Përfitimet e prebiotics dhe probiotics në trup


Prebiotics dhe probiotics shfaq në dyqane dhe barnatore për një kohë të gjatë, por ne shpesh ngatërruar ato dhe të vërtetë nuk e di se kur dhe si të aplikoni. Kjo duhet zgjidhur. Përfitimet e prebiotics dhe probiotics në trup - subjekt i nenit.
Nëse ne refuzojë hollësitë mjekësore probiotics - bakteret e dobishme në zorrë që të ndihmojë të tretet ushqimi, prodhojnë vitamina të caktuara dhe bëni shumë gjëra të tjera të dobishme. Një prebiotics - substanca natyrore që bakteret e dobishme ushqehen me. "Për" pa "para" në mënyrë të pashmangshme thahet larg, nuk shumohen dhe do të vdesin në heshtje, si çdo qenie e gjallë pa ushqim. Pra, nëse ne e pranojmë atë, ju duhet të merrni dhe të tjerët. Ajo duhet të kihet parasysh se emri "probiotics" dhe "prebiotics" zbatohet jo vetëm për shumicën e substancave dhe bakteret, por edhe për të gjitha produktet, droga, plotësuese ushqimore që përmbajnë ato.Bakteret Probiotics - kjo është microflora e dobishme, e cila është aq shumë flasin dhe të shkruajnë. Edhe në e laureatit shekullit XIX Nobel Ilya Mechnikov gjetur se ata neyyazytsirno rëndësishme për imunitetin shëndetshme dhe jetëgjatësi. Mikroorganizmave e tij të preferuar - Bacillus bullgare dhe steptokok thermophilic - është ende me ne, në kos natyral dhe kos. Të njëjtën Termi "probiotics" u shfaq në vitin 1965. Së pari ne kemi marrë microflora dobishme të nënës. Mbi jetën e popullsisë së probiotics është replenished me, sidomos të qumështit dhe produkteve të qumështit. Për fat të keq, dietë moderne, pirja e duhanit, antibiotikët bëjnë biznesin e tyre të sëmurë. Pastaj ju duhet të "zgjidhur" zorrët dhe trupi me probiotics pasuruar produktet e tyre (zakonisht të njëjtën qumështit) ose barnave farmaceutike. E fundit janë të dy llojeve.


- Probiotics në kapsula ose tableta - është tharë bakteret veçanërisht të dobishme. Pas 1-4 ore pas administrimit (të jetë i sigurt për të kërkuar ujë të tyre!) Bakter zgjoheni dhe të fillojnë të punojnë.
- Probiotics të lëngshme - bakteret jetojnë për një trup të shëndetshëm në shishe me një medium të veçantë lëndë ushqyese. Në trup, ata fillojnë të punojnë menjëherë. Përveç kësaj, ata mund të lyhet në lëkurë, dripping hundë, fyt pije e tyre dhe kështu me radhë D. Probiotics janë të nevojshme në shtete të ndryshme -. Pas trajtimit me antibiotikë dhe droga të tjera të fuqishëm.

• lactobacilli - absolutisht thelbësore për tretje. Përveç kësaj, ato ofrojnë për mjedisin njerëzor fiziologjik acid, i cili mbijeton mikroorganizmave më të dëmshme. Kjo është arsyeja pse ata janë të konsideruar si baza e imunitetit.
• Bifidobacteria - në kundërshtim me besimin popullor, nga tretje palidhur. Por ata gjithashtu në mënyrë aktive të krijuar një mjedis acid dhe komponente të tjera që shkatërrojnë bakteret e dëmshme të përfshira në prodhimin e vitaminave dhe enzimave.