Përfitimet e gji për gratë


Në gji të paçmuar për fëmijët të dinë pothuajse të gjithë vitin mami, edhe pse jo të gjithë janë tifozë të këtij lloji të të ushqyerit. Por jo të gjitha nënat e dinë se përfitimet gji për gratë gjithashtu kanë, dhe ajo nuk mund të nënvlerësohet.
Shumë nëna sapo riformuar, veçanërisht të rinjtë, i përmbahet idesë se gji - një grup i shkaktojë peshë të tepërt, lodhje, përkeqësimi i shëndetit, reduktimit të energjisë dhe vitalitetit. Në fakt, ata duan të hedhin poshtë idenë. Qumështi i gjirit i sjell dobi të madhe për trupin e nënës sime, dhe kjo është një proces i natyrshëm fiziologjik, vazhdimi i shtatzënisë dhe lindjes.


Përfitimet e ushqyerjes me gji është se gjendja e përmirësuar psikologjike të grave. Kontaktoni me fëmijën, vetëdija e procesit jep një grua e kënaqësi, kënaqësi, emocione të këndshme, përvoja e cila përmirëson gjendjen e përhershme të mendjes.

Për një grua dhe trupit të saj është Jepni gji e dobishme që të ndalet gjakderdhje që vazhdon pas lindjes. Kur gjirit ushqyer trupin prodhon një hormon të quajtur oxytocin. Formulimi i saj ndihmon për të reduktuar mitrës pas lindjes së fëmijës. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në minutat e para pas fëmijën në botë.

Kohët e fundit, shkencëtarët kanë qenë në gjendje të provojë se gji për gratë është thelbësore si ajo ndihmon në përthithjen më të mirë të kalciumit nga trupi. Kjo edhe të rriten dhe të bëhen thonjtë të fortë, flokët dhe dhëmbët. Shumë gra mendojnë se gjirit, në të kundërt, merr forcë dhe për të prodhuar qumësht të gjirit duhet shumë kalcium, mungesa e së cilës është ndjerë dhe pastaj trupin e femrës. Në fakt, një mit. Mangësi kalciumi mund të ndodhë për shkak të shtatzënisë vetë, dhe të shërimit të trupit pas lindjes. Përveç kësaj, kalciumi është zhytur mirë vetëm kur të mjaftueshme vitaminë D3.


Përfitimet e ushqyerjes me gji qëndron në faktin se një grua mund të shpejt vënë veten në formë. Kjo grua është duke fituar peshë nëpërmjet ushqyerjes me gji - kjo nuk është e vërtetë. Trupi është në gjendje të kthehen në gjendjen e mëparshme, e cila ishte para shtatzënisë deri gjashtë muaj. Ajo pastaj rikthen hormonal, ju mund të filloni për të ushtruar dhe për të marrë një rezultat të mirë nga kjo. Për shkak të peshës së tepërt të hormoneve në 5-6 muajt e parë pas lindjes nuk është, dhe gratë ia atribuojnë këtë për dhënien e gjirit.

Shumë refuzon ushqim nga fakti se dietë preferuar dhe trajnimin aktive. Sport nuk janë të ndaluara në periudhën e laktacionit, vetëm ngarkesës nuk duhet të jetë shumë i lodhshëm.

Ka disa përfitime që dhënia e gjirit ka për gratë. Për shembull, efekti kontraceptiv. Gjatë laktacionit në trupin e një gruaje prodhon Hormoni - një hormon që rregullon volumin e qumështit të prodhuar. Në zhvillimin e këtij hormon ndalon prodhimin e hormoneve të tjera - progesterone dhe estrogjenit. Këto dy hormone trupi ka nevojë për të ovulacionit ndodhur dhe ka pasur një shtatzëni të re. Kështu, ne mund të themi se gji - një proces i kontraceptive natyrore uyazyka se nëna e ushqen fëmijën vazhdimisht, rregullisht, në sasi të mjaftueshme (rekomandohet të paktën tri herë gjatë gjumit një natë). Ovulacionit mund të rifillojnë vetëm pas 2-13 muaj, në varësi të të ushqyerit si gjatë.

Një përfitim i madh i ushqyerjes me gji është se ajo siguron një efekt parandalues ​​në gjendje të gjirit. Ajo përsëri prodhuar e estrogjenit nga të cilat qelizat e kancerit të rrezikshme në trupin e femrës. Nëse ajo vazhdon të ushqyerit për të paktën tre në katër muaj, rreziku i zhvillimit të kancerit të gjirit dhe kancerit ovarian është reduktuar me 30%. Përveç kësaj, të dhënit gji promovon trajtim natyror e mastitit, e cila tani përballet çdo grua të tretë. Sëmundja mund të shërohet plotësisht nëse ushqeni fëmijën nga mosha.


Terapistët thonë se gratë gji të dobishme, sepse ajo rrit rezistencën ndaj stresit, rrezikun minimizohet nga depresioni. Kjo është përpunimi i të ashtuquajturës "hormonit prind" dhe të mbyllë kontaktin psiko-emocionale mes nënës dhe fëmijës.
Gji natyral lejon për parandalimin e natyrshme e osteoporozës - një sëmundje e shkaktuar nga kullimin e kalciumit nga kockat.
Mjekët pohojnë që ushqen të dobishme jo vetëm për të rritur sistemin imunitar të fëmijës, por edhe për gratë.

Kohëzgjatja më e madhe e ushqyerjes me gji, sëmundja yyazytsirnist ulët në fillim kardiovaskulare. Kjo do të thotë që të minimizohet goditje yyazytsirnist, sulmet e zemrës, etj Rastësisht, ky efekt vazhdon për një kohë të gjatë pas ndërprerjes së të ushqyerit. Mjekët arritën të provojnë që dhënia e gjirit ndihmon për të parandaluar përsëritjen e sëmundjeve të tilla si sklerozë të shumëfishtë. Nëse diagnoza është krijuar tashmë, dhe rëndim e sëmundjes (dobësi në gjymtyrë, vizion dobësuar, ecje tronditëse) nuk do të përsëritet për të paktën një vit.


Është e pamundur të mos përmendur faktin se gji - një kursim të natyrshme të holla për prindërit të reja. Të dashur përzierjet për të ushqyerit artificial zgjat për një periudhë të shkurtër, ata duhet të vazhdimisht të zgjeruar dhe të plotësoj rezervat. Përveç kësaj, kostoja e shisheve, sterilizues shumë goditi xhep. Kursimeve për të shpenzuar në një të dashur, të blerë diçka për fëmijën apo shtëpinë.