Rreziqet dhe përfitimet e hulumtimeve klinike


Hulumtimet klinike referuar studimeve mbi njerëzit. Qëllimi i tyre - për të vendosur sigurinë dhe efikasitetin e trajtimeve të reja ose drogës. Hulumtimet klinike janë në fazën përfundimtare të të gjithë procesit të hulumtimit. Para se provat klinike të çdo metode apo rreziqet dhe përfitimet e lidhura me drogën janë testuar në laboratorë, në eksperimente në kafshë.
Vetëm nëse përfitimi i vlerësuar i trajtimit tejkalon studiuar mundësinë e rreziqeve ose efekteve anësore, shkencëtarët mund të fillojë testimin në njerëz.Procesi i hulumtimeve klinike
Rreziqet dhe përfitimet e hulumtimeve klinike për trupin e njeriut - një pikë e dyshimtë. Dhe vendimi për të marrë pjesë në to secilit merr vet. Nëse jeni dakord për të marrë pjesë, ju duhet të kalojë një ekzaminim mjekësor. Bazuar në gjetjet, mjekët do të monitorojë ndryshimet që po ndodhin në trupin tuaj gjatë testimit. Për secilin prej tyre ka zhvilluar një protokoll, i cili tregon të gjitha procedurat e nevojshme për të kontrolluar statusin e shëndetit tuaj.
Ka disa fjalë dhe shprehje me të cilën ju jeni më shumë gjasa të hasin gjatë testeve, kështu që është e rëndësishme të dini se çfarë duan të thonë. Këtu janë disa prej tyre:


- Placebo - një pluhur, të lëngshme ose tableta që nuk kanë efekt terapeutik. Ajo është përdorur në provat klinike për të siguruar që të gjithë të përfshirë në procesin e menduar miratojë drogë identike. Kjo mundëson studiuesve për të hequr ndikimin e mundshëm të anëtarëve emocion (në lidhje me trajtimin e) mbi rezultatet e testimit.
- Grupi i kontrollit - disa pjesëmarrës nënshtrohen placebo ose një trajtim ekzistuese që studiuesit mund të krahasohet me efektin e trajtimit me një droge të re testuar efektin e drogës.

- Blind studim (i maskuar) - pjesëmarrësit nuk e di se çfarë ndodh me ta, ata nuk dinë të marrin trajtim në të gjitha.
- Një studim i dyfishtë i verbër (double-maskuar), ku as stafi i spitalit as testet pjesëmarrësit nuk informuar nëse aplikohet për pacientët trajtimin e vërtetë apo një placebo. Ky lloj i kërkimit ndihmon të shpëtoj nga faktorët psikologjike që mund të ndikojnë pacientët dhe mjekët.
- Efektet anësore - të përdorura për të vlerësuar pranueshmërinë (papranueshmërisë) rrezikon në lidhje me përdorimin e parashikuar.

- Ngjarje negative mjekësore - Efektet anësore të papritura të kësaj gjykim klinik.

Rreziqet dhe përfitimet e pjesëmarrjes në provat klinike
Përfitimet e marrë pjesë në gjykimet mund të jenë si më poshtë:
- Ju mund të marrin pjesë në trajtimin e tyre.
- Shumë më herët se sa njerëzit e tjerë të mësojnë në lidhje me ilaçet e reja dhe trajtimet.
- Përgjatë gjykimit, ju mund të merrni kujdes më të mirë mjekësor në spitalet e profesionistëve më të kualifikuar.
- Pjesëmarrja e tij në një gjykim klinik, ju të ndihmuar në zhvillimin e shkencës mjekësore dhe i ndihmon shumë njerëz.


Në anën tjetër, pjesëmarrja në gjykimet, rreziqet e mëposhtme:
- Nuk mund të ketë reagime negative dhe efektet anësore.
- Trajtimi i paefektshëm në disa raste.
- Kostoja e kohës personale për të udhëtuar, procedurat e spitalit, etj

Çfarë duhet të dini para se të testit?
Ju duhet të përparojë për t'u takuar me studiues apo mjekët të cilët do të jenë përgjegjës për gjendjen gjatë testimit. Mundohuni të mësuar se si të më shumë për të ardhmen e projektit dhe për të gjetur se çfarë rreziqet dhe përfitimet që ju mund të presin gjatë studimit.


Nëse ju do të takohet me hetues, e konsiderojnë të gjitha çështjet që ju do të donte për të diskutuar me të mirë të përgatitur për të rregulluar ato në fletoret apo fletore. Këtu është një listë mostër:
- Pse dhe për çfarë qëllimi organizuar këtë provë?
- Kush miratoi këtë studim?
- Pse organizatorët janë të bindur se të drogës apo trajtimi do të zgjidhë problemin e paraqitur nga studiuesit?
- Sa shumë institucione mjekësore të përfshira në këtë studim?

Aq shumë për çështjet e përgjithshme dhe në lidhje me përfshirjen tuaj personal dhe mund të përfshijë planin:

- Në të cilat institucioni ka organizuar kërkime?
- Çfarë testet dhe procedurat e ardhmja?
- Do të ju ndjeni dhimbje?
- Deri kur do të jenë të përfshirë në hulumtim?
- Kush do të merret me trajtimin tuaj pas testeve?
- Ju mund të marrin pjesë në hulumtimet ose të kombinuar me marrjen e ilaçeve të tyre?
- Në kohën e pjesëmarrjes në hulumtimeve klinike duhet të jetë i kufizuar për të marrë ndonjë ilaç, procedurat?
- Ju do të jenë në kontakt me njerëz të cilët janë gjithashtu të përfshirë në hulumtim?
- Një qëndrim të përhershëm në një strukturë mjekësore?

- A rezultatet e hulumtimit do të jetë në dispozicion për ju?
- A do të jetë në gjendje të pezullojë pjesëmarrjen e tyre në këtë studim?
- Nuk janë shpërblime për pjesëmarrjen tuaj në eksperiment?
- Efektet e mundshme anësore nga pjesëmarrja në të ardhmen në eksperiment?
- Kush dhe si do të rimbursohen koston e trajtimit në qoftë se ajo është e nevojshme për të kapërcyer efektet e mundshme anësore?
Këto janë vetëm disa nga çështjet që ju keni të drejtë të kërkojë studiuesit apo mjekët.

Dhe këtu është një çështje e tillë e rëndësishme që kërkon përgjigje të detyrueshme: kompania e sigurimeve do të mbulojë shpenzimet tuaja që dalin nga pjesëmarrja në këtë studim? Para se të bien dakord për të marrë pjesë në hulumtim, të jetë i sigurt për të kontaktoni kompaninë tuaj të sigurimit për të gjetur se çfarë lloj informacioni mund të jenë të dobishme për shpenzimet tuaja financiare të kompensimit gjatë testeve. Ju lutem vini re se disa kompanitë e sigurimeve nuk kompensuar për koston e trajtimit që është eksperimentale.

Mos harroni se vidyazykatysya të marrin pjesë në hulumtimet që ju mund, në çdo pikë, por të debatuar me arsye studjuesve vidyazyka ju nuk mund të shmangen.