Dobishme për njeri të ecte shtigje


Le të flasim në lidhje me çfarë do të thotë shtigje në këmbë të dobishme për njeriun! Përfitimet e efikasitetit të ecin gjatë është vërtetuar nga shkencëtarët dhe të shprehura në të dhënat statistikore. Gratë të angazhuar në të dobishme Gara kembe paktën 3 orë në javë, 30% të reduktuar yyazytsirnist e sëmundjeve koronare, dhe ata që shkojnë më shumë se 5 orë - 40%. Për më tepër.
Sipas raporteve të fundit, një rol të madh në drejtim të përmirësimit të shëndetit të seksit më të drejtë luan një shpejtësi të dobishme të ecin. Dhe në qoftë se dikush i zbaton ecën tilla rregullisht për 45 minuta në ditë, ju mund të mbajë formën e shkëlqyer, edhe pa vizituar një palestër. Megjithatë, për të mbajtur një ritëm të mirë dhe kështu të shmangur lëndimet dhe sprains, ju keni nevojë për të mësuar teknikën e duhur të ecin në ritmin e zakonshme në këmbë.Shumica e këmbësorët kanë tendencë vetë të krijojë vetes një barrë shtesë për muskujt e këmbë të ulët, duke i shtyre gishtërinjtë këmbët shumë e vështirë. Kjo mund të çojë në probleme periosteum këmbës, shputës shputës, dhimbje në gishtërinjtë apo ndjesi djegie në to. Për të shmangur dëmtimin, ju duhet të mësojnë se si për të transferuar ngarkesën e këmbës në muskuj të fortë rreth legen dhe bust të ulët.

• Push këmbët duhet të shkojnë nga anim butë hips, dhe jo në kyçin e këmbës. Në të rritur të vogla me shpejtësi është për shkak të forcës së gravitetit që ju tërheq përpara kur ju përkulem dhe rrotullohen hips. Hips Funksioni kthehet rritet me shpejtësi të lartë. Por në fillim të trajnimit që ju mund të shkoni me një këmbë tërësisht të relaksuar: mos forcojë rotacionin e pelvisit apo këmbët të kthehet në neveri këmbët, të cilat, siç thashë, mbingarkoj muskujt e këmbë të ulët.

• Stop personi duhet të jetë paralel me njëri-tjetrin dhe spaced pak larg.
• solli këmbën përpara duhet të jetë i drejtë. Kështu një këmbë është gjithmonë në kontakt me tokën. Pas mastering teknologji mund të rrisë shpejtësinë e këmbë. Megjithatë, ka edhe disa nuanca. Në varësi të kursit (energjik dhe shumë shpejt), ka dy lloje të ecje:

• Health-- aktive në shpejtësinë e 65-7 km / h. Shipping dukshëm, por ende të mbajë një bisedë të mundshme. Përveç shpejtësisë, shëtitore nga muskujt e këmbë të ndryshme përfshirje dhe neveri aktive të legenit dhe këmbë nga mbështetje nga lakimi të përbashkët kyçin e këmbës. Gjithashtu, nëpërmjet përfshirjes së grupeve të tjera të muskujve puna rrit konsumin e energjisë dhe stimulimin e qarkullimit të gjakut - është ajo që është e nevojshme të trajnimit aerobic. Kohëzgjatja e këmbë - jo më pak se 6 minuta. Për të rritur ngarkesën në muskujt, ju mund të përdorni peshën dritë, ndërsa ajo mund të quhet duke ecur me një barrë.

• Sport - ndryshon nga shëtitje njerëzore shëndetësore në shpejtësi të lartë (më shumë se 1 km / h, dhe mjeshtrave të sportit - në 15 km / h). Transporti shprehur, ruajtur një bisedë të vështirë. Asnjë Faza e fluturimit, kërkohet kontakt të vazhdueshëm e këmbë me tokë, pasurive të patundshme dhe të plotë straightening supet lëkundje këmbë në kohën e kalimit të saj vertikalisht. Për efekt zhyroszhyhatelnomu nuk është raca inferiore, por për shkak të teknikës saktë lëvizje edhe tejkalon atë. Kohëzgjatja - Të paktën 45 minuta. Në përgjithësi kjo është e gjitha që ju duhet të dini sapoardhur që planifikon për të përmirësuar shëndetin nëpër këmbë, kështu që shkoni për punëtori.


Hapat nga rasti kthehet
T'ju ndihmojë të kuptoni se si ju lëvizin hip gjatë në këmbë. Qëndrim në mënyrë që këmba Djathtë pak përpara majtë. Të dyja këmbët janë në peshën e tyre e vetme dhe e trupit pak zhvendosur në këmbë para. Colin dyja këmbët të lirshme, nuk shtrydhur. Duart mbani anët dhe bëj bërryla tuaj, si në qoftë se ata ishin të shtrirë në kangjella vend. Vendose në pozitën e legenit, ta kthejnë atë akrepave të sahatit dhe pastaj në një drejtim tjetër. Pjesa e sipërme e trungu dhe shpatullën rrotullimit gjatë hip mbajë palëvizshëm. Shpatullat këtu mund të jenë të përfaqësuara në dy fenerët e makinave të drejtuara gjithmonë përpara (sup - fikse). Pas 30 sekondave, të ndryshuar ritmin, të vënë përpara mbrapa dhe para - mbrapa.


Alternuara vrapim dhe ecje të shpejtë
Do të ju jap një të ndjehen për mënyrën se si në mënyrë aktive pellgu fillon në tranzicion nga kandidimi për ecje.
Zgjidh një distancë prej 25-30 metra Filloni për të kandiduar, pastaj papritmas shkojnë në ecje të shpejtë, si në qoftë se ju dikush bërtiti: ".! Mos Run" (shpjegim origjinal për këtë ushtrim përdorur një situatë ku shpëtimi i ndalon fëmijët running rreth pishinë). A ushtrojnë 3-4 herë, pastaj të pushoni dhe të përsëritur përsëri.