Pronat e dobishme e ushqimeve organike


Nuk është sekret se ushqimi natyral ekologjikisht të pastër që nuk përmban preservatives dhe ngjyra më të dobishme për shëndetin, të dy fëmijët dhe të rriturit. Për të përgatitur produkte të tilla ushqimore mund të jetë rritur vetëm në vivo. Popullariteti në mbarë botën është në rritje të jetesës ekologjike dhe ushqim organik. Ne ishim në gjendje për të vizituar fushat ku ata rriten produkte organike dhe të mësojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë se kjo kërkon uyazyka. Çfarë është Pronat e dobishme e ushqimit organik?
Tokat dhe pronat e dobishme - një univers i vogël me ligjet dhe rregulloret e saj. Mijëra mikroorganizmave, insektet, krimbat bëjë punën e madhe së bashku - liroj dhe pasurojnë tokën, duke e bërë atë të përshtatshme për rritje një kulture të mirë. Prandaj, përdorimi i agjentëve kimikë dhe pronat e tyre të dobishme kundër lundrimit dhe zvarraniket do të jetë një krim. "Kimi" në mënyrë të pashmangshme bie në bimë frutore, përveç shkatërrimit fushë faunës natyrore. Ndërsa bujqësia organike është e papranueshme. Dëmtuesit luftën mund të jenë të ndryshme. Për shembull, brumbujt patate nuk mund të tolerojë erën e ashe naftës. Në fushat tona ne oprыskyvaem vaj i kësaj bime patate, dhe brumbujt e mbetur të mblidhen me dorë. Ju duhet të punë dhjetë dhjetë persona. Gjithashtu, ne praktikë ciklin pesë-vjeçare të mbjella fushat, dmth çdo vit në një zonë të caktuar mbjellë kultura të ndryshme. Ai nuk ka drejtuar nga toka dhe për të përmirësuar rendimentet pa ushqim artificial.Bujqësinë organike dhe ushqim janë të lidhur ngushtë me bujqësinë organike. Për mish dhe qumësht ishin të pastër, lopët duhet të përfshihen në rrethana të veçanta. Në fermat organike janë gjatë gjithë vitit pa-varg, jo në kafaze imët. Lopë kullosin jashtë në ajër të hapur, dimrit mund të dal nga stalla dhe gënjeshtër e tyre në dëborë - ata e duan atë. Kafshët janë mbajtur në kushte të afërta me mjedisin natyror, sëmuren më pak dhe të ndjehen më mirë. Treat antibiotikët dhe shtoi për të ushqyer hormonet e rritjes, preservatives, vakt kockave, ure dhe komponimet e tjera azotike janë të ndaluara. Ky mish ka një vlerë shumë më të larta ushqyese, që përmban një maksimum prej proteina dhe pak yndyrë.


Njeriu që jeton në një metropol modern, aq larg sa larg nga natyra dhe pronat e saj të dobishme. Në të mirë vetëm në fundjavë ajo mund të përballojë për të shkuar në pyll, të lumit. Kjo rrethanë është e vështirë për të ndryshuar, por kjo është për të ngrënë të shëndetshme të gjithë ushqim natyral mund të përballojë. Që vendi ynë ende nuk ka miratuar një ligj për bujqësinë organike, disa prodhues të përdorin shenja të ngjashme qëllime promovuese mosndëshkimit. Përjashtimet janë importuar produkte. Ajo mund të përshkruhet modeli shenjë të vjetër apo të re. New duket si një gjethe me yje të bardha në një sfond të gjelbër. Duke parë këtë shenjë, ju mund të jeni i sigurt se produkti është bërë në përputhje me rregullat e prodhimit organik.