Përfitimi i vogël për të trupit të njeriut


Ubikuinone është një vitaminë si substancë, një komponent shumë i rëndësishëm i Mitochondria e qelizave. Është kjo enzimë është i përfshirë në ofrimin e funksioneve të frymëmarrjes të qelizave. Përfitimi i vogël për trupin e njeriut është edhe në normalizimin e metabolizmit, rregullimin e kolesterolit, të rritur pronat antioxidant e tocopherol.
Më shumë në lidhje me pronat e dobishme e ubiquinone ose coenzyme Q, ne e përshkruajmë në këtë artikull.
Në çdo qelizë që jeton atje të marrë frymë dhe qendra e energjisë - Mitochondria. Komponentët e tij thelbësor janë Coenzymes veçanta ubyhynonы që marrin pjesë në frymëmarrje qelizore. Në terminologjinë shkencore, këto substanca i njohur gjithashtu si Coenzymes dhe coenzyme Q. Pronat e dobishme e këto nukleotide në trupin e njeriut nuk mund të jenë të ekzagjeruara, pasi ata janë përgjegjës për frymëmarrje qelizore dhe transferimin e energjisë. Edhe pse coenzyme Q ndodh pothuajse kudo (jo aksident është quajtur ubiquinone, është "kudo"), një përfitim të vërtetë pak e njohur nuk është e gjitha.Coenzyme Q drejtë mund të quhet "vitaminë e rinisë" dhe "mbështetje për zemrën." Ajo është me këtë vëmendje është për shkak të nevojës moderne mjekësore mbushje mungesën e substancës në trup.
Përfitim i vogël përcaktuar kryesisht fakti se ai është i përfshirë në reaksionet oksidativ që ndodhin në qelizat. Siç kemi theksuar tashmë, ajo është ubikuinone jep frymëmarrje dhe energjisë transferimin normale qelizore.

Coenzyme Q karakterizohet edhe me pronat antioxidant fuqishme, të rëndësishme për trupin e njeriut. Ajo mbron membranat qelizore nga radikalet e lira, dhe në këtë mënyrë ndihmon për rinovimin, ngadalësojnë procesin e plakjes. Përveç kësaj, coenzyme Q aktivizon dhe efekti i antioksidantë të tjera si tocopherol, ose vitaminë E.

Përfitimet reflektuar edhe në shtetin e vogël të sistemit të qarkullimit të gjakut. Ajo ka aftësinë për të rregulluar nivelet e kolesterolit në enët e gjakut të pastër e kolesterolit "të dëmshme", të bërë enët e gjakut elastike. Përveç kësaj, kjo coenzyme përfshirë në formimin e qelizave të kuqe të gjakut, qelizat e kuqe të gjakut, duke i lejuar për të stimuluar hematopoiesis. Me pjesëmarrjen e një reduktim të vogël në muskujt e zemrës dhe disa muskuj të tjera, funksioni thymus është i mbështetur.

Burimet ubikuinone
Ubikuinone përmban shumë produkte, në mesin e tyre - viçi dhe vaj soje, embrion gruri dhe susam, fistikë dhe kikirikë, harengë dhe troftë, pulë. Një sasi e vogël e coenzyme Q mund të merren nga shumë lloje të lakër, luleshtrydhe dhe portokall.


Dozimi coenzyme
Doza ditore parandalues ​​të ubiquinone, nevojshme per trupin e njeriut - 30 mg. Nëse një person ha siç duhet, ajo zakonisht merr sasi të drejtën e kësaj substance nga prodhimet e tij të zakonshme. Por, gratë shtatzëna dhe njerëzit e përfshirë në mënyrë aktive në sport, nevoja kofermente Q rritur ndjeshëm.

Mungesa e ubiquinone
Si coenzyme Q takon rolin më të rëndësishëm në proceset e frymëmarrjes dhe të energjisë qelizore, mungesa e saj çon në pasoja shumë të pakëndshme: mungesa e energjisë së brendshme, ngadalësuar metabolizmin derisa ata të ndaluar të plotë, dhe dystrofychnosty qelizat deheneratyvnosty. Këto procese herët a vonë do të fillojnë të ndodhin në çdo trup, me kalimin e kohës ata përforcohet. Kjo quhet plakjes. Por mungesa e ubiquinone ata janë të aktivizuar dhe të çojë në shfaqjen e sëmundjeve pleqërishte si çmenduri apo sindromi Alzheimer.


Interesante, mangësi coenzyme Q është simptoma të ndryshme të rënda. Megjithatë, ajo mund të njihet nga lodhje, koncentrim të reduktuar, një shkelje e sistemit kardiovaskular, sëmundje të shpeshta të rrugëve të frymëmarrjes. Për të parandaluar mungesat mjekët ubikuinone këshillojnë njerëzit të cilët kaluan kufirin e moshës prej 30 vjet, rregullisht duke marrë ilaçe që përmbajnë coenzyme Q.