Pronat e dobishme dhe aplikacionet e naftës sojë


Ka me qindra e bimëve që janë quajtur në vaj botanikë. Sot më shumë se njëqind prej tyre përdoret gjithmonë për prodhimin e vajrave bimore që posedojnë shumë prona medicinale dhe të dobishme. Për shkak të përmirësimit të vazhdueshëm të teknologjive industriale për nxjerrjen e naftës nga bimët, lista oilseed është në rritje. Një nga oilseeds më të popullarizuara dhe të famshëm janë soje. Kjo është kultura e vërtetë e mahnitshme shërimi ka veti unike. Megjithatë, ai është i kënaqur që në vendin tonë nuk është kaq popullore. Përveç kësaj, produkte soje soje dhe deri, e vënë popullsinë e anësi.


Njerëzit mendojnë se këto ushqime gjenetikisht të modifikuara - si paraqitja në gjenetikën e tyre nuk ekzistonte. Pra, shumë tashmë për këtë vaj sojë të gjetur zëvendësim të lirë për naftë dhe këshillojnë gratë shtatzëna që të përmbahen nga përdorimi i tij, ndërsa në realitet ky vaj nxit zhvillimin e trurit të fëmijës. Si nga konsumatorët dhe nga prodhuesit, ky gabim është për shkak, ka shumë të ngjarë, injoranca dhe mungesa e vullnetit për të dini. Sa më shumë të jetë e mundur, në këtë artikull ne do të përpiqemi për të larguar këtë ide e gabuar dhe e konsiderojnë pronat e dobishme dhe të përdorni vaj sojë.


Pronat e dobishme e naftës
Falë vetitë shëruese të vaj sojë, me përdorimin e saj të vazhdueshëm të të gjithë trupit është e fortë dhe të shëndetshme, dhe ajo i ka dërguar: të ndihmuar gratë të qëndrojnë burra të bukur dhe të butë - i fortë dhe trim, dhe fëmijët e vetëm nevojë për zhvillimin e plotë dhe rritjen ekonomike. Trupi i njeriut mund të thithin atë njëqind për qind, ndërsa aktiviteti biologjik i naftës është më i lartë se në vajrat e tjera.
Sojë të naftës është e mirë për të përdorur për parandalimin e arteriosklerozës dhe sëmundjeve të veshkave, për të lehtësuar efektet e stresit dhe për të forcuar sistemin imunitar. Ajo i ndihmon të stimuluar zorrët dhe përmirëson metabolizmin.


Depo
Si pjesë e naftës sojë është diferenca të dobishme në krahasim me përbërjen e shumicën e vajrave tjera vegjetale. Para së gjithash, ai përmban sasi të mëdha të vitaminës E, e cila është thelbësore për shëndetin seksual, si dhe E1 dhe E2.
Është e njohur se vitaminë E është një "dy në një" - dy format e vitaminës: E1 - një tocopherols (alfa, beta, gama, delta) dhe E2 - ajo tocotrienols (me të njëjtin simbol). Për të vitaminës mësuar ishte e nevojshme të dyja format, por së bashku ata janë të pranishëm vetëm në ushqim natyral. Ata nuk janë vitamina tocotrienols, që do të thotë se vitamina E thjesht nuk janë të zhytur.

Dhe me produkte të rregullt të përdorimit të freskëta me këtë vitaminë, duke përfshirë të naftës sojë, ajo do të metabolizuar nga organi pothuajse njëqind për qind - dallimi është i qartë. Megjithatë, për fat të keq, shumë mjekë nuk e di në lidhje me të (ose nuk duan të dinë).
Si pjesë e naftës sojë dhe përmban komponente të tilla si vitaminë C, natrium, magnez, kalcium, fosfor, kalium; acide të ngopura dhe të pangopura, lecithin. Gjithashtu përmban një sasi të madhe të acidit linoleik, të cilat mund të parandaluar zhvillimin e kancerit; më pak palmitik, stearik, oleik dhe alfa-linolenic. Këto substanca të parandaluar akumulimin e kolesterolit në enët e gjakut, si dhe lecithin.


Pranimi
Në sotme sojë të naftës e përftuara duke përdorur dy metoda: kimike (nxjerrjes) dhe mekanike (shtypur). Teknologjia është marshimi të shpejtë përpara, dhe shpesh janë përdorur të dyfishtë të ngutshme. Interesante, ndërsa më pak energji është konsumuar, por rezulton me mjedisin e naftës miqësore dhe pronat natyrore të produktit origjinal është ruajtur praktikisht në mënyrë të plotë.
Sot është konsideruar mënyra më moderne të nxjerrjes së drejtpërdrejtë heksanit. Megjithatë, më të dobishme të ketë të ftohtë presion vaj: ajo është e gjatë të qëndrueshme dhe ka një erë të theksuar. Pas nxjerrjes, pas nxjerrjes, të naftës është filtruar - në këtë fazë është quajtur Vajra të papërpunuara.

Në mënyrë që të prodhojnë procesin hydration naftës së papërpunuar - duke rezultuar vlerën biologjike të ul naftës, por rrit jetën e saj raft. Naftës së papërpunuar ka një ngjyrë të ndritshme, erë të fortë dhe aromë të veçantë e fara sojë. Pavarësisht formimin e llum, karakteristikë e naftës, ushqyesve të saj janë ruajtur. Duke përdorur këtë vaj është në gjendje për të rritur aktivitetin e trurit, sepse lecithin në të shumë më të gjatë.
Shumë burime thonë se të hahet të rafinuar vetëm vaj sojë. Ky mendim gabimisht, jo të gjithë i pëlqen shijen dhe aromën. Dëmi mund të sjellë atë, por ajo mund të skuqura - formuar gjatë tiganisje toksina dhe carcinogens.


Përdorimi i naftës sojë në kozmetikë
Sojë të naftës çuditërisht të dobishme në lidhje me kozmetike: ajo është e mirë për t'u kujdesur për lëkurë normale dhe të thatë, por është më mirë të mos përdorin lëkurës me vaj - kjo mund të jetë komedohennыm. Sojë të naftës ushqen dhe moisturizes lëkurës, krijon një barrierë mbrojtëse në sipërfaqe dhe mban lagështi. Pas maska ​​e vajrave sojë lëkurë chapped dhe e thatë është i freskët, si ajo bëhet e ngjyra të qetë dhe të shëndetshme.
Sojë të naftës është një mjet i mirë për t'u kujdesur për lëkurë të pjekur - ajo rejuvenates lëkurës, venitje, i kthyer tonin e saj dhe elasticitet. Sojë të naftës jo vetëm ngadalëson procesin e plakjes, por eliminon rrudhat ekzistuese.


Përdor në gatim
Vaj i rafinuar sojë është mjaft e shijshme. Ajo mund të skuqura peshk dhe mish, kuzhinier me të duke përdorur grumbull, kurse e parë dhe të dytë, enët ftohtë dhe perime - në vetëm nuk përdoret për të. Por, në Lindjen e Largët, ku shumë soje është rritur, gjëja kryesore është ky vaj, Mbetjen e vajit përdoren thjesht si shtesë. Mbani naftës të rafinuar sojë duhet të jetë në enë qelqi dhe vend të errët.