Pronat e dobishme e qumësht dhie për fëmijën


Në përparësitë e qumështit të dhisë thonë shumë prindër të rinj. Ata mendojnë se të përfundojë të ushqyerit e foshnjave të sapolindura, duke preferuar formula e tij artificiale qumësht. Megjithatë, shumica e pediatër besojnë se kjo nuk është alternativë e mirë për fëmijën. Por 4-5 muaj fëmija mund të sigurtë të gëzojnë produkt të vlefshme. Nëse ju nuk mund të zgjidhni llojin e qumështit që është i përshtatshëm për pasardhësit tuaj, i kushtoj vëmendje të pije. Në këtë artikull ju do të mësojnë të gjitha Pronat e dobishme e qumësht dhie për fëmijën.
Proteinë
Në të dy llojet e qumështit të njëjtat pronat e dobishme - kazeinë (në dhjetor - albumynovыe). Komponimet e tilla shpesh shkaktojnë alergji në fëmijët e vegjël. Sidoqoftë, proteinat e qumështit dhi të ketë një dendësi më të ulët për shkak se fëmijët janë të tretet dhe absorbohet nga trupi shumë më e lehtë. Një "por". Përqendrimi i proteinave në lopë dhe qumësht dhie është shumë më e lartë se në të nënës - është ngarkesa e tepërt në sistemin trup të brishtë të vogël.Karbohidratet
Në qumësht dhie, si dhe lopë dhe është lactose, por ajo më pak: 410% kundrejt 45%. Kjo nuk është avantazh shumë i madh për ata foshnje që vuajnë këtë lloj të intolerancës ushqimore si mangësi lactose. Një "por". Në qumështin e lopës është e mangët në karbohidratet (lactose), sepse ato ofrojnë një rritje të energjisë trupit dhe forcat për zhvillim.

Yndyrna
Krahasuar me pronat e lopës dhe qumësht të gjirit yndyrë dhie dhe më të dobishme në të. Megjithatë, molekulat e yndyrë në të nuk janë shumë të mëdha - rreth 6 herë më i vogël se në lopë. Ajo është me anë të qumështit të kësaj dhie e lehtë për të tretet dhe tretet. Një "por". Në trupin e fëmijëve të porsalindur nuk është enzimat mjaftueshme që prishen yndyrë. Prandaj, qumësht plotësimi baby Bricjapi është absolutisht jo e përshtatshme. Mungesa e qumështit të gjirit mund të plotësoni vetëm formulë të veçantë të përshtatur qumësht.


Vitamina dhe minerale
Përbërjen e tyre kualitative dhe pronat e dobishme e të dy llojeve të qumështit është përafërsisht i njëjtë, vetëm shuma ndryshim. Për shembull, qumësht dhie përmban 13% më shumë kalcium, vitaminë B6 - 25% të vitaminës A - 47% dhe kalium - 134%. Megjithatë, qumështi i dhisë ka një më të ulët vitamina që rregullojnë proceset e hematopoiesis (acidit folik dhe vitaminë B12). Për të plotësuar mungesën e tyre, ju keni nevojë për të blerë ushqime me shtesa të ngjashme ose të kompensuar atë me ushqime të tjera (bishtajore, bukën nga miell gruri, mëlçisë, perimet jeshile, zarzavate me gjethe). Një "por". Rritja e përqendrimit të mineraleve të caktuara në qumësht dhie mund të jetë një barrë e madhe për thërrimet veshkave. Përveç kësaj, ajo përmban Nylon, acid kaprilik dhe kaprolovaya që kanë efekte toksike në muajt e parë të jetës së fëmijës.