Përfitimet e një njeriu të plotë mëngjes


Ritmi i jetës moderne ndikon fuqishëm ritmin e natyrshme e jetës së njerëzve. Kjo mund të shpjegojë mungesën e kohës për të tilla "xhingërima" si një pushim dhe ushqimin e duhur. Shpesh gjellë vetëm për mëngjes në meshkujt është pirja e një ose më shumë cigare. Një e plotë ose një mëngjes të plotë në këta njerëz konsiderohen filxhan brewed kafe të fortë, por kjo është një luks. Ajo nuk ka marrë parasysh faktin se në disa orë do të jetë nervozizmi, hutim dhe paaftësia për të ardhur për t'u përqëndruar, ndjenja e dobësisë shfaqet. Rezultati është një humbje e aktivitetit të biznesit, kështu që jam duke shkuar. Pra, çfarë e mirë njeri i mbushur plot mëngjes dhe shëndeti i tij? Le ta dinë.


Gjatë drekës, e cila shpesh përfshin personat e zhdukur të hahet nga afër mëngjes, duan një orë për të pushuar dhe vetëm pastaj të jenë në gjendje të punojnë në mënyrë efektive. Çfarë ndodh? Kurseni kohë nga një mëngjes të humbur do të jetë rreth 30 minuta. Në sakrifikuar rreth 5 orë. Orarit të punës. Përveç shëndetin e tyre ka shkaktuar dëm të madh. Kjo kështu ndodh që shumë gjëra për të bërë dhe njerëzit nuk kanë kohë të duhur të ngrënë mëngjes, por edhe atëherë mundet një rostiçeri pak në lëvizje. Çfarëdo ajo ishte më e mirë se të paturit e një stomak bosh për të filluar ditën tuaj.

Shpesh, njerëzit e injorojnë mëngjes, duke përmendur faktin se një pjesë e mëngjesit në fyt nuk rritet . Por arsyeja kryesore është mjaft e thjeshtë një person mungon zakon për të ngrënë në mëngjes. Zhvilluar këtë zakon nuk do të bëjë punë. Së pari ju duhet për të përsëritur uyazykaty pak për të ngrënë në mëngjes. Dhe pas disa javësh trupi juaj në vetvete do të kërkojë një vakt në mëngjes. Do të fillojë të prodhojë lëng ndihmon tretjen e ushqimit dhe do të shërbejë si një stomak gjallë sinjal dhe uria.

Shoqata Amerikane diete kryer një studim dhe ka gjetur se njerëzit që kishin mëngjes në vend të merret me testet e inteligjencës, ajo fokus më të qartë, lëvizja shumë më mirë të koordinuar, ka durim të madh fizik sesa ata që kaloni mëngjes. Kjo është arsyeja pse mëngjesi zakon përditshme kontribuon për një punë njeri të mirë më të efektshme dhe të ndikojë në shëndetin e tij fizik. Për uyazyka se mëngjes do njeriu plotësojnë disa kushte.

Ju vetëm duhet të bëni zgjedhjen e duhur. Siç e dimë, jo të gjithë janë njëlloj të dobishme njeri mëngjes. Nuk është e vështirë të imagjinohet një person të gjinisë së kundërt, kur ai shërbeu për drithëra mëngjes, kos ose fruta. Edhe pse ushqimi i tillë sigurisht që është e dobishme, ajo do të shkaktojë gëzim në gratë sesa tek burrat. Ajo duhet të bëni disa sakrifica të vogla, që nga vakti i parë ditë duhet të jetë jo vetëm e shijshme si të dobishme. Prandaj, mëngjes i duhur duhet të përfshijë sa më pak yndyrë dhe sa më shumë proteina. Për shembull, të mira për të ngrënë qull mëngjes, vezë, mish pa dhjamë, salmon me një fetë bukë, sanduiç të ulët-yndyrë me proshutë dhe djathë, vezë të zier ose qumësht të ulët yndyrë. Këto produkte janë të pasuruar me proteina dhe për të ndihmuar më objektivisht të vlerësuar nevojat e tyre të energjisë gjatë darkës së ardhshme. Ta themi thjesht, një person për darkë nuk do të jetë aq i uritur që do të mbajë atë nga overeating.


Reklamat në njerëzit është shpesh bindjet e gabuara në lidhje me karbohidratet. Kjo vlen edhe për makarona dhe buke produkteve. Për shkak se shumica e njerëzve kanë një shoqatë që pesha e tepërt është i lidhur me ngrënë ushqime të miellit. Por sipas studimeve në Universitetin e Harvardit, e cila u ndoq nga rreth 1.700 njerëz, ka treguar një situatë paradoksale. Ajo u gjet se njerëzit që konsumuar një pastë mëngjes, ishin më pak të prirur për rekrutimin e peshë të tepërt. Krahasuar me ata që nuk pranoi t'i hajë bukë në mëngjes, por hëngrën gjatë ditës.

Përveç kësaj vakt mëngjes kondicionuar dhe faktorët natyrorë. Njeriu duhet të merrni vitamina dhe minerale që ndihmojnë të sigurojnë metabolizmin intensive, mbrojtjen e sistemit nervor, zemrës, mëlçisë, sigurojnë imunitet të mirë, të rritur aftësinë për të kapërcyer të gjitha gjykimet. Kjo duhet të marrë parasysh të gjitha Biocomplex e dhjetra vitamina dhe minerale. Por kjo është vetëm një pjesë e të gjitha të nevojshme, ushqyesve si të asimiluar që hyjnë në trupin e caktuar për proteinat, yndyrnat dhe karbohidratet. Kjo është në sajë të tyre ne kemi marrë një mëngjes të plotë.


Jo pa arsye, shumica e të famshëm përdorin shërbimet e dieteticieneve dhe kjo nuk është vetëm një trill, por një dëshirë për të ngrënë ushqim të shijshme dhe të shëndetshme. Nga ajo ndikon në shëndetin dhe disponimin.
Në mënyrë të qartë, jo të gjithë mund të rrethojnë veten shpurë, e cila do të kujdeset për shëndetin dhe të ushqyerit. Ju mund të marrë ndihmën e miqve dhe të afërmve, si bashkëshorte, nëna, motra. Edhe vetëm mund të sigurojë mëngjes të plotë. Siç thonë ata, shpëtimi i mbytur në duart e mbytjes, kështu që të kujdeset për dietën tuaj, veçanërisht për mëngjes.