Pronat e dobishme e naftës arre


Vaj Përdorimi arrë në vendin tonë konsiderohet ende ekzotike. Kjo është arsyeja pse qytetarët tanë duhet ta dinë se pronat e dobishme e naftës arre dhe si t'i përdorin ato të saktë për të marrë të përfitojnë më.
Vajra arrë nevojë për kuzhinës mrekullon të guximshme për të ruajtur rininë dhe bukurinë, dhe për parandalimin e sëmundjes. Pra, çfarë të bëjë me gjalpë badiava se ata dukej produkte të shtrenjta, por të padobishme.
Duke folur në lidhje me fushën e kuzhinës, atëherë ju duhet të dini se përdorimi i vajrave arrë e përshtatshme, sidomos si flavorings. Disa pika jep gjellë një aromë interesante dhe shije. Vini re se duke shtuar vajra arrë duhet të ndodhë kur gjellë është gati, sepse në temperatura të larta ata të humbasin shijen e tyre dhe disa karakteristika të bukur.


Vaj kozmetike dhe sëmundje parandalimi është përdorur vetëm në doza të vogla. Megjithatë, ata nuk janë vetëm e shijshme, por edhe të drejtat e shëndetshme neyyazytsirno. Ato përmbajnë yndyrna monounsaturated, dhe për këtë arsye të ndihmojë për të zvogëluar nivelin e kolesterolit të keq.
Nëse marrim parasysh pronat e dobishme e llojeve të caktuara të vajrave arrë, e "kampionëve" duhet të njohin të naftës me lajthi, bajame, arre, pecans dhe fistikë.

Vaj bajame
Ashtu si shumica e arra, vaj bajame është e ëmbël dhe e hidhur. Të dyja këto specie janë të pasura me vitaminë E dhe ushqyesve të tjera, polyunsaturated dhe yndyrna monounsaturated.

Vaj bajame është gati transparente, ka një ngjyrë të verdhë. Ai ka pothuajse asnjë erë, por është aromë e këndshme. Veçanërisht e përshtatshme edhe për të shtuar atë në salads dhe makarona.
Përbërja yndyrat e vaj bajame është shumë afër përbërjen lipidet e lëkurës njerëzore. Prandaj, ajo është vlerësuar në mënyrë beauticians dhe tifozët Aromatherapy. Ky vaj i mrekullueshëm moisturizes dhe ushqen lëkurën. Megjithatë, për ta përdorur atë në formën e saj të pastër nuk është e nevojshme, ajo clogs poret. Mirë përzierje vaj bajame me vajra të lehta të tilla si nafta e farave të rrushit. Për më tepër, vaj bajame është një prej stimuluesve më të efektshme rritjen e flokëve.


Vaj lajthi
Struktura përfshin lajthi kalium, kalcium, fosfor, hekur, magnez, zink, kobalt, natrium, vitamina B, C dhe aminoacidet. Përmbajtja aq i pasur i elementeve gjurmë përcakton Pronat e dobishme lajthi dhe e bëri atë të naftës. Ajo i ndihmon me hipertension, dhe promovon forcimin dhe zhvillimin e eshtrave.
Ndryshe nga arre, vaj lajthi ka një pikë tym të ulët për shkak se ajo nuk mund të jetë ndezur. Përveç kësaj, ajo ka një shije shumë të mprehtë, kështu që është e mirë për të përziejnë atë me varieteteve të butë e naftës arre, badiava, arre. Përdorim më të mirë të naftës lajthi në gatim - është për të shtuar se për salcat dhe salads, enët peshk, si dhe djathë Brie me dardha të freskëta të prerë.

Në cosmetology naftës lajthi është gjithashtu shumë popullor si edhe zhytur, nuk bllokoj poret edhe lëkurës me vaj, në të kundërt, të ngarkuar ato, forcon, rikthen, zbut, zbut lëkurën, rikthen pengesë gidrolipidnyj.

Vaj badiava
Vaj badiava është i parafinuar dhe të rafinuar. Së pari të ndryshme të kuqe-kafe, tjetri ka një dritë ngjyrë të verdhë. Ky vaj është i pasur me vitamina A, E, D, B1 dhe B2 PP, acid folik, hekur, kobalt, zink, kalium, magnez, jod, fosfor. Përveç kësaj, vaj badiava është e madhe për dietetike që të intensifikojnë ndjenjën e ngopjes. Ajo është gjithashtu një produkt i domosdoshëm për vegjetarianët.

Karakteristikat e gjalpë badiava bashkuar atë me vaj dhe arrë vajrat e ullirit të gjitha ai është i përshtatshëm vetëm për tiganisje, pasi ka një pikë të lartë vlimi, nuk zhduket dhe nuk pi duhan. Gjalpë badiava është kombinim i shkëlqyer me peshk dhe ushqim deti.
Megjithatë, përdorimi i gjalpë badiava është me vlerë duke pasur parasysh se ai, si kikirikë, janë ushqime shumë alergjike, në mënyrë që njerëzit të prirur për reaksione alergjike duhet të përdorin atë me kujdes.

Vaj arre

Vaj arre konsiderohet kampion për përmbajtjen e polyunsaturated acide omega-3 dhe omega-6 yndyrore. Prandaj, ajo është trajtimi i përsosur plotësues dhe dietë. Përveç kësaj, përbërja e vajit arre janë vitamina A, E, C, B, zink, bakër, jod, kalcium, magnez, hekur, fosfor, kobalt, karbohidratet tretshëm dhe proteinat. Ky vaj ka veti e veta anti-inflamator, dhe në kohët e lashta është përdorur si ilaç.
Dhe sot ajo është përdorur si mbrojtje kundër carcinogens, për të rritur rezistencën ndaj rrezatimit, gjetjet e radionuclides nga trupi. Po aq e rëndësishme është vaj arre në parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare, atherosclerosis, sëmundje të mëlçisë, çrregullime metabolike. Dhe me përmbajtje të naftës në enzimë perimesh эntymyryazu ai mund të rrisë qarkullimin e gjakut në organet gjenitale dhe të stimulojë spermatogjenezes.

Në vaj qëllime kozmetike arre është përdorur për hidratues dhe zbutjen lëkurë të thatë, si dhe për të përmirësuar rrezitje.
Për shijen e saj është vaj aromë e ndryshme të pasur dhe shije të këndshme, shkon mirë me bajame dhe ullinj vajra gjatë furnizimin me karburant të salads, pasta bën një flavorful, të përsosur për uthull heresnomu. Dhe përzierja krem ​​djathi me mjaltë dhe disa pika vaj arre shkon shkëlqyera makarona bërë sanduiçe.