Pronat e dobishme e vajrave thelbësore


Vajra esenciale - gjendet në bimë substancave kundërmues të paqëndrueshme. Ato janë prodhuar nga bimë nga distilim me avull. Ky proces mund të marrë nga 10 minuta deri në 2 orë. Pavarësisht nga emri "gjalpë", ata nuk janë si pas avullimit të letrës nuk lë njolla yndyrshëm. Përbërja kimike e vaj esencial mnohokomponenten dhe varet në fabrikë, kohën e korrjes, kushtet e magazinimit, etj Për të përmirësuar cilësinë e vajrave thelbësore subjekt i distilimit të mëtejshëm, dhe pastaj ata pothuajse nuk përmbajnë substanca që mund të irritojë lëkurën. Furnizuesit kryesorë të drogës aromatike veprojnë vendet lindore të tilla si India, Kina, Indonezia. Pas kësaj lëndë të parë është përpunuar në Evropë. Për të kontrolluar cilësinë e vajrave, shumë prodhues të përdorin një metodë të kromatografi. Përdorin atë për të identifikuar vendin e prodhimit, cilësinë e naftës, pronat e bimëve. Cilat janë pronat e dobishme e vajrave thelbësore?


Vajra esenciale në përbërjen e produkteve kozmetike mund të tregojë deri në 20 prona të ndryshme: antioxidant (barbarozë, u ngrit), antibacterial (kamomil, livando, pemë çaji), rigjeneruese (u rrit, barbarozë, mirrë, palisandër), anti-inflamator (kamomil, yarrow), etj . d. varësia farmakologjik (varësisë) i vajra esenciale ndodh nepermjet doza të vogla (si krem ​​përmban më pak se 1% te te perberjes totale). Nga lëkura e vajrave thelbësore menjëherë hyjnë në gjak dhe limfatike, dhe pas gjysmë ore për të arritur organet e brendshme. Dr Jean VALNE, një nga popularizers të Aromatherapy, krahasuar atë me "homeopati bërthamore", si një vaj esencial molekulë mund të ndryshojë tërë trupin si të mirë dhe për të keq.


Një rregull i rëndësishëm i Aromatherapy dhe pronat e saj të dobishme - përmbahen në mënyrë rigoroze për dozën e rekomanduar. Vajra esenciale të pastër mund të aplikohet në nivel lokal në vetëm lëkurë - në zonën e prekur (për shembull, livando vaj esencial). Që fondet nga vajra esenciale përbërë zakonisht shumë intensive, për rezultatet më të mira, ne rekomandojmë përdorimin e tyre gjatë natës. Mos harroni reagim personal në esencë: atë që i përshtatet dikush mund të ndalohet rreptësisht. Era e naftës duhet domosdoshmërisht pëlqen, kështu që të ndjekin ndjenjat e tyre, dhe ata nuk e kanë të ju lejojnë poshtë.


• Çdo mjet i cili përfshin vaj esencial dhe pronat e saj të dobishme, duhet të mbahen në xhami dhe të jenë të mbyllura hermetikisht. Mundohuni të shmangur armiqtë kryesore të vajrave esenciale - oksigjen dhe rrezet e diellit.
Mbani kavanoz në një vend të thatë. Gjithashtu mbani të njëjtën temperaturë: vaj esencial nuk i pëlqen hedhur. Kontrolloni datën e skadimit. Shpesh në kozmetikë me vajra esenciale nuk është më shumë se 1 vit. Megjithatë, ka përjashtime - disa prej moshës naftës, si vera, janë më të vlefshme. Kur blerjen e pajisjeve, i kushtoj vëmendje për etiketë. Të parë në përbërjen e vajrave - ata duhet të jetë në përputhje me njëra-tjetrën. Sa më afër në krye të listës së përbërësve të deklaruara të naftës, më shumë sasia e saj.


Të kontrolluar cilësinë dhe pronat e të dobishme. Aplikoni vaj mbi një fletë letre. Nëse njollë yndyrshëm mbetet, pra, vaj të varfër ose të panatyrshme. Ndiqni rregullat e aplikimit. Produkt për ngrohje fytyrën në pëllëmbët, të marrë një frymë thellë dhe vetëm pastaj të zbatohet në pikat limfatike, atëherë ndajnë fytyrën dhe qafën. Në trup, të aplikojnë një mjet të bazuar në vajra esenciale, pas një dush në lëkurë të lagur.