Si të dobishme vegetarianism për shëndetin


Popullariteti i vegetarianism në mbarë botën është duke u rritur nga viti në vit, motivet vidyazyka e mishit në favor të ngrënë perime çdo person mund të vet. Dikush e bën këtë për arsye të etikës, të tjerët duan të humbin peshë dhe për të forcuar shëndetin e tyre. Si të dobishme vegetarianism për shëndetin, mund të dëmtojë trupin tuaj, duke hequr dorë mish dhe perime të preferuar ushqim?
Shumica e përkrahësve të një dietë vegjetariane është i bindur se kjo mënyrë e të ngrënit do të lejojë që ata të qëndrojnë në mënyrë të përkryer të shëndetshëm deri në moshën e vjetër. Megjithatë, disa ekspertë kanë një mendim në lidhje me mënyrën se si vegetarianism mund të jetë e mirë për shëndetin, si dhe një numër studimesh konfirmojnë këtë pikëpamje. Për shembull, 5-vjeçare follow-ukrainas mjekët për njerëzit që ndjekin parimet e vegetarianism të rreptë, e bëjnë të qartë se sekreti shumica e njerëzve nuk e kujdesit një dietë vegjetarian. Wellness arsye në moderim në ushqim, të ushqyerit. Agjërimi periudha për njerëzit që jetojnë në Rusi, Ukrainë dhe në shumë vende të tjera janë tradicionale, paraardhësit tanë mbajtur agjërimin për shumë shekuj dhe brezat e kaluar këtë përvojë për ne. Megjithatë, këto periudha agjërimi nuk ishin të përjetshëm për shkak se proteina shtazore për trupin e njeriut është shumë e rëndësishme.Për mënyrën se si vegetarianism mund të jenë të dëmshme ose e dobishme për shëndetin tonë, duke argumentuar mjaft aktiv, dhe koha më agresive duke mbrojtur pikëpamjet e tyre është e mbështetësit e kësaj qasje ndaj dietën e tij. Për më tepër, shpesh të rriturit, e cila ishte një mënyrë jetese vegjetarian, kërkojnë të imponojnë pikëpamjet e tyre jo vetëm të tjerët, por edhe të detyruar të braktisin ushqimin e tyre fëmijët e kafshëve. A mund një qasje e tillë të jetë e rrezikshme për fëmijën? Në këtë ekspertët më të rënda çështje në marrëveshje me njëri-tjetrin: vegetarianism është e papranueshme për trupin e një fëmije, për zhvillimin normal fizik dhe rritjen e fëmijës peshkut dhe mishit të rëndësishme enët. Një i rritur ka të drejtë të zgjedhë dietën tuaj stil dhe stilin e jetës, por të bëjë fëmijët të ndjekin të njëjtat parime, do të ishte kriminel.


Veçanërisht vegetarianism përhapur tani të marrë në mesin e vajzave adoleshente që duan të humbin peshë duke përdorur këtë dietë, në të cilën nuk ka ushqim me origjinë shtazore. Nutritionists në këtë drejtim janë fryrë alarmin: trupi vajzat mungon shumë micronutrients thelbësore, veçanërisht hekurit, e cila mund të rezultojë në anemi. Përveç kësaj, trupi i tyre është shumë i nënshtrohen infeksioneve të shumta shpesh një mungesë të energjisë, të qenët i përgjumur. Njerëzit të cilët janë kundër vegetarianism, theksohet fakti se proteina shtazore, thelbësore për ne, trupi i njeriut nuk mund të sintetizojnë tyre. Në mënyrë të veçantë këto proteina janë thelbësore për një person për të plotësisht trupin funksionimin. Nga ana tjetër, jo të gjitha minerale dhe elementët gjurmë mund të zgjidhen në formën e tyre të bimëve, dhe këto analoge, të cilat për nga natyra nuk është gjithmonë absorbohet më mirë nga të njëjtat kimikate gjenden në ushqimet e kafshëve.


Megjithatë, të jetë i gabuar dhjetëra mijëra njerëz? Shumica vegjetariane e vështirë për të na bindur se vetë gjobë ndjehen ata gëzuar, funny dhe mjaft jetë të lumtur. Në të vërtetë, siç tregohet nga eksperimente të shumta, vegetarianism janë në gjendje të jetë shumë e shëndetshme, por vetëm nën kushte të caktuara. Shumica e tyre kanë kontroll të drejtpërdrejtë mbi dietën e tyre, ajo duhet të jetë i balancuar.

Tani disa fjalë për motivet e njerëzve të cilët kanë vendosur për të kaluar në një dietë vegjetarian.

1. Ruaj të holla. Ata njerëz që mendojnë jetese vegjetarian ekonomike, rëndë i gabuar, sepse në mënyrë që të ndjekin një dietë të ekuilibruar, plotësoni humbur minerale të trupit dhe substancave të tjera duhet të hani shumë fruta të freskëta, arra, bishtajore, kajsi të thata, rrush, fiq dhe kështu me radhë. faqe Këto trajton, veçanërisht në latitudes tonë, nuk është i lirë.

2. Vegetarianism - një mënyrë e madhe për të humbur peshë. Sipas shumicës së mjekëve, dëshira për të humbur peshë, duke hequr dorë mish do të ishte një gabim i madh. Për më tepër, do të ushqimit të tillë, shpesh ka edhe një grup i peshore. Me proteina shtazore të plotë një person ka për të ngrënë sasi të mëdha të ushqimit që përmbajnë më shumë karbohidratet, dy të thjeshta dhe komplekse. Pesha me nëse dhe do të shkojë, atëherë për shkak të humbjes së masës muskulore, por jo në kurriz të yndyrë.


3. Vegetarianism është e natyrshme për një njeri në natyrën e tij. Ka argumente të shumta të përkrahësve të vegetarianism se në strukturën anatomike, natyra, dhe bazuar në preferencat ushqimore të personit kushërinjtë më të afërt në botën shtazore, ne krijesa barngrënës nuk përshtatet për të hahet mishi. Gjoja për njeriun mishit lëvizur kohët e fundit dhe nuk janë përshtatur atë në mënyrë adekuate. Megjithatë, antropologji moderne nuk e ka konfirmuar këto të dhëna dhe së bashku primatët e saj të skuadrës rrugë e evolucionar ishte përshtatur për të hahet ushqim të kafshëve. Paraardhësit e drejtpërdrejtë dhe janë mjaft të theksuara ngrënësit e mishit.


Megjithatë, kundërshtarët eksplicite e vegetarianism nuk vlen veçanërisht i lumtur për shkak se, sipas nutritionists shumë, dietë njeriu modern nuk duhet të përbëhet në pjesën më të madhe të mishit. Ushqimi duhet të jetë e ndryshme, të balancuar, duhet të ketë të dy produktet me origjinë shtazore dhe bimore. Homo sapiens është i dhënë pas gjithëçkaje, dhe plotësisht të braktisjes proteinat shtazore mund të mjaft të vënë dëm serioz për shëndetin tuaj nëse ju nuk plotësoni të gjitha ushqimet bimore me asnjë substancë.