Përfitimet për fëmijën sculpting trupin


Të gjithë prindërit e dinë në lidhje me përfitimet që sjell parashkollor zhvillimin e fëmijëve dhe shkolla fillore klasa moshës modelimit. Ky lloj i aktivitetit krijues një fëmijë është formuar menduarit krijues, zhvillojnë kujtesës, perceptimin vizual të objekteve, duke praktikuar aftësitë motorike gjobë, veçanërisht të rëndësishme për të përgatitur dorën për të shkruar. Edhe modelimi i pamohueshëm roli në zhvillimin e kuptim të fëmijës së bukurisë, edukimit të tij estetike. Duke punuar në volumetrik imazhe, fëmijët mësojnë karakteristikat e objekteve të specifikojë disa detaje, të kuptuar cilësitë themelore të objekteve. Gradualisht thellimin e njohurive dhe të kuptuarit e pronave dhe ligjeve të botës, fëmija zhvillon një aftësi të thjeshta vizuale dhe të ndërgjegjshme duke u përpjekur për t'i përdorur ato. Sot temë për artikullin - për të mirën e modelimit fëmijës.


Por disa prindër të vetëdijshëm se, duke qenë tip ekspresive aktivitet për modelimin e fëmijëve ka një ndikim të fortë mbi gjendjen emocionale shkakton emocione pozitive, interes dhe shqetësim tek ai. Në procesin e modelimit çdo fëmijë ndjen një gamë të tërë e ndjenjave të ndryshme. Sigurisht, çdo fëmijë të lumtur nëse i planifikuar jashtë dhe i mërzitur nëse diçka shkon keq, ai mendonte. Për ne, të rriturit, bota e ndjenjave të fëmijëve - të ndërlikuara dhe të paqarta. Adhuronin fëmijët e tyre, ne shpesh nuk mund të përcaktojë saktësisht se cilat emocione ndjerë fëmijën tonë. Fëmijët, më të rriturit janë duke përjetuar gëzimin e fitores dhe hidhërimin e dështimit, vetë gjendje për të përballuar me breshëri e emocioneve që shqetësojnë ata. Që aktivitetet kreative, duke përfshirë modelimin, mund të ndihmojë fëmijën të shprehë ndjenjat të cilat janë akumuluar në shpirtin e tij, duke përfshirë edhe ato prania e të cilit nuk është edhe i vetëdijshëm për këtë.


Ajo është një aktivitet kreativ dhe përfitimet për modelimin e trupit lejon fëmijët të shprehin konfliktet nonverbally ekzistuese të brendshme. Me fëmijën e modelimit ka aftësinë për të "punuar nga" dhimbjen dhe zemërimin, frikën dhe ankthin, të cilat janë të pranishme në jetën e tij. Ky lloj i arteve të bukura zbulon emocionet në mënyrë të pranueshme shoqërisht. Fëmija, si një modelim të rritur mundëson rruga më e sigurt për lehtësimin e stresit, për të identifikuar ndjenjat e tyre, e kuptojnë vlerën e personalitetit të tij. Modelimi - një mënyrë e thjeshtë dhe efektive për të zbuluar dhe zhvilluar talentin dhe aftësitë e fshehura për të realizuar unike e tyre, krijimtarinë e tyre. Për shumë fëmijë modelimit është një urë në mes botës së realitetit dhe fantazisë. Kjo urë shumë ëndërrimtarë pak të aftë për të lëvizur nga bota e ëndrrave të tyre në botë ekzistues, të mësohen me cen e saj.


Psikologët sot janë përdorur në mënyrë aktive për modelimin e fëmijës si një nga fushat e terapisë së artit, për shkak se kjo sayazykarazhennya më të arritshme për fëmijët e të gjitha moshave, duke filluar nga dy të trehhodovalыh fëmijët dhe përfundon fëmijë 8-10 vjet. Drejtimi Modelimi si terapi arti i referohet burimeve të brendshme të fshehur fëmijën samoystselyayuschym. Ashtu si çdo të rrituri, fëmija dëshiron që të dëgjohet dhe të kuptohet. Për fat të keq, fëmijët nuk janë gjithmonë në gjendje për të gjetur fjalët e duhura për të përshkruar gjendjen e tyre të brendshme, të flasin për përvojat e tyre, pikëllimin dhe dyshim. Ne kemi përdorur për të mendoj për jetën si një ekzistencë pa re, e cila nuk e njollosin dhe nuk pengon ndonjë problem dhe dyshime. Megjithatë, fëmijët e sotëm nganjëherë mjaft të perceptojnë të njohura për ne situata të jetës. Në përvojën bankë derrkuc e fëmijës ende shumë pak njohuri për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve dhe për të zgjidhur ndonjë konflikt të brendshme. Modelimi është ndihmëtar i përsosur mund të ndjehen jo vetëm identitetin e tyre dhe vlerën personale, por edhe për t'iu përshtatur botës në ndryshim, për të kuptuar vendin e tij në jetë dhe të mbetet i dukshëm.


Kështu, modelimit lehtëson shprehjen e ndjenjave dhe emocioneve, ndjenjat e brendshme të transferuar në objektet e mjedisit, në kërkim të formave të reja të ndërveprimit jo-verbale me objektet e botës. Nëse prindërit me respektin e duhur për veprat e krijuara nga fëmijët e tyre, ajo do të pushojë së dyshim rëndësinë e tij dhe "dobia". Përvoja e një kryevepër e materialeve konvencionale gradualisht mësuar fëmijën tuaj për të parë gjërat nga një kënd tjetër, duke gjetur zgjidhje origjinale edhe në situata të dëshpëruar.