Pronat e dobishme e produkteve të qumështit


Në tregun e sotme ka shumë produkte qumështi si të njohura dhe jo shumë. Çfarë është tipar i tyre dhe si ato ndryshojnë? Në këtë artikull, ne gjithashtu të mësojnë në lidhje me pronat e dobishme e produkteve të qumështit. Ndonjëherë njerëzit e quajnë kefir pothuajse të gjitha produktet e qumështit kos, kos, qumësht i thartuar pjekur. Fakti se ata thjesht nuk e shohin dallimin në mes tyre. Por kjo është, dhe mjaft të konsiderueshme. Tani të përpiqemi për të kuptuar këtë çështje të rëndësishme që lidhen me produktet e qumështit dallimet dhe veçoritë e tyre.


Kos. E gjitha duket e thjeshtë. Është kos me filler dhe pa të, dhe të lëngshme të trasha për të pirë. Një kos fjala vjen nga yuhort fjala bullgare që jo të gjithë e di. Fillimisht ajo ishte një produkt qumështi fituar nga fermentimi i llojeve të ndryshme (variacione) bacil bullgar. Deri më sot, ky produkt vjen me përdorimin e pothuajse çdo mikroorganizmave, por në bazë të ligjit, duhet të jetë gjithmonë bacil bullgar. Por në qoftë se ju bleni një iniciativë për prodhimin e pavarur e kos në shtëpi, nuk ka të ngjarë që ajo do të marrë pjesë.

Nxjerr në pah produktet e qumështit që ai është rritur gjithmonë sasinë e solids (tregues e karakteristikave kimike në prodhimin e qumështit). Për shembull, qumështi përmban rreth 87% ujë, dhe çdo gjë tjetër është çështje e thatë. Përveç kësaj, aq më i madh densiteti i qumështit nga substancave të tilla në atë më, sepse ajo do të jetë më cilësor. Shpesh qumështi nuk është vetëm deri në shkallën e kërkuar të solids, ndërsa në teknologjinë e shtuar pluhur i skremuar qumësht. Mund të konkludohet se qumështi është një pjesë e pothuajse të gjitha yogurts. Ajo i referohet qumështi pluhur restauruar, të cilat janë të njëjta pronat si qumësht konvencionale.


Salcë kosi. Me atë, çdo gjë është e qartë. Ajo ndryshon nga produkte të tjera të qumështit të lartë-yndyrë. Merret përmes krem ​​skvashyvanyyu microflora aromatobrazuyuschih qumësht. Ajo mund të jetë laktokokk butë.
Ryazhenka. Më shpesh pyes për ngjyrën e produkteve të qumështit. Fakti prodhuar atë me qumësht të ngrohtë. Pse është ky qumësht ka ngjyra? Pra, kjo është në sajë të temperaturë të lartë prej rreth 95 C në qumësht për 3-4 orë. Pastaj qumështi është melanoydynobrazovanye. Pasi ky proces është quajtur karamelyzatsyey gjatë së cilës sheqer qumështi është konvertuar në karamel, e cila çon në ndryshime në ngjyra dhe shije e produkteve të qumështit. Si rezultat i kësaj, qumështi i ngrohtë vjen nga ngjyra mjaft të çuditshme dhe shije. Ndodh që ky produkt make thartuar qumësht të zier. Por dallimi varentsa e qumësht i thartuar, pa konsiderueshme.


Kislyak. Shumica mendojnë se kjo është vetëm qumësht i thartuar, por kjo nuk është kështu. Ky është një proces i qëllimshëm zakvashuvannya qumështit qumësht lloj të caktuar të mikroorganizmave (streptokokeve dhe laktokokkov).
Prostokvasha Mechnykivska. Ajo ndryshon nga kos konvencionale që ka shtuar një bacil starter bullgare. Çfarë e bën atë më të dobishme, sepse bacil bullgar ka veti të ndryshme si terapeutike dhe parandaluese. Përveç kësaj, ky organizëm mund të krijojnë më shumë acid, për shkak të asaj që kjo prostokvasha është shije shumë acid se zakonisht.


Acidophilus. Për këtë produkt duke përdorur bacil acidophilus. Produktet e qumështit që rezultojnë mbi bazën e këtij organizmi të ketë një gamë të gjerë të pronave të dobishme. Ata jo vetëm të rivendosur microflora e traktit gastrointestinal. Për shembull, gratë mund të përshkruajnë qirinj apo përgatitjen douching për shkop magjik acidophilic. Çfarë kontribuon në shkatërrimin e organizmave patogjene, maja dhe microflora fungale gjithashtu redukton aktivitetin e antibiotikëve.
Kefir produkt të veçantë qumësht. Ajo ka një unik dhe microflora dhe teknologji. Zakonisht ndërmarrjet prodhimin gamë të qumështit të caktojë atë një punëtori. Të gjithë pika e tradhtisë së tij. Fakti se kthimi i gabuar i kërpudhat, nga të cilat maja për këtë produkt, nuk ka kos të dështojnë. Kefir kërpudhat është një simbiozë e mikroorganizmave laktik maja. Ndonjëherë njerëzit mendojnë se kërpudhat çaj kërpudhat ngjashme me kefir, por kjo nuk është kështu. E vetmja ngjashmëri është se simbiozë ndodh natyrshëm. Por flora mikrobike krejt të ndryshme.


Shije është aroma pak kosi duhet të jetë acutate dhe uthull për shije. Në qoftë se ajo do të mbajë ndarjen e gjatë të serum. Ky është një proces normal. Si mund të jetë gunga kos që shfaqen si rezultat i microflora, kështu që ata nuk duhet të trembet. Nëse dyqan kos më shumë se një javë, paketa mund të rozdutysya për shkak të akumulimit të gazit do të jetë një erë të mprehtë. Pra pi produkt të fillojë transformime të tilla. Një tjetër tipar i përgatitur fllad kos është një pronat laksativ, por në qoftë se produkti të qëndrojë për 3 ditë, do të forcojë anasjelltas.

Kjo është në thelb të gjitha produktet e qumështit popullore. Edhe pse ka shumë specie të tjera, të tilla si ligji mbi "rregullave teknike për produktet e qumështit", është një listë e 102 grupe të qumështit dhe produkteve të qumështit.