Varieteteve dhe përfitimet e ujit të pijshëm


Herë më shumë nga shkolla, të gjithë e dinë se trupi i tij është 60% ujë. Një ditë një person i shëndoshë duhet të pini dy litra ujë të pijshëm të zakonshëm. Mungesa e ujit të pijshëm mund të çojë në pasoja të pakthyeshme në trupin e njeriut. E gjithë kjo sugjeron se uji i pijshëm është jetike për të gjithë ne. Varieteteve dhe përfitimet e ujit të pijshëm për trupin tonë të luajë një rol të rëndësishëm. Natyrisht, më mirë ujë, më e dobishme është. Ne të gjithë e dimë se uji është i rrjedhshëm nga rubinet, ngjyra e saj, erë dhe nganjëherë kjo mund të çojë në frikë çdo njeri. Në mënyrë që të mos dëmtojë trupin tuaj, në këtë artikull ne përshkruajnë llojet e ujit dhe të përpiqen për të gjetur se çfarë lloj i ujit është ende më mirë.


Varieteteve dhe përfitimet e ujit të pijshëm
Llojet më të zakonshme të ujit të pijshëm përfshijnë rubinet uji, ujin e filtruar, artezian dhe ujë mineral. Çdo lloj do t'i kushtojë vëmendje të veçantë.

Rubinet uji
Tap ujë apo ujë të rrjedhshëm nga tap tonë. Pirja e tij nuk është i rekomanduar. Era e lagësht, të lëngshme gri-e bardhë që vjen nga trokitje e lehtë nën presion të lartë, të përzier me klor. Si në ditët e vjetër duke u përpjekur për të vlim rubinet uji. Por shkencëtarët thonë se rubinet uji i zier nuk mund të pini. Përveç se muret kazan mbeten gjurmët e llum në ujë mund të zbulojë viruseve të ndryshme, bakteret, metalet e rënda dhe substancave të promovuar zhvillimin e tumoreve malinje.


Uji u filtrimit
Filtrimit të ujit mund të bëhet në shtëpi duke përdorur një filtër, zakonisht qymyr. Problemi i ujit në këtë rast është zgjidhur në gjysmë. Me filtër të ujit është pastruar e ndotesve dhe komponimet e klorit. Për pronat e tij u filtrimin e ujit do të jenë më transparente, erë të pakëndshme do të zhduket, do të jetë shumë tastier. Por metale të rënda akoma jetë i pranishëm në ujë. Disavantazhi kryesor i përdorur këtë lloj të ujit është një ndryshim i vazhdueshëm i filtrit. Në qoftë se ajo nuk është zëvendësuar në kohë, në vend të njerëzve të shijshme dhe të dobishme të ujit të pirë më shumë në rrezik të ujit të ndotur, pasi ajo është e bakteret do të grumbulluar në filtër.


Ka edhe filtra më të shtrenjta membrana për pastrimin e ujit, përmes të cilit uji do të rrjedhë menjëherë me ujë.

Kohët e fundit, popullsia përhapur ashtuquajtura filtrimit të ujit industrial. Uji i tillë është pastruar me 5-7 gradë, plotësisht demyneralyzuetsya dhe merr asnjë përfitim për trupin tonë. Përbërja e ujit të tillë është i pastër, por bosh. Është e mirë për të blerë ujë të pijshëm në shishe, e cila ishte pasurimi i elementeve gjurmë.

E ujit artezian

Origjina e këtij uji është i puseve arteziane. Ajo është konsideruar si një të pastër, ashtu siç është në ujë të thellë dhe të mbrojtur nga uji rrezikshme terren. Uji i tillë mund të merret nga pusi në kopsht ose vilë. Por një herë në vit duhet të jetë hulumtimi laborator ujit artezian. Në shumë qytete të ndërtuar në vendin e puseve pompë dhomë ku uji kalon pastrimi fillestar. Megjithatë, jo të gjithë dhomë pompë monitorohen dhe mirëmbahen siç duhet. Shpesh kaq Menza përbashkët E. coli, që të çon në sëmundjeve të traktit gastrointestinal. Edhe uji artezian butylyuyut në bimë të veçanta, duke kaluar atë nëpër filtra të veçanta.


Ujë mineral
Ujë mineral mund të jenë natyrore ose artificiale. Në përbërjen e tij mund të tejkalohet përmbajtjen e disa elementeve gjurmë dhe kripëra. Uji i tillë është i qartë në dukje, pa erë. Uji mineral natyral për të pirë direkt nga burimi, ajo ka veti leche6bnыmy. Teknologjitë moderne të lejojë butylyrovat saj, ndan në dy lloje të tabelës mineral, tryezë trajtim. Uji i parë mund të përdoret për të pirë e përditshme dhe gatim, e dyta vetëm për qëllime terapeutike në sëmundjet e traktit gastrointestinal dhe sistemit urinar në recetë të rreptë.


Para se të blej ujë të pijshëm në dyqane të studiuar me kujdes etiketën përmbajtjen. Sipas statistikave, në Rusi dhe Ukrainë 20% e falsifikimit. Çdo gjë mund të jetë se uji blerja ose mineral artezian, ju jeni në të vërtetë duke blerë ujë nga uji i zakonshëm.