Pronat e dobishme e algave kafe


Mungesa e mineraleve në konsum të ushqimit - një nga problemet e qytetërimit modern. Trupi i njeriut ka nevojë për akumulimin e përditshme të elementeve të ndryshme minerale. Burim i vlefshëm i të gjitha substancave thelbësore është algat oqean. Në pronat e dobishme e algave kafe ju do të mësojnë në këtë artikull.
Por së pari, pak për të ashtuquajturin "vendbanim" algat kafe. Oqeani është i njohur, zë nivelin më të ulët të sipërfaqes së tokës dhe shërben si një rezervuar për skupchuvannya shumëllojshmëri të kimikateve. Nëse kuptoj këtë çështje në mënyrë më të detajuar, kjo është një situatë e tillë interesante. Njeriu prodhon hekur, zink, kallaj, bakër dhe elemente të tjera minerale nga toka. Ai i përdor ato në prodhimin e pajisje të ndryshme, strukturave dhe objekteve të nevojshme për zhvillimin e qytetërimit. Si rezultat, ajo vesh prodhuar dhe shkatërruar, shpesh duke formuar një grumbull mbeturinave. Nuk janë të ekspozuar natyrshëm të proceseve të ndryshme: shkatërrim, djegie, korrozioni dhe shpërbërja.Rezultati është i larë të gjithë jashtë në det. Më tej, kur të lëshuar në oqean, substanca të ndryshme, menjëherë fillojnë të marrin pjesë në një larmi të madhe të ndryshimeve kimike dhe reagimet. Këtu është procesi i shpërbërjes dhe tranzicioni në shtetin e lirë. Kjo konfirmon faktin se përbërja e oqeanit modern - një sintezë e reaksioneve të ndryshme që kanë ndodhur gjatë miliona viteve. Kështu, flora dhe fauna e oqeanit në mënyrë aktive të asimiluar dhe të grumbulluar rezervat e ushqyesve. Kështu, duke siguruar ushqim natyral të njeriut, përbërjen e më plotësisht të kënaqshme kërkesat e saj ushqyese.

Rrit në leshterik oqean. Ajo është parë shpesh si një perime detit dhe të përdoret si një shtesë diete, sepse ajo përmban të gjithë përbërësit e nevojshme për funksionimin normal të trupit.

Por më e lavdishme kjo përmbajtje perimeve det të jodit, e cila është aq e nevojshme për funksionimin e duhur të gjëndrës tiroide. Me mosfunksionim e tij vërejtur humbjen e flokëve, depresioni, problemet me trashje, kapsllëk dhe funksionit seksual të reduktuar. Leshterikët përmban jo vetëm jod, si dhe të gjitha mineralet e nevojshme për asimilimin e saj të shpejtë nga ana e trupit. Kur merret ngrënë rregullisht alga deti, rrit inteligjencën, dhe algat kafe - një zgjidhje e shkëlqyer për dehje zorrëve.


Por kjo nuk është e kufizuar në pronat e saj të dobishme. Leshterikët ofron funksionin e rinovimin e trupit. Ajo forcon muret e enëve të gjakut, duke parandaluar rrezikun e arteriosklerozës. Themeluar fakti se atherosclerosis japoneze dhjetë herë më pak të sëmurë. Kjo është për shkak të faktit se në Japoni dhe detet Veriut minierat e gjerë e algave kafe.
Shijoni alga deti shumë i veçantë, kështu që nuk është e rekomanduar për të përdorur atë në formë të pastër. Por ka shumë receta për salads, ku përbërësi kryesor është alga deti. Ajo është e kombinuar të përkryer me karrota skuqur, vezë të ziera dhe fasule edhe të konservuara. Pra, nuk do të jetë dembel, të mësojnë këto "receta të dobishme" dhe të jetë i sigurt për të shtuar ato në dietën tuaj. Jetë i sigurt se rezultati nuk do t'ju zhgënjej.