Pronat e dobishme për trupin e ujit


Ne dëgjuam në shkollë se trupi i njeriut përbëhet nga 2/3 e ujit. Në fakt, sasia e saj në trup varet nga mosha: vjetër personi, aq më pak ujë. Kështu, në të sapolindur, ajo është 70-75% të peshës trupore tek fëmijët nga 1 vit deri në 10 vjet - tashmë 60-65%. Për 50 vjet ajo është vetëm 50-55%. Një nga shkaqet e plakjes është humbja e aftësisë për të menduar indet e lidhin trupit dhe mbajtur ujë. Le të flasim në lidhje me pronat e dobishme për trupin e ujit!
Jeta jonë trupi sillet pishinë me puzzles të fëmijëve, ku njëri nga gypat për ujë rrjedh, dhe të tjerët u larguan. Pjesa më e madhe e ujit të humbim, natyrisht, përmes veshkat si urinë - rreth 15 litra në ditë. Pastaj vjen e 300-600 ml Rreth 400 ml ne nxjerr përmes mushkërive. Dy Shpenzimet e mëparshme grafikët rritet ndjeshëm në të nxehtit dhe me punë fizike. Së fundi, 200 ml është e humbur nëpër zorrë.Pra, një ditë vetëm për të zëvendësuar ujin e humbur me pronat e dobishme duhet të marrë të paktën 25 litra! Duke konfirmuar kërkime. Kështu, u zbulua se një i rritur ka nevojë 35-40 ml të ujit për çdo kilogram të peshës, dhe njerëz të moshuar se 50 vjet - 30-35 ml Kjo nuk do të thotë se më shumë duhet një pour fjalë për fjalë. Shumica ushqime përmbajnë ujë. Prandaj, besohet se 7.1 l ne të merrni nga ushqimi. Tjetër 300-400 ml formuar në trup. Për shembull, kur kemi humbur peshë, yndyrë është konvertuar në energji, dioksid karboni dhe ujë. Dhe një shumë të ujit, 100 gram yndyrë marrë 107 g ujë (më shumë se vetë yndyrë parë, pasi ai në mënyrë aktive bashkohet me oksigjen). Ajo rezulton se vetëm për të ruajtur ekuilibrin në trup duhet të pini të paktën 1 litër në ditë, dhe në qoftë se ju nuk hani supë, pastaj 15 litra.


Sigurisht, më të mirë dhe më fiziologjike lëngjet me pronat e dobishme - kjo është ujë të pastër pa gaz, dhe jo shumë të mineralizuara. Megjithatë, në vitet e fundit, nutritionists ende priren të merren parasysh ndonjë pije. Çaj, kafe, qumësht, madje edhe i dobët alkool - të gjitha të cilat mund të përfshihen në këto 15 litra, të cilat duhet patjetër të pini. Por pasi që kjo nuk është ujë të pastër, atëherë efekti në trup nuk është i kufizuar në avantazh absolute.
A do të pini shumë kafe - të lartë yyazytsirnistyu merrni pagjumësi; lëngje me pronat e të dobishme janë shumë të larta në kalorive; alkoolit dhe plotësisht i qartë. Prandaj, mjekët, nutritionists dhe trajnerët palestër këmbëngulin se më të mirë pini ujë të pastër. E pra, në qoftë se ju me të vërtetë nuk e pëlqen atë në të gjitha, të zëvendësojë atë që ju mund. Rastësisht, në të nxehtit e pijeve më të mira bimor shuaj etjen dhe perime lëngje, i holluar me ujë.


Në disa raste, duhet të pini më shumë se keni përdorur për të. Në 30-100% më shumë se normale - në ditët e sportit, në banjë ose sauna, në të nxehtit, punën fizike. Në 50-200% më shumë - fëmijë në gji. 50-70% - në qoftë se ju pini duhan dhe pini alkool të fortë. 30-50% - gjatë SARS ose infeksione të tjera, për të luftuar viruset qelizat kanë nevojë për ujë. Shtesë 1-2 gota e ujit - pas seksit: ajo dehydrates palestër nuk më keq. Më pak një person ha (p.sh., dietë), aq më shumë keni nevojë për të pirë, sepse rrjedha e ujit e produkteve është zvogëluar. Femrat kanë nevojë për më shumë ujë për 1 kg peshë se meshkujt. Struktura e sistemit femër urinar është se ajo duhet të jetë tërësisht i shpëlarë nga brenda - kjo pengon cystitis dhe sëmundjeve të ngjashme. Ka dëshmi se nëse një person pi pesë ose më shumë gota ujë të pastër në ditë për të shmangur shanset e pash rritur me 41%. Natyrisht, fakti që pa ujë gjaku trashet dhe mezi qarkullon nëpër enët.


Fëmijët që pijnë tetë ose më shumë gota ujë në ditë, të mësojnë më mirë se sa e vogël e tyre apo preferoni të pini shokëve të klasës ëmbël sode. Pijshëm pamjaftueshme nga 23% rrit rrezikun e gurëve në veshka dhe të fshikëzës urinare. Në pinë 15.2 litra ujë në ditë, një rrezik 45% më të ulët të kancerit të traktit digjestiv dhe 50% - e kancerit të fshikëzës. Përveç kësaj, ka prova se reduktuar rrezikun e kancerit të gjirit.