Përfitimet e përdorimit të ushtrimeve Kegel


Në botën e sotme të sëmundjeve të sistemit riprodhues të femrës, për fat të keq, nuk është e pazakontë. Megjithatë, jo të gjithë e dimë se për të ruajtur shëndetin e një higjienë intime e grave nuk është e mjaftueshme. Heqje e mitrës, dobësia e punës dhe shumë probleme të tjera të lindin si pasojë e muskujve të dobët legenit. Pra, në mes të shekullit të XX zhvilluar ushtrime Kegel posaçërisht për gratë, që synojnë forcimin muskujt e perineum. Siç doli më vonë, favor i madh Ushtrimet Kegel për burrat.
Dobishme Kegel ushtron kur:


- në qoftë se ju vendosni të merrni shtatzënë, këto ushtrime të ndihmojë të përgatiten për shtatzëni ndihmë të zhvillohen normalisht dhe pa një dhimbje të forta të punës;
- aftësia për të kontrolluar muskujt e çlodhur gjatë punës i ndihmon ato grupet e muskujve që mund të pengojnë dëbimin e fëmijës;
- për të parandaluar mundësinë e mosmbajtjeje e urinës dhe feces, veçanërisht të dobishme për njerëz të moshuar;
- kërkesë e dobishme Kegel ushtron pas lindjes për të rivendosur indet shtrirë;
- trajtim dhe për të shmangur lëshim të organeve pelvike;

- të dobishme për të mbajtur një jetë të plotë seksuale jo vetëm gratë por burrat;
- profilaksia ndihmon zhvillimin inflamacion të organeve pelvike;
- ndihmon për t'i rezistuar plakjes.

Kështu ushtrimet Kegel janë të mira për njerëzit e të gjitha moshave. Ka trajnimi të ndryshme të veçantë për të lehtësuar kryerjen e ushtrimeve të tilla. Në disa vende të zhvilluara, ka zhvilluar edhe një drejtim të tillë si vumbyldynh - metodat e trajnimit për të forcuar muskujt e legenit për të blerë posedimin aftësitë natyrore dhe e nevojshme në seks, shtatzanisë, lindjes, parandalimin e sëmundjeve të grave.

Konsideroni ushtrimet themelore dhe zbatimin e tyre.

Ka disa lloje Ushtrimet Kegel:
1. Ushtrimi compressive
Ushtrimi №1
Së pari, për 10 sekonda shpejt shtrydh dhe decompresses muskujt perineal, që shoqëron atë frymëmarrjen e duhur, muskujt shtrydh frymë në nxjerr - çlodhur, pastaj të pushoni për 10 sekonda. Ky ushtrim duhet të bëhet të paktën 3 grupe.
Pastaj shtrydh dhe relaksoheni muskujt për 5 sekonda dhe pastaj e relaksoni për 5 sekonda, Përsëriteni këtë procedurë nëntë herë.
Komplekse Next: forcojë muskujt, të mbajë ato për 30 sekonda, pastaj pushojnë ato për 30 sekonda, të përsëritur dy herë. Dhe pastaj të përsëritur pjesën e parë të ushtrimit.


Ushtrimi №2
Muskujt e hershme shtrydh dhe të mbajë për 5 sekonda, pastaj relaksoheni ato, dhe Përsëriteni këtë ushtrim 10 herë.
Pastaj shpejt të forcojë dhe të relaksoheni muskujt 10 herë, të përsëritur një sërë 3 herë. Shtrydh muskujt dhe protrymayete ata në këtë pozicion për aq kohë sa të jetë e mundur (deri në 120 sekonda). Përsëriteni këtë procedurë në minutën e 2, pastaj të përsëritur №2.

Ushtrimi №3
Së pari, për të forcuar dhe të relaksoheni muskujt 30 herë, pastaj të mbajë më muskujve për 20 sekonda dhe relaksohuni për 30 prej tyre, të përsëritur 5 herë. Pastaj të përsëritur të gjithë procedurën që nga fillimi, duke e çuar numrin e kontraktimet-lehtësimin në fillim prej 30 në 100.


Ushtrimi №4
Shtrydh dhe relaksoheni muskujt e dy minuta në të ardhmen për të rritur kohë për 20 minuta. Përsëriteni këtë ushtrim tri herë në ditë.
Ushtrimi №5
Provoni alternuar prerë muskujve parë të uretrës, vaginë atëherë, dhe anusit, dhe dobësojnë ato në mënyrë të kundërt.

2. Një grup i ushtrimeve për shtyjnë
Ushtrimi №1
Gjatë urinimit, përhapet këmbët e tij në anën dhe do të forcojë muskujt në mënyrë që të ndaluar urinim. Mos harroni se ju keni muskujt aktivizuar. Përsëriteni këtë ushtrim pa urinimi.

Ushtrimi №2
Provoni potuzhyty si lindjes, numërimin në pesë dhe relaksohuni.

3. Ushtrimi ndarjen muskujt
Fakti se truri është si një kompjuter "lexon" zonën e barkut në krye të kofshët si tërësi për shkak të ngjashmërisë së funksioneve të thjeshta. Por, për lëvizjet më të sofistikuar të duhet për të thyer këtë marrëdhënie dhe të mësojnë për të ndjehen dhe të kontrollojë muskujt e legenit ndarë nga muskujt e barkut.

Të ndihmojë për të ushtrimeve të mëposhtme:
- Në pozicionin e shtrirë në shpinë dhe shtrydh anusit inflates barkut dhe të mbajë këtë pozicion të jetë e mundur. Ju duhet të përpiqen për të siguruar që stomaku ishte më shtyrë dhe tërhequr maksimale anusit.

- Së pari Pull anusit, dhe pastaj do ta mbajë atë, bëni frymëmarrje të ngadaltë duke mbajtur barkun me të.
Siç është e nevojshme të lartë të trafikut të veçantë, të mesëm dhe të barkut.
- Zgjidhni një pozitë të rehatshme në të cilën stomaku më të relaksuar. Sipas fjalëve të relaksuar barkut përpjekjet bark lart dhe poshtë, brenda-jashtë. Bark e mesme dhe të lartë nuk është për t'u përdorur. Për përpjekjet në krye të barkut shorbytsya përpiqen dhe le të bien në murin e barkut, nën brinjë. Atëherë stomaku juaj do të angazhohen në një pozicion të rregullt


E dobishme do të përdorë të gjitha ushtrimet së bashku çdo ditë.
Nëse ju bëni ushtrimet Kegel rregullisht, rezultatet e para mund të priten brenda tri deri në gjashtë javë. Rezultatet më të rënda mund të marrë 3 muaj. Por nuk ndalet duke bërë këto ushtrime, pas rezultateve të arritur, ata duhet të jenë pjesë e jetës suaj.