Pronat e dobishme përgatitjet placentar


Herën e parë cilësitë e dobishme placentë shkroi filozof, shkencëtar dhe mjek Avicena në 1030 vit. Në lindje, njerëzit e përdorur me sukses pluhurat e bëra nga placenta për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme shumë shekuj më parë. Por shkenca moderne thotë se pronat e dobishme e përgatitjeve placentare janë të tyre anti-inflamator, shërimin, rassasыvayuschem, imunostimulues dhe veprimit anti-plakje.
Në të gjithë botën, prodhimi nga barnat placenta dhe kozmetika përpunimin e tij, sterilizues dhe tërësisht shkatërrimin e kompleksit makromolekulave në sasi të mëdha të përfshira në ind placentar (proteina, polysaccharides, acidet nukleike, etj). Për të bërë përgatitjet e nevojshme foshnjave placentar shkëputje. Nga ata marrjes së ekstrakt, pjesa më e madhe e cila është e drejtuar për nevojat e shkencës dhe mjekësisë, dhe vetëm 20% është përdorur në cosmetology.Aplikimi i placentës
Ekspertët e rënda të punës në fusha të ndryshme shkencore lejohen të marrin ilaçe që janë të veprimtarisë së lartë biologjike dhe mund të përdoren në fushën e mjekësisë, kozmetike dhe madje edhe në bujqësi.

Përdorimi placentar mjekësor i drogës
Made nga ilaçet placenta përdoret si ndihmesa në imunitetit të tilla si herpes, SARS, infeksionet fungale. Përveç pronat e tyre të dobishme të gjejnë zbatimin e tyre në gjinekologjisë, urologjisë dhe neurologë.

Placenta është për heqjen e shtyllës dhe keloids, proceset ngjitës, si dhe për trajtimin e sëmundjeve të rrugëve të frymëmarrjes kronike, si bronkiti, sinusit, grykët, sëmundjeve të sistemit muskulor.
Në këtë rast, bëhet në mjekësi nuk do të ndalet. Pra, shkencëtarët nga SHBA kanë zhvilluar një metodë të re për trajtimin e sëmundjeve të kornesë, sy në të cilin pacienti është transplantuar indeve placentar. Që nga ajo përmban qelizat embrionale formuar shtresa sipërfaqësore e kornea. Në shumë raste kjo i lejon pacientët të kthehen vizionin e humbur.


Prona të dobishme placentë në kozmetikë
Ekspertët e dini se kozmetika në bazë të bimëve, mineraleve, prodhimet e detit, e jashtëqitjet e kafshëve e insekteve mund të arrijnë rezultate të caktuara, por me kalimin e kohës është duke u përdorur për ta. Zakonisht për të mbështetur tonin e lëkurës kërkohen të gjitha të reja, stimuluesve më të fortë. Kozmetikë prodhuar nga të ashtuquajturit material të njeriut, në mënyrë që efekti është i ndryshëm, sepse ajo përmban "amtare" për komponentët e njeriut, të tilla si proteina, minerale, glycosaminoglycans. Veprimi i tyre është i bazuar në parimin e terapisë zëvendësuese, dmth, ato janë të destinuara për të zëvendësuar molekulave të vjetra në lëkurën tonë të ri. Veç kësaj, rejuvenates dhe hapësira ekstracelular duke rritur komponente vodouderzhyvayuschyh siç acidit hialuronik.

Përbërja e përgatitjeve placentare kozmetike duhet të përfshijë jo më shumë se 5% të placentës ekstrakt, pasi ajo përmban agjentë të fuqishëm hormonal që mund të shkaktojnë rezultate të papritura. Kjo është arsyeja pse numri i ekstrakt placenta në kozmetikë është shumë e rëndësishme për shëndetin e konsumatorëve.

Aplikimi i placentës në bujqësi
Pronat e dobishme Ekspertët placentë kanë mësuar për të përdorur në fusha të tilla si bimët, kafshët, bujqësinë e pulave. Kështu, në qoftë se fara ose rrënjët e materialit fidanor të përpunojnë droga platsentarnыmy mund të rrisë sasinë e farës mbirjes dhe të sistemit rrënjë. Në të njëjtën kohë të korrat pjekur mund të zvogëlohet nga rreth dy javë. Nëse shkallë për të llak bimëve me zgjidhje të veçanta, ju mund të rrisë në masë të bimëve jeshile dhe për të rritur rendimentet e tyre.

Mbarështuesve placenta përdorimin e drogës për të trajtuar dhe për të parandaluar komplikimet obstetrike në dosa dhe lopët. Këto fonde do të ndihmojë në forcimin e sistemit imunitar të kafshëve dhe të përdorur në trajtimin e sëmundjeve të lëkurës dhe plagëve. Placenta e njeriut është në gjendje të ndikojë zogjtë. Krijuar në mjekim e saj bazë mund të rrisë prodhimin e vezëve, zvogëlimi i vdekshmërisë së shpendëve nga sëmundjet infektive.