Klima e dobishme për shëndetin e njeriut


Ku për të kaluar pushimet tuaja? Pra, pyetja e pyeti çdo miliona verën e njerëzve? Si për të bërë pjesën tjetër ishte jo vetëm interesante, por edhe shkoi për shëndetin? Ju duhet të zgjidhni një mjedis të dobishme për shëndetin e njeriut.
Klima mesdhetare
Ky lloj klime është tipike për ishujt e Detit Mesdhe, bregdetin jugor të gadishullit Krimesë, West Kaliforni rajonet jugperëndimore të kontinentit afrikan dhe jug-perëndim Australi.
Klima mesdhetare është opsioni i butë subtropikale klimës. Kjo është definitivisht e dobishme për shëndetin e njeriut. Ajo mund të jetë i veshur gjatë gjithë vitit rroba shumë të lehta, këpucë në këmbët e zhveshur. Kjo klimë e dobishme dhe siguron një temperaturë të rehatshme dhe forcim i padukshëm.Njerëzit që jetojnë në zonat që janë në zonën e butë, rreth gjysmë dite në vit duhet të vënë me mbylljen e diellit të ndritshme dhe qiellin blu me re. Kjo është arsyeja pse ata janë aq karakteristikë e depresionit. Ata janë të lehtë për të hequr qafe vendpushimet mesdhetare, ku dielli shkëlqen pothuajse gjithmonë.
Përveç kësaj, një klimë e madhe dhe deti ofrojnë restorantet lokale me fruta të shijshme, perime, peshk dhe ushqim deti të tjera. Edhe pushuesit Beach, rrit djersitje është e dobishme për shëndetin e njeriut, sepse, së bashku me djersën nga trupi nga produktet fund të metabolizmit.

Dhe në sajë të bukurisë së natyrës e Mesdheut dhe vendeve historike mund të merrni emocione pozitive për tërë vitin përpara për pushime e ardhshme. Vuri në dukje që jetojnë në këto rajone, njerëzit kanë më shumë gjasa se sa, të themi, skandinavët, duke qeshur dhe duke qeshur. Prandaj, edhe pse standardi i jetesës në Suedi dhe është më i lartë, grekët dhe malteze të jetojnë të lumtur dhe më të gjatë. Dhe të gjitha në sajë të klimës së butë dhe diellit të ndritshme.

Klima e butë
Shkencëtarët besojnë se klima më të dobishme dhe të kohës së lirë - në rajonin ku personi banon, dhe përmendin disa argumente.

Së pari, trupi merr përdorur për një ndryshimeve klimatike dhe shkakton stres e saj. Përveç kësaj, Biorhythms brendshme korrespondojnë me ritmin e mjedisit. Në qoftë se trupi ynë e di se mesatarja temperatura korrik duhet të jetë përafërsisht e barabartë me 17 gradë, dhe për pushime në vende të nxehta të rritet në 32 gradë dhe rrit në rritje i dyfishtë rrjedhën e diellit dhe të ajrit dy herë më shumë lagështi, ajo rezulton e vështirë për trupin dhe nuk do të mbajnë përfitimet e pritura për shëndetin e njeriut.


Së dyti, llojin etnik të klimës njerëzore e një vendpushim vetëm mund të kundërindikuar. Si një shembull, lëkura jonë reagon ndaj diellit? Sa më afër një person jeton në ekuator, të errët të lëkurës, kështu që digjet në diell, nuk mund të thuhet për banorët e grupit mesme ruse. Veç kësaj, tipik trupi gratë evropiane në ekuilibrit termik me mjedisin e saj në një temperaturë prej 25 gradë. Por zonjat që jetojnë për shembull në Grenlandë, në temperatura thyen një përvojë të madhe, sepse ata kanë normë më të lartë metabolike me 15-30%. Një braziliane dhe australiane në të njëjtën temperaturë të mbuluar lëkurë patë normë metabolizmin 10% më e ulët se në evropianët.

Së treti, të qëndrojnë në "parajsë" zonave klimatike të çon në sigurinë e turistëve. Ata harrojnë për nevojat e kapele dhe për të marrë Sunstroke, djegie, provoni enët lokale pa menduar për mundësinë e helmimit, harrojmë se insektet vendas - kjo nuk do të fluturojnë njerëzit, dhe vuajnë nga kafshon. Pas kësaj fluturojnë agarics gjarpërinjtë kafshon helmuese dhe banorë të rrezikshme të vendit tonë do të kujtohet gjithmonë.

Së fundi, shumë prej nesh nuk e di rregullat e sjelljes në zonat e tjera klimatike. Për shembull, në mesin e banorëve të Mesdheut, Amerikën Latine, Spanja, India ka vendosur për të fjetur në pasdite. Dhe arsyeja për këtë - nuk dembelizmi. Fakti se aktivitetit gjatë drekës ngrohjes - një vetëvrasje të vërtetë. Megjithatë, në qoftë se turistët e huaj udhëzon ofron udhëtime të lirë, të tilla si të rrënojat romake në dy orë pas mesditës, ata bien dakord, nuk e kuptuar se duke u përpjekur për të ruajtur në shëndetin e tyre.

Faktorët natyrore shëruese janë në Rusi qendrore. Ajo është gjithashtu e dobishme klima, natyrisht, uyazyka ushtrimin e duhur dhe të ekspozimit të mjaftueshme për ajër të pastër. Pra, në verë vetëm duhet të përdorin ato.

Në vende ku pjesa tjetër nuk është e vlefshme
Në Arktik dhe Antarktidë, si, për shembull, në Alpe, një shumë e akull dhe borë, por askush nuk e këtu merr për të shkuar ski. Gjë në efektet e dëmshme të klimë polare. Gjatë gjithë vitit ka rritur presionin defekt erërat e forta dhe të ftohta.

Në tropikale dhe ekuatoriale presion zonën rritur gjithashtu. Në këto rajone të nxehtë, zihet fryma dhe shpesh shkojnë dush.

Në malet e zbriti numrin e ajrit, një ndryshim të madh në ditën dhe temperaturat natë. Aktiviteti i rëndë fizik këtu mund të çojë në faktin se pas një "tjetër" të tillë do të jetë sigurisht e nevojshme të rehabilitimit.