Përfitimet e vitaminës B17 për shëndetin e njeriut


Substanca, i njohur për shumicën si vitaminë B17 quhet amygdalin, letrylom, laetralem. Ajo është konsideruar si shpëtimtar i njeriut nga kantserobolezney si antyrakovыe ka veti të fuqishme. Në të vërtetë përfitimet e vitaminës B17 për shëndetin e njeriut në mënyrë të konsiderueshme? Në pronat më të rëndësishme të amygdalin ne e përshkruajmë në këtë artikull.
Vitamin B17 është një substancë vitaminë-like. Në mesin e hulumtuesve të besohet se ajo mund të rezistojë kancerin. Debati në lidhje me se sa efektive është vitaminë B17 në luftën kundër kancerit, duke qenë në të tashmen.


Shumë ekspertë thonë se amygdalin - një çështje shumë e diskutueshme. Kjo nuk është për t'u habitur, sepse ajo përbëhet nga dy substancave toksike, Cyanide dhe benzoldehyd. Kur ata të hyjnë lidhja është formuar molekulë të vitaminës B17. Kjo lidhje në sasi të mëdha të përmbajë kernelit të bajame dhe gropa kajsi dhe fruta të tjera, të tilla si mollë, qershi, kumbulla, pjeshkë.
Disa qendra private mjekësore dhe specialistë të bëjë deklarata me zë të lartë se njerëzit kanë mësuar për të kuruar kancerin duke përdorur vitaminë B17. Por provat zyrtare mjekësi që dobi vitaminë B17 qëndron në pronat e saj anti-kancer ende.


Megjithatë, përfitimet e vitaminës B17 për të ruajtur shëndetin e njeriut nuk është vetëm aftësia e tij për të vrarë qelizat e tumorit pa dëmtuar qelizat e shëndetshme. Amygdalin ka veti analgjezik, përmirëson metabolizmin, ngadalësuar procesin e plakjes, heq artrit dhe hipertensionit. Interesante, përmban vitaminë B17 bajame e hidhur konsiderohet ilaç kundër shumë sëmundjeve edhe egjiptianët e lashtë.
Pavarësisht nga fakti se mjekësia konvencionale ende nuk ka gjetur prova të vitaminës B17 aftësisë për të luftuar kancerin, disa konfirmimi i këtij supozimi ende ekzistojnë. Kështu, në ato rajone të botës ku njerëzit ngrënë gropa kajsi, për shembull, në veri-perëndimore Indi, kanceri është praktikisht nuk plotësohen.

Kërkuesit vënë përpara disa shpjegime për këto prona të dobishme shëndetësore të vitaminës B17.
Qelizat • Nën ndikimin e vitaminës B17 është lëshuar kancerit Cyanide vdesin.
• sëmundje onkologjike zhvilluar për shkak të mungesës së amygdalin në trup. Kur stoku i substancës është e mbushur, sëmundja zbehet.

Në mes të shekullit XX ekspert amerikan Ernst Krebsit me dije se amygdalin jo vetëm që ka veti të vlefshme për shëndetin e njeriut, por edhe për një plotësisht i pafajshëm. Për të provuar pikëpamja e tyre shkencëtarit përmendi argumentet e mëposhtme: në molekulën amygdalin përbërë nga një lidhje cyanide dhe benzoldehyda lidhur mirë dhe i dy "komponimet e glukozës. Cyanide dëmton vetëm kur lidhjet intramolekular janë thyer. Kjo është e mundur vetëm nën ndikimin e enzimë beta-glucosides. Ajo është e pranishme ne trupin e njeriut, në të paktën, por ajo rrit kanceri është gati 100 herë. Kontaktuar qelizat e kancerit, vitamina B17 liron substanca toksike cyanide dhe benzoldehyd dhe vret kancerin.

Disa phytotherapist dhe ekspertë besojnë se përfitimet e vitaminës B17 në luftën kundër onkologji ende nuk është njohur zyrtarisht vetëm për arsye se industria sjell në trajtimin e këtyre sëmundjeve kompanive multimillion ardhurat farmaceutike dhe mjekët.

Dozimi amygdalin
Mjekësisë zyrtare, të mendimit se konsumi e nevojshme e vitaminës B17 nuk është, dhe për këtë arsye informacion në lidhje me rregullat e pranimit të tij atje. Megjithatë, besohet se nuk ka efekte negative shëndetësore gjatë ditës ju mund të hani pesë farë kajsi, të jetë i sigurt për të ndarë ato në disa faza.

Ka disa shenja të vitaminës B17 mangësi - një lodhje të trupit dhe sensibilitet të kancerit.
Lidhur me një amygdalin mundshme mbidozë, pasojat e tij shumë të rënda, deri në helmim të rëndë dhe vdekjes, si procesi i ndarjes në stomak e substancës është shoqëruar me një acid të fortë. Ky helm rrezikshme pengon lirimin e qelizave të energjisë, frymëmarrje qelizore ndalesa. Nëse doza kalon 60 mg, vdekja nga mbytja ndodh brenda sekonda. Më i madh rreziku vitaminë B17 paraqet për fëmijët.