Pronat e dobishme e lëngje të freskëta


Është e vështirë që të argumentojnë me faktin se shumica e shëndetshme lëngje fllad-shtrydhur, por në qoftë se koha e prodhimit të tyre nuk është e mjaftueshme, dhe lëng nuk është gjithmonë në dorë? Kjo nuk është një arsye për të braktisur përdorimin e një pije vitaminë. Gama vendosur e lëngje të gatshme. Zbuloni se çfarë për të kërkuar për të blerë një pije të vërtetë të dobishme. Cilat janë pronat e dobishme e lëngje të freskëta?
Asistent shefi kur zgjedh çdo produkt dhe pronat e tyre të dobishme (jo vetëm lëng i freskët) - një emërtim. Nëse jo dembel dhe lexoni atë me kujdes, ju mund të gjeni shumë informacione të dobishme. Gjëja e parë që ju duhet të i kushtoj vëmendje - kjo nuk është emri për t'u habitur. Për shembull, lëng, nektar, lëng dhe pije lëng nuk janë sinonime. Sipas lëng klasifikimit evropian të freskët duhet të quhet lëngshme në të cilat të paktën 85% të frutave ose perimeve aktual lëng. Në nektar përmban lëng gati 25-50% plus ujë, sheqer, limoni ose Askorbik acid dhe fruta ose pure kokrra të kuqe. Në pije frutash përmbajtja lëng është vetëm 15%, dhe në pije sokosoderzhaschem dhe edhe më pak - 5.10%. Pjesa e poshtme e frutave, aq më pak vitamina në këtë pije. Prodhuesit janë përshtatur për të pasuruar më tej lëng me vitamina, por, gjithsesi, nuk është e njëjta gjë. Një tjetër pikë e rëndësishme - koha e prodhimit. Për shembull, domate piqen në vjeshtë, dhe kjo do të thotë se lëng të freskët domate të bëhet rreth kësaj kohe.Të gjitha lëngje dhe pronat e tyre të dobishme mund të ndahen në dy kategori: të drejtpërdrejtë dhe tjerr shëruar. Lëngjet direkt shprehur fituar nga përpunimi fruta në mbledhjen e parë dhe të prodhimit. Ata mbajnë një sasi të madhe të ushqyesve, por mbahen shumë të shkurtër. Lëngje mbulohen janë bërë si më poshtë: Para së ujit avullohem lëng shtrydhur (pije si i tillë lehtë për të ruajtur dhe të transportit) dhe pastaj të nxehtë, ftohur dhe pastaj holluar me ujë në sasi të nevojshme drejtpërdrejt para mbushjes së shisheve të paketimit. Për të thonë se një lëng pak natyrale, fllad se jo. Natyrisht, në përpunimin e vitaminave të humbur, por mbani pije mund të jetë shumë më e gjatë, pa preservatives. Duhet të theksohet se koncentrohen për lëng riformuar bërë nga fruta të freskëta, të mbledhura vetëm para tjerrje dhe perime që ju të blerë në supermarket për të shtrydh lëng vetë, për disa kohë polezhaly në banak dhe humbi vetëm disa vitamina.


Lëng të koncentruar dhe pronat e saj të dobishme (të tilla si bllokim) nuk është prishur nga ajo përmban acide frutash dhe sheqerna natyrore. Përveç kësaj, ajo është në shishe në kontejnerë sterilë, që do të thotë se nuk ka preservatives në përbërjen e pije nuk duhet të jetë. Nectars dhe lëngje agrume nga pako mund të përmbajë një sasi të vogël të sheqerit që duhet të shtohet së shpejti për shije. Gjithashtu lëngjet kuqe të ndritshme (Garnet), disa prodhues të shtoni ngjyra, por kjo është një përjashtim sesa rregull. Nëse etiketë keni gjetur përmend ndonjë përbërës të tjerë, më të mirë vënë paketën përsëri në raft.