Sa vitaminë C është e mirë për shëndetin


Kush prej nesh nuk është i njohur askorbinki - verdhë topin ëmbël dhe i lagësht që përmban vitaminë C, e cila na dha prindërit dhe mjekët e fëmijës në klinikat? Ne kemi përdorur për të besuar se përdorimi i vitaminës C gjatë gjithë vitit lejon një person për të zhvilluar imunitet ndaj gripit dhe ftohjet. Por si të gjitha një mjet i fuqishëm si vitamina C të shëndetshme dhe të vërtetë lejon acid Askorbik mbrojnë nga shumë sëmundje? Ideja se Vitamina C është një kurë për shumë Sëmundjet tejet të përhapura në mesin e njerëzve. Kjo fama erdhi tek acidit askorbik në një kohë kur ajo ishte një karakteristikë e njeriut për të forcuar sistemin imunitar, në fund të zgjasë përgjithmonë shumë njerëz të ngrënë gjatë rritje në ftohjet gram të drogës. Ajo ishte shprehur edhe mendimin se vitaminë mund të mbrojë kundër kancerit, argumente rreth asaj se sa vitaminë C është e mirë për shëndetin e njeriut detyruar disa shkencëtarë për të shqyrtuar mundësinë e vitaminës mrekulli.


Për shembull, një shkencëtar i shquar, kimist, laureati Nobel Linus Pauling Charles ishte i bindur për aftësitë e shquar të vitaminës C, ai personalisht mori një sasi të madhe të drogës në ditë, tha se në lidhje me këtë është bërë shumë më të mirë dhe të shëndetshme ftohjet lënduar më shpesh, këto sëmundjet transferuar atyre shumë më e lehtë se më parë. Shkencëtari u përpoq të provojë të mirën e vitaminës C në trajtimin e kancerit, megjithatë, kryhen përpjekje të pareshtura vonë për të sfiduar këtë deklaratë. Ndërsa në qoftë se nuk ishin vitamina C është e mirë për shëndetin tonë, ne nuk mund të mohojë faktin se substanca e përshkruar mund të jetë shumë i dobishëm në mjekësi. Pavarësisht nga fakti se në shumë vende të zhvilluar hulumtimet klinike nuk mund të provojë se vitamina C në doza të mëdha parandalon kancerin apo ftohjet, dhe acid Askorbik është ende konsiderohet si një nga vitaminat më të dobishme dhe të sigurt për njerëzit.


Studim në lidhje për të studiuar efektin e vitaminës C në trupin e njeriut nuk ndalet sot, dhe rezultatet e tyre janë shpesh të bujshme. Kështu, në Mbretërinë e Bashkuar u shpallën rezultatet e eksperimenteve shkencore që pretendojnë se vitamina C në dozë standarde jo vetëm që ndihmon në parandalimin e sëmundjeve, por edhe mund të rritet ekzistuese në sëmundjet e njeriut. Dy grupe të subjekteve të gjinive të ndryshme, 15 persona secili kanë marrë pjesë në gjyqe. Një grup mori vitaminë C në ditë për 15 muaj., Grupi i dytë i është dhënë një placebo, duke i dhënë asaj në të njëjtën vitaminë. Në rastet kur dozë vitaminë C nuk e kalon 500 mg, çdo gjë është shumë e mirë, por duke marrë më shumë se 600 mg doza problemet fillojnë. Mrekullia e drogës është e rrezikshme për shëndetin, trupi i njeriut është dëme të ADN-së të caktuar si rezultat i rritjes së numrit të radikalëve të lirë në gjak. Një orar i tillë mund të çojë në shfaqjen e sëmundjeve të zemrës, kancerit dhe plakjen e parakohshme.


Pra, nuk janë provuar shkencërisht dëshmi se vitamina C në doza të mëdha mund të shkaktojë dëme në trupin e njeriut, duke çuar në një reduktim të kërkesës rekomanduar ditore e mjekëve vitaminë në disa vende perëndimore. Si në shumë raste të tjera, duket se doza e tepruar e vitaminave dhe mineraleve që janë të sintetizuara kimikisht dhe shiten në formë të pilulës, mund të shkaktojë dehje, pra, duke shkaktuar lëndime. Përsëri, ballë e vërtetë se të gjitha gjërat e mira duhet të jetë në moderim. Kjo është arsyeja pse shumica e profesionistëve (nutritionists, psikologë) priren të besojnë se burimi më të mirë dhe natyrore të vitaminave dhe mineraleve - një dietë të ekuilibruar.


Edhe një herë njerëzimi konfirmon se natyra është jashtëzakonisht e vështirë të mashtrojnë burimin e substancave më të dobishme për trupin e njeriut janë produkte me origjinë natyrale, jo të sintetizuara kimikisht. Vitamina C është e domosdoshme për ne, ai duhet të vijë me ushqim rregullisht, si përgjegjës për shumë procese vitale, duke përfshirë: forcimin e indit lidhor, shëndetin e lëkurës, enëve të pastër nga kolesterolit dhe kalcium dhe të tjerët.

Shenjë e mungesës së vitaminës C në trup mund të jenë:

1. Mishrat e gjakderdhje. Kjo simptomë duhet t'i kushtojë vëmendje të dietën tuaj. Produktet më të dobishme do të jetë një shumëllojshmëri të frutave, hudhër, qepë dhe perime.
2. I ashtuquajturi Arsimit "Lëkurës Goose" në bërryla e tij. Ky tipar është tipike për shkak të mungesës jo vetëm vitaminë C, por vitaminës A në trup.
3. Dobësia e sistemit imunitar. Çon në sëmundje të shpeshta, shfaqjes lartë yyazytsirnist e ftohjet, gripit, si dhe në forma më të rënda.
4. Një lëkurë të thatë dhe të zbehtë.

5. Slow riparimin e indeve pas lëndimit.
6. flokët Potusknenye, humbje e flokëve.
7. thonjtë i brishtë.
8. Dobësi, lodhje, përgjumje.
9. Dhimbje në gjymtyrë të ulëta në këmbë.
10. Humbja e dhëmbëve, loosening e tyre.
11. hemorragji, rezultat i cili është formimi i njollat ​​në lëkurë.

Sigurisht, simptomat e përshkruara janë më të rënda, manifestuar në mungesën e vitaminës katastrofike. Për më tepër, sot ka një perceptim në mesin e shkencëtarëve se shumë nga simptomat e përshkruara nuk janë rezultat i mungesës së vitaminës C. Për të përshkruar shenjat ishin të nevojshme për të vlerë jashtëzakonisht të vogël të vitaminës në trup.


Teprica vitaminë C është gjithashtu në gjendje të çojë në pasoja negative:
1. pezmatim i traktit urinar.
2. lëkurës Kruhet.
3. Diarre.
Ashtu si në rastin e parë, provat klinike nuk japin konfirmim të qartë të fakteve.