Përfitimet e notit për shpinë shëndetësore


Swimming efektive si një ilaç për përkulje të ndryshme të shtyllës kurrizore, dhimbje të ulët mbrapa, defekte sjellje dhe probleme të tjera me shpinë. Swimming shëruese pronë e bazuar në parimin e Arkimedit: trupi është i zhytur në një lëng, i cili zvogëlon peshën e saj në mënyrë shumë të lëngshme peshë rrëzuar atë. Për shembull, një person me peshë 70 kg në ujë do të peshojnë vetëm rreth 3 kg. që ndodhet në ujë është pothuajse në një gjendje të peshës. Pra, le të shohim se çfarë not mirë për shpinë shëndetësore dhe sistemet e tjera të trupit.


Përfitimet e Notit
Swimming lejon të shkarkoj shpinë dhe disqe intervertebral përhapjen.
Si personi në ujë është pothuajse në një gjendje të peshës dhe peshon pothuajse asgjë, të gjithë ngarkesa që compressing rruaza dhe disqe intervertebral hiqen plotësisht.
Nëse një person është në ujë (jo edhe të notuar, dhe vetëm shtrirë), shpinë të saj shkarkohen plotësisht dhe disqe intervertebral shpjegoj (40 minuta në ujë me zbutjen makinë rritjen edhe rritjen) dhe pjesën tjetër.


Gjatë nyje udhëtim në det që punojnë me amplitudë të lartë.
Për shkak të mungesës fasha ngarkesën në çdo fluturim metodë gjitha nyjeve (nyje dhe shpinë përfshirë) janë të amplitudë të lartë në aeroplanët të ndryshme. Prandaj, njerëzit mund të bëjnë jo vetëm përdorimin e plotë të tipareve të tyre natyrore, por edhe për të zgjeruar ato me rritjen e varg e levizjes.
Pra, nëse e mobilitetit të përbashkët ulur, pastaj të rivendosur shëndetin e shpinë, lehtësinë dhe varg e levizjes në ujë mund të jetë shumë më e lehtë dhe më shpejt se në tokë.


Not dobishme për trajnimin e muskujt.
Swimming trenat muskujt të mëdha. Në të njëjtën kohë në mënyra të ndryshme të trenit not grupe të ndryshme të muskujve. Përfitimet e notit për shpinë shëndetësor në këtë rast është se, kur personi në ujë vazhdimisht kanë për të mbajtur një ekuilibër, kështu që puna e përfshirë muskujt e thellë e brendshme e barkut dhe prapa që janë të domosdoshme për të mbështetur shpinë.

Swimming rrit udhëtim të mushkërive.
Me moshën, kapaciteti ynë i mushkërive zvogëlohet për shkak të rënie në varg e levizjes së torakal shpinë dhe nyje brinjë. Njerëz të vjetra turne gjoks (turne - një distancë në të cilën lëviz kufirin më të ulët të mushkërive gjatë lëvizjeve të frymëmarrjes) është vetëm rreth 1-2 cm apo edhe tërësisht të zhduket.

Gjatë udhëtimit është e dobishme për të mësuar teknikën e duhur të frymëmarrjes: marr frymë thellë dhe nxjerr shpejt. Frekuenca e madhe dhe thellësia e lëvizjeve të frymëmarrjes përmirësuar ventilim dhe të kontribuojë në rritjen e varg e levizjes së nyjeve dhe brinjë shpinë kraharorit. Përfitimet e notit është se ajo mundëson dhe të përdorin në të moshuarit shpinë dhe brinjë nyjeve për qëllimin e tyre për qëllim, dhe për të rivendosur dhe për të ruajtur kapacitetin vital të mushkërive.

Përfitimet e notit për shëndetin emocional.
Dhe pika e fundit në lidhje me përfitimet e notit, por jo e fundit në vlerë - një kërkimi emocional pozitiv të ndikimit. Ajo soothes dhe heq tensionin e muskujve dhe psiko-emocionale, pa marrë parasysh se ku në liqen ose duke notuar në pishinë.


Kjo është se si shumë momente të dobishme dhe të këndshme mund të periodikisht ose rregullisht not në ujë të hapur, ose duke vizituar pishinë. Një shumë e stileve not, kështu që zgjidhni një teknikë të përshtatshme për ju.

Style not për probleme të ndryshme shpinë.
1. Forcimi i gjirit-bending (hyperkyfoze) dhe pranoj rekomanduar noton në stomak - ndërsa shpinë është aq shtendos, dhe në përputhje me rrethanat, ky lloj i sjellje të korrigjohet.
2. Për të njëjtat arsye në rastin e rrafshim bëj kraharorit shpinë më të mirë, në vend se të përdorur stilin e notit në barkun e tij. Për shëndetin e shpinë se noton rekomanduar në shpinë të tij.

3. Të moshuarit dhe ata që nuk kanë të angazhuar në aktivitet fizik, ajo është e dobishme për të notuar në zvarritje (në stomak apo në anën e pasme) dhe breaststroke në pjesën e pasme, pa largimin e duarve.
Kur stilet tilla të notuar më shpinë është shkarkuar, kështu që nëse ka probleme serioze me shëndetin e tij, është më mirë për të notuar dhe shtrihen në shpinë të tij.

Çka në qoftë se ju nuk mund të notosh?
Kur shprehja "Unë nuk mund të noton" zakonisht do të thotë "Unë nuk e di se si për të lëvizur në ujë" ose "Kam frikë nga uji, kështu që noti nuk është edhe duke u përpjekur për të mësuar."

Në qoftë se në rastin tuaj opsionin e parë - e shkëlqyer! Sa për shëndetin e shpinë është shumë i dobishëm edhe vetëm shtrirë në ujë. Leviz në ujë, si në gjendje apo të shtrirë në barkun e tij dhe prapa - në çdo rast, të gjithë përfitojnë "hydronevesomosty" do të ndikojë në trupin tuaj.
Nëse ju trembë ujë - më e rëndësishmja, për të eliminuar këtë frikë. Trupi i njeriut, zhytur në ujë, është rritur buoyancy, thotë se është e lehtë se uji. Lose buoyancy e tyre mund të përdoren vetëm nëse uji Duke ngrënë shenjë e tij "për të hale" ose vydyhnuvshy gjitha ajrit nga mushkëritë tuaja.

Për të ndaluar frikën e ujit është e rekomanduar të përjetojnë me buoyancy e tyre. Për ta bërë këtë, shkoni në ujë të cekët, të marrë frymë thellë, shtrihem në ujë dhe thith të paktën 10-15 sekonda. Trupi juaj gjithmonë në pop-up në sipërfaqe. Pastaj nxjerr të gjitha ajrit nga mushkëritë dhe të ndjehen si të bëhet ngadalë ulur në ujë (ende i guximshëm të mjaftueshme). Pasi të mësojnë për të mbajtur trupin tuaj në ujë, provoni një lëvizje lidhje pak këmbët e tij dhe të armëve, ndërtimin e në ujë. Më vonë ju mund të filloni për të studiuar stilet e notit.


Swimming është në të vërtetë shumë i dobishëm dhe i sëmurë dhe njerëzit e shëndetshëm. Trajtimet me ujë të përmirësojë aftësitë fizike të trupit, shtrëngoi atë. Swimming jo vetëm jep shëndetin në sëmundje të ndryshme të shtyllës kurrizore, por edhe në sëmundje të tjera të sistemit musculoskeletal, të frymëmarrjes dhe sistemit nervor.