Pronat e dobishme anise dhe zbatimi i saj


Indeksi artikull

Materiale bimore çorape



Përbërja dhe pronat e shërimit



Anise Aplikimi



Në mjekësinë popullore



Contraindication


(. Lat vulgare Anisum) Anise zakonshëm ose Bedrynets anise (lat Pimpinella anisum.) - Është një barishte vjetore. Lloji Bedrynets takon lloj ombrellën familjes. Anise është një nuancë dhe ka të afërmit e ngushtë qimnon, kopër dhe kopër - pronat e tyre janë disa ngjashmëri. Ajo ka një rrjedhin drejtë, të degëzuar në krye. Ajo arrin një lartësi prej 50 cm. Në lulja pese anetareshe Anise janë të vogla, mbledhur në fund të një ombrellë veshtire. Lulëzim anise keni nga qershori deri në korrik. Frutat piqen në gusht, me shije të ëmbël-aromë dhe erë të këndshme.




Materiale bimore çorape


Pronat kurative janë frytet e anise. Korrjes ata në gusht, në një kohë të maturimit. Kjo duhet të bëhet në kohën kur fryti i parë janë cadra brownish, ndërsa të tjerët ende e gjelbër. Cadra janë të prerë dhe të thata në një zonë të ventiluar ose nën një tendë. Pas tharjes, bimët janë shirë, dhe pastaj duke përdorur viyalok ndarë nga fruti i papastërtive.
Fruta me cilësi të mirë të lehta në ngjyrë kafe dhe të ketë një aromë të këndshme. Në qoftë se fara janë të errët, kjo do të thotë se ata janë mbajtur një kohë të gjatë apo nuk janë mbledhur në kohë.



Përbërja dhe pronat e shërimit


Në frutat e thata e anise përmbajë:



Vaj esencial - 12-6%.




Vaj yndyror nga - 16 në 28%.




Substancat proteina - deri në 19%.




Acidet organike.




Sheqer.



Për vaj esencial të distiluar nga frutat anise me avull. Struktura e naftës përfshijnë:



Deri në 90% mente, e cila i jep një aromë të veçantë.




10% metylhavykola.




Alkoolit Anise, ketone anise, aldehyde anise, acid anise.



Made nga droga anise kanë veti antiseptike, anti-inflamator, antispasmodic dhe anestezion. Ai bëni vitrohinnu dhe efekt laksativ. Frutat e anise dhe droga të përmirësuar funksionin sekretore e traktit gastrointestinal, kanë efekt antispasmodic në muskujt e butë të zorrëve. Rrit funksionin e bronke. Gjithashtu, kanë një efekt stimulues në funksionin motorike të mitrës dhe rritjen e sekretimit të gjëndrave të qumështit. Pak toksike.



Anise Aplikimi


Vaj Anise përdoret për prodhimin e medikamenteve të ndryshme dhe janë expectorants kombinohet edhe me antibiotikë dhe vajra esenciale me origjinë ndryshme. Ajo është përdorur në trajtimin e Cathars traktit respirator, pezmatim i fytit, tracheitis dhe sëmundje të tjera të frymëmarrjes.
Preparatet anise provuar edhe vetë në trajtimin e inflamacionit të fshikëzës dhe veshkat dhe ndihmë në largimin rërë nga traktit urinar. Përgatitjet Anise me veprim të butë dezinfektues. Në tarifat mjekësore anise i dobishëm në trajtimin e gastritit anatsidnyh, vanitet dhe çrregullime të tjera funksionale gastrointestinale. Çaji Anise është treguar për dhimbje barku. Infermierinë droga nënat Anise ndihmojë furnizimin me rritje qumësht. Më shumë anise stimulon funksionin sekretore e pankreasit dhe mëlçisë.



Në mjekësinë popullore









Që nga kohët e lashta njerëzit anise për të bërë përtypet dhëmbët kështjellë, dhe të marrë frymë - freski. Nëse çaji anise krijoj, ju merrni një mjet të mirë për të forcuar nervat. Më shumë fara Anise rritur potencë mashkull. Nëse vaj anise tretur në alkool, zgjidhja që rezulton mund të përdoret për të vrarë dëmtuesve të tilla si ticks, pleshtat dhe morrat.
Një zierje e fara e anise është përdorur si një expectorant, diuretik dhe bën të dalë djersë. Ajo gjithashtu ndihmon për të eleminuar periudhën vonesë.

Për trajtimin e djegieve mund të bëhet duke përdorur vaj të proteinave vezë dhe fara milled të anise.


Contraindication


Anise Aplikimi kundërindikuar në shtatzëni. Ju gjithashtu nuk mund të marrë drogë fruta anise dhe ata që vuajnë nga sëmundjet kronike të traktit gastrointestinal.
Aplikacionet e tjera anise:



Mund të përdoret si një kozmetike të thotë për t'u kujdesur për lëkurën.




Përdorur gjerësisht për aromatizues pijeve alkoolike.




Gjithashtu, bima është përdorur gjerësisht në gatim. Pjesë e saj terren është përdorur si një piper për salads, enët kryesore, enët e mishit, fruta të përgatitura konservuara dhe enët peshk deti. Pa anise e pamundur të imagjinohet buke moderne dhe të prodhimit ëmbëltore.