Përfitimet e vitaminës C per trupin e njeriut


Deri kohët e fundit, mjekësi u pranua se përfitimet e vitaminës C për trupin e njeriut kufizuar përgjegjësinë e tij për koagulimit të gjakut. Por tani shkencëtarët janë prona të tjera të rëndësishme të vitaminës K. Është përfshirë në metabolizmin në ind lidhës dhe eshtrave, nxit thithjen e kalciumit, normalizimin e tëmthit dhe mëlçisë.
Mëso më shumë në lidhje me vitaminë K ose fyllohynone, ne e përshkruajmë në këtë artikull. Vitamina C është e njohur për mjekët kohët e fundit, më parë e shumë të dobishme për pronat e trupit të njeriut të këtij kompleksi, shkencëtarët nuk e di. Po, kjo ishte menduar se vetëm filohinon nevojshme për normalizimin e koagulimit të gjakut. Aktualisht, megjithatë, gjeti se përfitimet e vitaminës K nuk është e kufizuar në këtë pronë, është një pjesë e rëndësishme e shumë proceseve në trupin e njeriut, ofron punë të suksesshme pothuajse të gjitha sistemet dhe organet.Pra filohinon është vitaminë yndyrë-shpjegueshëm që prishet nën ndikimin e diellit dhe livadhe. Pa atë, trupi nuk është në gjendje për të trajtuar edhe plagët më të vogla për shkak se shërimi do të jetë pothuajse zero. Dhe me vitaminë K ndonjë dëm dhe plagë shpejt mbulon qelizat e gjakut kore, e cila parandalon depërtimin e baktereve plagë dhe viruseve. Prandaj, përfitimi i vitaminës K është e rëndësishme për trajtimin e lëndimeve dhe plagëve, gjakderdhje të brendshme, lezioneve ulcerative mukozale.


Vitamina K merr pjesë në fshikëz e tëmthit dhe mëlçisë. Përveç kësaj, ajo nxit thithjen e kalciumit, ndërveprimit normal të kalciumit me vitaminë D, normalizimin e metabolizmit në ind lidhës dhe të kockave.
Filohinon dobishme per trupin e njeriut gjithashtu sepse parandalimin osteoporozën, dhe është përfshirë gjithashtu në reaksione Redox. Shkencëtarët kanë treguar se disa të rëndësishme për të mushkërive dhe proteinat indeve të zemrës mund të sintetizohet vetëm në fillohinon prani.
Përfitimet e vitaminës K dhe shprehet në aftësinë e tij për të neutralizuar helme të forta, aflotoksyn ose kumarin tillë. Këto substanca të shkatërrojë qelizat e mëlçisë, duke shkaktuar tumor kanceroze.


Burimet fillohinon
Vitamina K është treguar pjesërisht njeri me ushqim bimëve. Ky kompleks përmban bimë të pasura me klorofil, të tilla si perimet me gjethe jeshile, lloje të ndryshme të lakër (lulelakër, brokoli), yahlytsya, acaroj, u rrit. Një sasi e vogël e vitaminës K përfshijnë avocados, kivi fruta, drithëra krunde. Ndër produktet shtazore përmbajnë filohinon - mëlçi derri, vaj peshku dhe vezët.
Një formë disi të ndryshme të vitaminës K në bakteret gut njerëzore sintetizojnë saprofytnыe por sinteza e suksesshme siguron fillohinon yndyrë, pasi vitaminë K është yndyrë shpjegueshëm.


Dozimi Vitamina K
Per trupin e njeriut çdo ditë kërkon 1 mg të vitaminës K per kilogram. Me fjalë të tjera, për të ruajtur funksionin normal të gjendjes njerëzore a 50 kg duhet 50 mg në ditë.
Interesante, rastet e mungesës së vitaminës K në trup pothuajse nuk ndodh, pasi kjo substancë që përmbajnë produkte me origjinë bimore dhe shtazore, përveç që sintetizon microflora zorrëve. Kështu, filohinon gjithmonë në trup në sasi të mjaftueshme.

Mangësi Fillohinon mund të ndodhë vetëm kur serioze çrregullime të metabolizmit lipidet në zorrë. Në këto raste, trupi vetëm ndalesa asimiluar vitaminë C. Arsyeja për këtë shtet mund të bëjë përdorimin e anticoagulants dhe antibiotikët, kimioterapia dhe sëmundjeve të tilla si kolit, pancreatitis, mosfunksionim të traktit gastrointestinal.

Fillohinon mbidozë ka pothuajse asnjë ndikim në trup, edhe doza të mëdha të vitaminës C, nuk shkaktojnë efekte toksike.