Si të dobishme hape beta-carotene


Shumica e njerëzve carotene beta është i njohur si një burim i fuqishëm i vitaminës A për trupin e njeriut dhe për një farë kohe ai fitoi popullaritet të konsiderueshëm, duke folur si një substancë që i reziston shumë Sëmundjet. Shumë ekspertë thonë se beta carotene, si dhe substanca të ngushtë të saj - carotenoids, të mbrojë personin nga sëmundje serioze të tilla si kanceri dhe sëmundjet kardiovaskulare. Ne të gjithë e mbani mend këshillat e mjekëve për të ngrënë karrota shumë të freskët - një burim i pasur i substancave të dobishme, por si të dobishme hape beta-carotene që janë shitur tani në barnatore?


Pllakat përmbajnë multivitamina janë të dizajnuara për të mbrojtur njerëzit nga sëmundjet e drogës në vijim është përshkruar shpesh dhe stuff. Si të dobishme beta-carotene, të përfshira në pllakat mund të ketë rreziqe shëndetësore për të marrë këto multivitamina? Si një shtojce dietetike beta-carotene janë njerëz në të gjithë botën për shkak të kësaj substance trupi prodhon vitaminë A, ajo i takon antioksidantë, të quajtur për të mbrojtur qelizat nga radikalet e lira. Në të njëjtën kohë, disa ekspertë dyshojnë faktin se beta-carotene në formë të pilulës është shumë i dobishëm për ne dhe për këtë arsye kanë disa konfirmim. Për të gjetur se si të dobishme beta-carotene, e cila është e përfshirë në pllakat, hulumtuesit kryer një sërë studimesh që kanë treguar se një përfitim të tillë shumë pak.


Në Shtetet e Bashkuara ishte një eksperiment, disa mijë njerëz të të gjitha moshave (40-80 vjeç) janë ndarë në dy grupe, njëra prej të cilave është konsumuar rregullisht tableta që përmbajnë substanca mbi 12 vjet. Bukurinë e këtij grupi nuk ndryshojnë në shëndetin e njerëzve që beta-carotene nuk ka pranuar që të lejohet shkencëtarët për të sugjeruar se nga tableta të tilla për trupin asnjë të keqe dhe as të mira. Por, më të rrezikshme në kombinim me disa beta carotene substancë mund të jenë mjaft të rrezikshme për shëndetin, komponentët e tilla janë pjesë e tymit. Kur kontaktuar këto substanca në carcinogens trupit formuar, në mënyrë të konsiderueshme të rrisë rrezikun e kancerit të mushkërive.


Si jetët tona bëhen pjesë e përgatitjeve që përmbajnë multivitamina, ata janë shitur në farmaci në formën e tabletave, shurupe, kapsula, nëpërmjet reklamave, shumë njerëz nuk mund të imagjinoj jetën e tyre të përditshme pa nuk ka marrë ilaçe të tilla që përmbajnë vitamina dhe minerale. Për më tepër, shumë thjesht nuk rekomandojmë nënshtrohen marrjes multivitamina, dhe përdorimin e tyre rregullisht, duke përmendur faktin se ne gjithmonë mungesa e vitaminave. Rezultatet e studimeve të kryera në Perëndim nuk marrin publicitet adekuat në vendin tonë, kështu që shumë njerëz marrin këto barna në mënyrë të sigurtë, me naivitet duke besuar se të mbrojtur trupin tuaj nga sëmundjet, plotësisht të plotësuar mungesën e vitaminave dhe elementët gjurmë mineral në të.


Megjithatë, beta-carotene në kombinim me vitamina A dhe E mund të rrisë vdekshmërisë nga 10-30%. Më e keqja beta-carotene në pilulë tregon veten në kombinim me vitaminë A, ajo jo vetëm që parandalon zhvillimin e kancerit të traktit gastrointestinal, por edhe rrit vdekjen yyazytsirnist. Megjithatë, si në shumicën e rasteve shkencëtarët kujdes flasin e rezultateve (të cilat shfaqen statistikisht më shumë gjasa), duke preferuar të mos bëjë konkluzione definitive. Megjithatë, në qoftë se këto shifra me të vërtetë e vërtetë, sipas statistikave, shumë njerëz që rregullisht të marrë një multivitamin (përmban beta-carotene) thjesht vdesin kohë më parë, dhe kjo shifër - 9 njerëz nga 1000.


Shtojcave sintetike diete, ilaçe që përmbajnë antioksidantë të regjistruara në mënyrë aktive në treg, tregtuar dhe prodhuar sasi të mëdha, ata janë të dizajnuara për të mbrojtur enët e gjakut dhe zemrën, të paktën kështu thonë prodhuesit e tyre. Por një tjetër studim vetitë mbrojtëse të carotene beta dhe disa vitamina mbi 5 vjet tregoi se përgatitjet që përmbajnë ato në asnjë mënyrë nuk pengojnë zhvillimin e kancerit, goditje, sulmet në zemër. Vitaminat thjesht nuk punojnë si duhet të ketë qenë, pavarësisht nga fakti se përqindja e përmbajtjes së tyre në gjak në rritje. Organizata Botërore e Shëndetësisë në 90 vjet paralajmëroi zyrtarisht se drogat sintetike që përmbajnë carotene beta (dhe substancë të ngushtë të saj) nuk mund të përdoret për të parandaluar kancerin. Shkencëtarët Global bëri këtë konkluzion bazuar në shumë studime në të cilat këto barna nuk kanë treguar veten në anën pozitive.


Pas kohës faktet e reja efektet negative të këtyre barnave janë zbuluar nga shkencëtarët, por tableta që përmbajnë substanca të rrezikshme vazhdojnë të shitur nën maskën e multivitamina të shëndetshme. Por pse është vitamina teorikisht dobishme dhe antioksidantë nuk punojnë në praktikë, për shkak se frutat dhe perimet janë shumë të dobishme dhe të sintetizohet në laboratorë - jo? Raste të tilla janë të njohura për të biokimistët, shpesh molekulat që jetojnë ndryshojnë në sjelljen e tyre nga homologët e tyre sintetike. Fakti që ka një fenomen të izomerëve - molekula duket të jetë i njëjtë, por rregullim i atomeve në hapësirën janë të ndryshëm. Në mënyrë të ngjashme në pronësi të pronës, të tilla si yndyrna trans, të cilat kanë të njëjtën strukturë molekulare si vajra konvencionale, sillen krejt ndryshe. Në perimeve dhe frutave vitamina të freskëta janë të lidhura me substanca të shumta në kontakt me të cilën ata marrin më të nevojshme për perceptimin e tyre të formës së trupit të njeriut. Nga ana tjetër, sintetizohet vitamina plotësisht i lirë të pronave të tilla. Natyra mashtrojnë dhe biologjia e njeriut është e vështirë, edhe pse përpjekje të tilla janë bërë vazhdimisht nga shkencëtarët.