Përfitimet dhe dëmet e produkteve pa yndyrë


Në përgjithësi, ushqime të ulët yndyrë kanë tendencë për të blerë ata që me pasion dëshiron për të humbur peshë. Ata besojnë se në qoftë se nuk ka asnjë yndyrë në produkt, atëherë asgjë depozituar në trup. Sa e vlefshme është ideja dhe çfarë përfitimet dhe dëmet e ushqimeve të ulët-yndyrë?
Ushqime të ulët yndyrë janë me të vërtetë të dobishme për trupin, por jo të gjithë dhe jo gjithmonë. Ushqimi duhet të jetë i balancuar mirë. Kjo do të thotë se trupi duhet të veprojë yndyrna, çështja e vetme është çfarë dhe sa.
Nëse marrim parasysh produktet natyrore, ajo është zakonisht më mirë që të zgjedhin për ushqime, në të cilën më pak yndyrë.


Sa për mish, përmbajtja e tij yndyrë varion nga 1 në 50%. Kjo nuk varet vetëm nga lloji i mishit, por mosha e tij dhe një pjesë e trupave të pajetë. Shih se si të ndryshme në yndyrë të ndryshme të mishit nga njëri-tjetri:


Llojet kryesore të mishit


% Yndyrë
Mish viçi


1-2
Viçi fileto


28
Mish derri fileto


7
Mish derri


33
Mish derri yndyrë


50
Deleje


10-16
Horsemeat


4
Lepur


11
Mish pule


8-18
Mish Goose


28-39
Mish Duck


24-39


Në qoftë se mishi është më e mirë për të zgjedhur varieteteve të ulët-yndyrë, një rregull i tillë nuk zbatohet për peshk. Dieta duhet të jetë ushqim deti të pranishëm të të gjitha llojeve.

Nëse produkte natyrore janë pak a shumë të qartë produkte lehtësohet artificialisht mund të hyjë budalla ju. Në këtë rast, studimi kryesore etiketë produkt të mirë. Humbja përmbajtjen e saj yndyrë, produkt shpesh bëhet lagje e padëshirueshme me preservatives, shije, sweeteners artificiale, si dhe shtesa të tjera që përfitojnë trupin thjesht nuk do të bëjë. Përveç yndyrë të vogla dhe produkt kalori të ulët - jo e njëjta gjë. Në ndjekje të një figure dhe të ulët-yndyrë hollë produkteve - ju ruani në shëndetin tuaj.


Duke preferuar gjysmë i skremuar, ju vështirë se mund të humbni peshë. Këto produkte janë trupi të padobishme për shkak kryesisht të gjithë përmbajnë përbërje yndyrë trans (një lloj i yndyrë unsaturated). Hulumtuesit në përfundimin se përdorimi i yndyrave ndikon në zemër dhe është e rekomanduar për të reduktuar konsumin e tyre në minimum. Ata janë më të dëmshme se yndyrës natyrore dhe vajra. Jo vetëm ata janë më pak të absorbohet nga trupi, por edhe rritjen e nivelit të kolesterolit të keq dhe madje mund të çojë në trashje. Pra, pse të shkojnë deri dhe për të marrë atë?


Përdorimi i produkteve të qumështit në dieta të ndryshme është nën një themel të mirë. Ato janë të pasura në ushqyesve, të përmirësuar tretjen dhe kanë një përmbajtje të ulët kalori. Dhe akoma, kur zgjedhin në mes të 25% kos yndyrë dhe 1% - ne preferojmë të fundit. Në qoftë se ju ndiqni logjikën, atëherë humbje peshe është e mirë për të përdorur kefir me përqindjen më të ulët të yndyrës. Por kjo pengesë, numri i kalorive të cilat të gjithë përpiqen për të reduktuar pas dietë në këtë kos nuk është shumë e ndryshme nga vëllai i tij, yndyrë të cilit pak më e lartë. Kefir indeks të ulët-yndyrë është më pak e dobishme, sepse mungesa e saj çon në qumësht yndyrë se ai tretet keq. Pra, në shije ai humbet.

E njëjta gjë vlen edhe për djathë. Numri i kalorive malozhyrnoho dhe djathit me një përqindje të madhe të yndyrës nuk është më i ndryshëm nga njëri-tjetri. Dhe nga rruga shifër kalori mund të ndryshojnë nga një prodhues të veçantë. Arsyeja është fare e thjeshtë: djathë yndyrë të ulët, pa shije, dhe për të përmirësuar shijen, prodhuesi shton aditivëve të ndryshme që rrisin produkt kalori.

Përveç duke i dhënë përparësi ndaj produkteve të ulët të qumështit yndyrë, ju privojnë trupin e proteinave, yndyrë dhe karbohidratet, të cilat janë të nevojshme për trupin për të përfunduar punën.Produktet e qumështit


% Yndyrë


Kcal


Proteinë


Yndyrna


Karbohidratet
Qumësht


05


36


0


05


0
Qumësht


25


52


28


25


47
Kefir


0


30


3


0


38
Kefir


1


40


3


1


4
Kefir


32


56


28


32


41
Djathë


18


101


17


18


15

Djathë grimcuar


5


105


0


0


0
Djathë grimcuar


9


131


112


9


25
Natyrore Kos


15


51


5


15


35
Natyrore Kos


32


66


5


32


35


Çfarë ju hani për mëngjes? Thekon me qumësht i skremuar? E pra, ne kemi realizuar artistikisht produktet e qumështit, tani njihen me thekon. Për fat të keq, një herë një produkt diete, ata u zhvendos në kategorinë e përdorimit pak. Në një treg konkurrues, prodhuesi është më shumë i shqetësuar në lidhje me fitimin, dhe si për të mundë konkurrencën. Dhe kjo kërkon një reklamat të mirë dhe një të mallrave trohyzrobyty shiten. Për të përmirësuar shijen e drithit ata shtojnë shije. Misri, i kthyer në thekon, duke luajtur në vlerën e tyre ushqyese - humbet disa nga vitaminat dhe ushqyesve. Shumë më e dobishme të gatuaj qull në ujë apo të derdh ujë të valë.

Vendimi për të shkuar në një dietë, shumë të refuzojë bukët bukë dhe ta zëvendësojë atë, duke besuar se kjo është alternativa më e mirë dietetike. Dhe, po dhe jo. Belly disa bukë, jo vetëm do të humbni peshë, por edhe një shans për të fituar një çift i tre të tyre të lartë.
Kalori gruri miell bukë 1 grade, 266 kalori në 100 gram. produkt. Numër të njëjtë të bukë prej rreth 300 kcal. Në qoftë se kjo është e pa masë, dhe në bashkëpunim me vaj ose sallam, atëherë humbin gjasa të ketë sukses. Gjithashtu e dobishme është buka që janë të pasura në ushqyesve dhe është e mbushur me kopjet e preservatives.


Pa dyshim, produkte natyrore të ulët në yndyrë janë të dobishme për shëndetin. Por kur ata përdorin nuk ka nevojë të bien në ekstreme. Për të shmangur gabimet - të studiuar me kujdes përbërjen, dhe madje edhe në ndjekje të ulët të ushqimit në yndyrë, ju rrezikoni të provoni aditivëve të ndryshme kimike.
Dhe së fundi, disa fakte:
- një reduktim të ndjeshëm të yndyrë në dietë rrit rrezikun e dobësisë në meshkujt dhe çrregullimit të sistemit riprodhues të grave;
- yndyrna të kontribuojë në zhvillimin e hormoneve të përfshira në metabolizmin dhe absorbimin e vitaminave A, D, K, dmth

- të përmirësojë gjendjen e enëve të gjakut.

Brenda kufijve të arsyeshëm, yndyrë nuk sjell dëm dhe dobi!