Përfitimet e meditimit për trupin e njeriut


Kushtoj kohë për veten: meditimi ndihmon të qetësuar mendjen, për të gjetur qetësi, shikoni thellë në shpirtin e tij dhe të bëhet më harmonike. Në kuptimin më të gjerë, meditimi mund të quhet çdo proces që kërkon përqendrim të thellë. Fëmijët automatikisht bien në një gjendje meditative, shkoni në veten e tyre, mund të shpenzojnë orë për të përkthyer cubes. Një shembull mund të shërbejë si meditim dhe peshkimit, peshkatarët janë në gjendje të përqëndrohet në gjithandej tavolinë. Megjithatë, termi do të thotë psiko, e cila filloi praktikuar Budistët se 25 mijë vjet më parë. Qëllimet e meditimit janë të mençurisë dhe lartësimit shpirtëror, drejt të cilat nuk zhvillimit shpirtëror, duke reduktuar vuajtjet, qetësimin e mendjes. Meditimi mund të gjithë të mësojnë - nën drejtimin e një mësuesi. Sot temë - Përfitimet e Meditim për trupin e njeriut.


Për të kuptuar se çfarë përfitime dhe meditim, imagjinoni një gjendje në të cilën trupi plotësisht të qetë, trupi i tij nuk ka tension, në mendje - nuk ka mendimet. Ajo është e hapur mendjen bërë ata që e praktikojnë meditimin. Buda krahasuar inteligjencën natyrore të ujit, e cila nga natyra dhe përfitimeve është gjithmonë i pastër dhe i qartë. Poshtër, gëlqere dhe papastërtitë tjera mund zamutnyt ujë, por ne jemi në gjendje për të filtruar papastërtitë dhe rivendosur qartësi e saj natyrore. Meditimi është mënyra e hapur mendjen. Në praktikë, meditimi mund të jetë një mundësi për të shkuar në veten - nga problemet e akumuluara. Meditim, në përgjithësi, siguron një rrjedhë e vazhdueshme e përqendrimit. Por në qoftë se përqendrimi përfshin vëmendje unidirectional, meditim - një gjendje e vetëdijes, në të cilin fokusi mungon.


Ka shumë teknika për përfitime meditim, të ndihmojë të përqëndrohet dhe përqendrimi për të arritur një gjendje magjike e mendjes. Disa prej tyre janë mjaft komplekse, të tjerët praktikuar vetëm me ndihmën e mësuesit, dhe të tjerët - shumë e thjeshtë.
• Meditim me anë të imagjinatës jo vetëm që kërkon përqendrim të thellë, por edhe një mësues me përvojë i cili do të udhëheqë veprimet tuaja, ju them se çfarë të bëjmë, atë foto dhe imagjinoni se si për të marrë frymë.
• Meditim mbi objektin e përzgjedhur (ky lloj i praktikës quajtur trataka-meditim) sugjeron që ju të fikur telefonin, perde tuaj zadernete, duke e bërë gjithë kohën për të izoluar vetveten nga bota e jashtme, duke marrë një pozitë të rehatshme, zgjidhni objektin në të cilën zoseredytesya, dhe do të përpiqet për të shpërngulur nga mendjet e çdo gjëje përveç objektit.

• këmbë meditues - një meditim dinamik, gjatë së cilës ju duhet të përqëndrohet vetëm në ndjenjat e trupit, të ndjehen muskujt lëvizin si kontakt këmbë në tokë.
• meditim perceptuar - lloji më i vështirë i praktikës. Ajo kërkon duke u fokusuar në ndjenjat e momentit, vidyazyka nga mendimet pa lidhje dhe emocionet.
• Çfarë do meditim banorët e qytetit të madh, i cili nuk ka kohë duke u përpjekur për t'u ulur, pa lëvizje? Ajo rezulton se një shumë të mirat meditim! Shkencërisht provuar se ajo ndihmon:

Përballen me depresionin. Një studim nga shkencëtarët të studiojnë 36 pacientë që vuajnë nga depresioni, e gjeti: Pas 3 muajve praktikë e rregullt simptomat e tyre filluan të shfaqen dy herë më të dobët.

Përmirësimin e kujtesës. Shkencëtarët nga Spitali Amerikan Massachusetts General gjeti se ata që praktikohet meditim për një kohë të gjatë, pjesë të trurit përgjegjëse për kujtesën, në mënyrë të konsiderueshme më shumë se njerëzit e tjerë.
- Në një studim që zbuloi se meditimi redukton me 47% rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe të ndikojë pozitivisht në tensionin e gjakut, u ndoq nga rreth 200 njerëz. Të dhënat janë paraqitur në një takim të kardiologëve në Florida.
- Zvogëlojë dhimbjen. Kohët e fundit, shkencëtarët NC, SHBA, gjeti se meditimi reduktuar aktivitetin për shkak të pjesë e trurit që rregullon perceptim dhimbje dhe intensiteti i shqetësimit është përgjysmuar.

- Qetësohuni. Kjo plus njohur, por shkencëtarët realizuar vetëm kohët e fundit se pse kjo ndodh si rezultat i meditimit rritet lidhjeve nervore në tru, e cila ndihmon trupin e njeriut për të rregulluar sjelljen e tyre.

Shpjegoj shpinë tuaj dhe relaksohuni
Sytë hapura ose të mbyllura. Le mendja të jetë pak çaste pasi ai është sjellë në vëmendje ballin ndoshta ju mendoni në këtë vend ndjesi shpimi gjilpërash ose ngrohtësi. Lejoni vetes për të realizuar atë për 1-2 minuta vetëm e konsiderojnë atë një vëmendje e drejtpërdrejtë për këtë vëmendje të lënë ndjenja dhe do të lejojë mendjen për të qëndruar si ai është. Tani ju mund të hapur sytë tuaj. Pasi të keni vëzhgimin përkushtuar kohë të ndjesive në trup, mund të zgjasë teknika. Shpjegoj shpinë tuaj dhe le trupin të pushojnë. Le mendja të jetë një çift i sekondave në shtet "siç është". Pastaj kthehet vëmendjen në ndjenjën në ballin. Le mendjen dhe trupin e njeriut shikimin e tyre. Gradualisht të lëvizur fokusin e vëmendjes në ndjesi në fytyrë, qafë, shpatulla 1-2 minuta, le pjesën tjetër mendje. Pastaj kthehet në vëzhgimin e ndjesive, alternuara vëmendje dhe relaksohuni mendjen.