - betalaktohlobulyn, dhi - alfa-laktoglobulin. Si rezultat, tretje e qumështit të prodhuara në ngjizur stvorozhennыy stomak. Me më shumë alfa-laktohlobulyna në qumësht dhie ajo shkon shumë më i vogël në madhësi, më tenderit, shëndoshet dhe jo si dendur sa në qumështin e lopës. Ky fakt lehtëson në masë të madhe asimilimin e saj. Prandaj, përzierje artificiale bazuar në qumësht dhie është zhytur më të mirë.Yndyrna
Thithjen më të mirë të qumështit të dhisë dhe formula dhe pronat e saj të dobishme në bazë të tij gjithashtu promovon përbërjen yndyrë të këtyre produkteve. Në nivele më të larta të acideve yndyrore të qumështit të dhisë. Sa për "përpunimin" e tyre në zorrë nuk kanë nevojë enzime pankreasit, qumësht dhie yndyrë e zhytur më lehtë në zorrë. Përveç kësaj, acidet yndyrore furnizimin me energji për qelizat e zorrëve - enterocytes - dhe për të ndihmuar rivendosjen e qelizave të dëmtuara të mukozën e zorrëve tek fëmijët. Për shkak të kësaj përzierje artificiale bazuar në qumësht dhie tretet jo vetëm më të shpejtë dhe më të lehtë në stomak, por me pak irrituese muret e saj. Pra, ata mund të jenë të dobishme për fëmijët me regurgitation shpeshta.


Micronutrients
Siç doli gjatë hulumtimit, me përzierje të bazuara në qumështin e dhisë dhe pronat e saj të dobishme është zhytur më mirë element gjurmë të tilla si hekuri. Besohet se një përzierje e bazuar në qumësht dhie është përshkruar zakonisht për fëmijët me proteina qumështi intolerancës lopës dhe alergjitë. Kjo nuk është. Në përputhje me rekomandimet e përzierje Organizata Botërore e Shëndetësisë, bazuar në qumësht dhie nuk është menduar për fëmijët mjekësore dhe të shëndetshme. Ajo ndonjëherë është më mirë që fëmijët të fituar peshë dhe rritjes se thërrimet që të merrni ushqim të bërë nga qumështi i lopës.


Sa për alergji të vogël, përzierje në bazë të qumështit të dhisë në disa raste mund të shpëtojë situatën. Por në 1% të rasteve ekziston rreziku i qumështit intolerancës ushqimore lopës proteina-së dhe dhie. Pra, para se të shkojnë në një tjetër produkt, të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun tuaj. Në fund të fundit, vetëm një specialist të përballojë objektivisht të vlerësuar gjendjen e fëmijës dhe të gjitha nuancat e mundshme.