Përfitimet dhe dëmet Solarium


E bukur, madje edhe ngjyra bronz duan shumë. Megjithatë, jo të gjithë kanë kohë për shumë orë shtrirë në plazh dhe të vizitojnë vendpushimet. Prandaj, nuk është një metodë alternative e rrezitje - një dhomë me diell. Shumë Salons ofrojnë këtë shërbim, por jo të gjithë e dimë se si të duhet të veprojë pajisjet, konsumatorët nuk e dinë rregullat elementare të procedurës. Për shkak të kësaj, ka shumë sëmundje dhe shumica e njerëzve besojnë se për rrezitje është e dëmshme për lëkurën. Por kjo nuk është kështu. Prandaj, përfitimet dhe dëmet Solarium - një temë shumë e rëndësishme për të gjitha vajzat që pasojnë pas tyre.


Çfarë është palestër?
Solarium - një pajisje të veçantë për rrezatimin matur dozë nga llambat UV të veçanta në përbërje xhami e cila përfshin substancave të veçanta që nuk kalojnë gamën rrezikshme të rrezeve UV. Duke kaluar rrezet e rrezikshme të spektrit, përdorimi i diell, kodin merr vjetër.
Pronat e dobishme e diellit kanë qenë prej kohësh në dukje. Dhe si dhomë me diell është më pak rrezet e dëmshme, ajo mund të përdoret për trajtimin e sëmundjeve të caktuara. Po Solarium do të jenë të dobishme në sëmundje të tilla si:

- mungesa e diellit (si një rrezik profesional, të tilla si minatorët ose si rezultat i kushteve të jetesës, të tilla si paaftësia për të shpesh shkojnë jashtë);
- fytyre adoleshente;
- Sindromi asthenic, lodhje kronike;
- sëmundjet e sistemit muskulor (osteoporozën, etj);
- sëmundje të shpeshta të rrugëve të frymëmarrjes;
- imunitet të ulët;
- sëmundjet e lëkurës (psoriasis, ekzemë, etj);
- stimulimi i sistemit hematopoiesis;

Në këto sëmundje dobishme Solarium Efekti është e paçmueshme.

Ka 2 lloje kryesore të rrezitje: horizontale dhe vertikale. Solarium Horizontal është më i përshtatshëm për njerëzit që nuk mund të qëndrojë gjatë, vertikale është i përshtatshëm për njerëzit që nuk mund të tolerojë hapësira të mbyllura të shtrënguar. Në rregjie horizontal tan mund të shkojnë pak barabartë, si rezultat i goditjes me sipërfaqen e rrezitje lëkurës. Por përvoja tregon se dallim shumë mes tyre, dhe pesha varet nga ajo që ju pëlqen më shumë.

Solarium më e rëndësishme aspekt, është duke e mbajtur rregullat themelore për të parandaluar dëmtimin e trupit tuaj:

1. Zgjidhni një dhomë me diell të cilësisë. A nuk e pajis keq në dhomë me diell dhe zgjidhni opsionet janë shumë të lirë. Në këtë rast, më shumë gjasa nuk ndryshon dritat e brendshme në diell. Llambat duhet të ndryshohet pas 400 orë. Nëse kjo nuk është bërë, të mbuluar llamba veshin jashtë dhe ata fillojnë të humbasë rrezet e dëmshme ultravjollcë që të dëmtojë lëkurën tuaj. Pra, pyesni kabinës tuaj, ka pasur një kohë të gjatë llambat zëvendësim.
2. Çdo Solarium vizitor duhet të trajtohen me zgjidhje të veçantë dezinfektues, keni kap disa fleksibël apo edhe nga një plagë të së kaluarës.


3. Gjatë vizitës në dhomë me diell të përdorni përherë stikini, kapelë dhe syze. Ju mund ta bleni në kabinën. Stikini ngjitur në gjoksin e tij për të mbrojtur lëkurën delikate nga ekspozimi ndaj dritës UV. Syze veshur në sy, ata janë bërë posaçërisht të vogla për të mbuluar vetëm zonën e syrit. Pra, gjithashtu, stikini që janë ngjitur për syrin. Ata janë shumë më të lehtë për t'u përdorur dhe të lënë asnjë gjurmë pas rrezitje. Nëse ju nuk e gëzojnë mbrojtjen e syve, ju mund të djegur në retinë. Përdorni kapele të nevojshme për të mbrojtur flokët nga tharje.

4. Të jetë i sigurt për të përdorur mjetet e rrezitje në një dhomë me diell. Mos harroni se mjetet e zakonshëm nuk përshtaten, si dhe rrezatimi në dhomë me diell ndryshon nga rrezet e diellit. Pra, kërkoni varg për rrezitje në kabinën tuaj. Solarium parë mund të kryhet pa mjete të tilla në mënyrë që të thahet pimples dhe inflamacion të lëkurës.

5. Ndiqni kohëzgjatjen e qëndrimit në diell. Salon punëtor duhet të zgjidhni kohën e duhur për ju, në varësi të llojit të lëkurës suaj. Vizita e saj e parë zgjat rreth 3 minuta. Në mënyrë tipike, cikli mesatare është 8-10 seanca intervale të njëpasnjëshme të 1 dite. Dhe pastaj një herë në javë - dy në mbështetje të djegien nga dielli. Në varësi të lëkurës shkruani koha maksimale kaluar në krevat tanin mund të jetë 10 deri në 20 minuta. E gjithë kjo varet nga lloji i llambat.


6. Solarium të jetë e dëmshme në sëmundje të tilla:
- rëndim të sëmundjeve kronike;
- gjakderdhje;
- lodhje;
- kanceri;
- tuberkulozi;
- shprehur fuqimisht hipertensionit, ishemi, atherosclerosis;
- -astma;
- shprehur çrregullime të sistemit nervor dhe endokrine;
- ndjeshmëria ndaj diellit;
- Sëmundjet e gjakut dhe sëmundjet sistemike;
- diabet

7. Zgjidhni sunroom me pajisje të tjera. Për shembull, disa të pajisur me sprays veçanta të ujit dhe sistemit të ventilimit të cilat të parandaluar mbinxehje e trupit dhe thatësi e lëkurës. Në mënyrë të ngjashme, disa të pajisura me vybroplastynoy të veçantë për të ndihmuar të marrë një cirk uniforme dhe të shpëtoj e celulitit.

Prandaj është e rëndësishme për të zgjedhur një sallon të mirë në mënyrë që të shmangen pasoja të pakëndshme.