Përfitimi ose dëm të ujit mineral


Ne e dimë se trupi i njeriut përbëhet prej më shumë se 90% ujë, dhe ky bilanci i ujit duhet të mbajë, për shkak të faktit se të gjitha proceset biologjike në trup është nëpërmjet ujit, e cila është arsyeja pse ne duhet të pini një ditë, rritur, të paktën 2 litra ujë.
Por ne nuk do të pi vetëm ujë të pastër, por edhe kafe, sode, çaj, lëng, ujë mineral, dhe ja dobi apo dëm nga një person merr ujë mineral, ne tani e konsiderojnë.
Ujë mineral në formë të paketuar dhe shitur hazyrovannom në të gjitha degët e baza e flluska në ujë, është dioksidi i karbonit.


Nga vetë dëm, nuk përfitojnë nga uji mineral për njerëzit është se ajo stimulon sekretimin e stomakut, pra në masë të madhe rrit aciditetin e stomakut lëng dhe zorrët që shkakton gastrit, shkakton fryrje, në mënyrë që njerëzit që vuajnë nga këto sëmundje, të marrë ujë mineral me gaz, nuk është i rekomanduar.
Në mënyrë që të mos shkaktojë efekte negative në trup, ju mund të marrë ujë mineral, hapur kapakun, shtoni atë lëng i një portokalli, le të qëndrojë për një kohë, shkoi në gaz, shtoni një majë e sheqer dhe kripë, dhe pastaj të pini këtë pije, por jo të gjitha të dobishme.

Më parë, vetëm ujë mineral përdoret për qëllime mjeksore dhe shiten në barnatore me recetë, por kjo nuk ishte e gazit. Nëse uji mineral dhe përdoret si ushqim, por vetëm në doza të vogla, në një mot të nxehtë, me tendosje të fortë fizike, kur njerëzit i djersitur, ajo ka humbur një shumë e djerse, dhe me të dhe minerale, të cilat janë të nevojshme për të mbështetur proceset biologjike të njeriut në trup .
Aktualisht, ujë mineral bërë artificialisht, sepse dëmtimi ose përfitojnë nga uji mineral të tillë, është shumë e diskutueshme. Kjo është për shkak të faktit se çdo gjë që pajisjet nuk ka, është e pamundur të krijosh ujin natyral vetëm mund prysunutysya disa, por jo të riprodhuar atë në mënyrë të plotë, për shkak të faktit se në kushte natyrore, ujë mineral ngopur me jonet kripë.

Dhe këto kripëra mund të njom me ujë vetëm në një presion të caktuar, temperatura, kalon shumë kohë, nganjëherë për gjithnjë, se ishte pikërisht uji, me mbushje të kripërave që kemi në trup.
Prandaj, uji faux nuk mund të luajë në mënyrë të përkryer, ashtu siç është e pamundur për të bërë vitamina apo aminoacidet, artificiale.
Ujë mineral është i nevojshëm për personin, i cili, shqetësuar apo metabolizmin kripë, apo mungesa e kripërave të caktuara, uji mineral, sepse asnjë nga të mirat dhe duhet të pijnë atë në sasi të vogla në një mot të nxehtë, mundësisht natyrore.

Ujë mineral nuk është e rekomanduar për të pirë vazhdimisht, pasi ajo do të sjellë vetëm dëm dhe përdorimin e tij si një ilaç, që nga përdorimi i tij të vazhdueshëm, mbidozë mund të ndodhë si kur merrni ilaçe.
Prandaj, para se të trajtimit me ujë mineral, duhet të konsultoheni me një mjek dhe ai do të japë një rekomandim, i cili trajtohet me ujë si pije, çfarë kohë të ditës, para ushqimit ose pas ngrënies, dhe periudha kohore, por personi duhet të nënshtrohet trajtimit me analizat e ujit mineral gjak para dhe pas trajtimit.

Uji terapeutik duhet të përfitojnë dhe të mos dëmtojë dhe duhet të marrë kurse, jo të vazhdueshme, si dhe zgjidhjet e ujit mineral janë të ndryshme, atëherë shumë njerëz duhet veçanërisht të kujdesshëm për të marrë ujë mineral.
Ka ujë mineral neutral, por është uji që i ngopur ose gazi radonit përmban sulfide hidrogjeni, një dëm të tillë e ujit dhe efektet anësore të shkaktojë në njerëz, nganjëherë të pakthyeshme.
Këto janë uji rajon Stavropol në Pyatigorsk Rusi, ata janë të trajtohen mirë pa fshirë ulcerat atherosclerosis trajtohen si obliterating endarteritis, pamjaftueshmëri kronike venoz, thrombophlebitis e ekstremiteteve të ulëta, artrit, artrit, sëmundjet e lëkurës, veshit, hundës dhe të sëmundjeve të tjera të jashtme, trajtohen me banjot.

Por, sëmundje të tilla si sëmundjet e traktit gastrointestinal, sulfide hidrogjenit dhe ujërat radonit janë trajtuar kur marrjen e tyre brenda, por të gjitha këto procedura janë nën mbikëqyrje mjekësore dhe monitorimin e mbidozë për të parandaluar dëmtimin e trupit.
Gjithë jetën e tij ai mori kripë nga ushqimi dhe uji në zonat ku uji ishte, për shembull, ka pak jod është zona malore ku shkrihen rrjedhat e ujit nga akullnajat, shpejtësi të lartë, kjo nuk do të arrijnë të marrin jod mjaftueshëm, sepse në këto zona në Njerëzit vërejtur sëmundje tiroide.

Në fusha të ndryshme, kripëra minerale mbushje të ujit është e ndryshme, por të pini vetëm ujë mineral, ju nuk mund të, sepse rreziku i mbidozë, kripës në trup, dhe ata mund të rritet me gjysmë. Kjo do të rezultojë në depozitat e kripës në nyje, do tëmthi, sëmundje guri veshkave dhe sëmundjeve të tjera që janë të vështira për të shëruar, dhe në këtë rast do të dëmtojë se sa përfitojnë nga uji mineral.
Veçanërisht rritja e fortë e efekteve negative të ujit në trupin e njeriut, nëse ajo është e larë poshtë me ujë pije mineral apo "shërimit" nën dhimbje koke. Në trupin e njeriut, ndodhin reaksione biokimike që sjellin poshtë gjithë sistemin e kripës dhe të ujit bilancit, e cila gjithashtu çon në pasoja të pakthyeshme, në këtë rast gjithashtu do të dëmtojë, nuk përfitojnë nga uji mineral.

Dioksidi i karbonit që është tretur në ujë mineral, përshpejton në masë të madhe apo ndalon rrjedhën e reaksioneve biologjike që ndikojnë në proceset metabolike të trupit.
Të gjitha këto pasoja negative të marrin në konsideratë përdorimin e ujit mineral, kështu që ju duhet të dini se uji mineral kryesisht ekziston si një produkt terapeutik, por jo si ushqim, për të plotësuar bilancin e ujit në trup.
Si pasojë, ujë mineral dhe i jep keq dhe përfitimet, dhe e vërteta qëndron në mes, pi vetëm moderuar dhe të konsultohet me mjekët.