Përbërja dhe përfitimet e qumështit për shëndetin


Nga fëmijëria ne jemi mësuar me faktin se qumështi - është produkt shijshme dhe të shëndetshme, e cila pëlqen të dy fëmijët dhe të rriturit. Kjo është jo vetëm të gjithë mund të tolerojë qumësht, dhe madje edhe disa fëmijë të vegjël të refuzojë për të pirë atë. Çdo vit numri nuk mund të tolerojë qumësht bëhet gjithnjë e më shumë. Por ajo që më pas u rrit gjyshërit tanë dhe veten, sepse si një fëmijë i bërë bazën e tonë qull qumësht dietë.
Qumështi i lopës është qumështi më i zakonshëm. Prodhojnë të saj shumë më tepër qumësht se dhi, dre ose deve. Qumështi është dhënë nga natyra për të ushqyer të rinj. Kjo vlen edhe për njeriun, sepse ai - një gjitar. Sot ne hani jo vetëm qumësht, por edhe shumë produkte të tjera të bëra në bazë të saj. Sot qumështit është sektori më i madh i industrisë ushqimore. Pra, çfarë është përbërja dhe shëndetësore të mirat e qumështit.Përfitimet dhe dëmet e qumështit
Përfitimet e qumështit ishin gjithmonë mosmarrëveshje. Disa ekspertë thonë se kjo është e mirë për shëndetin, në asnjë mënyrë, të tjerët, të bindur se qumështi mund të pini vetëm viçat ose dhi, por njeriu që mund të shkaktojë dëme.

Përbërja e qumështit
Konsideroni përbërjen kimike të qumështit. Ajo, si shumë ushqime të tjera që përmbajnë karbohidratet, proteina dhe yndyrna. Numri i këtyre substancave varet furnizimin e lopëve dhe metodën e qumështit të përpunimit. Nga procesi dhe metodën e trajtimit varet nga sasia dhe të mirën e substancave të tjera, kolesterolit, acidet yndyrore, vitamina B, PP, N, C, kalcium, magnez, klor, jod, flori, kobalt, zink, bakër, hekur, mangan. Lloji i produktit të qumështit varet nga përmbajtja e saj kalori. Ajo mund të jetë në rangun e 40-70 kcal.


Pse të rriturit është e dëmshme për të pirë qumësht?
Produktet janë të dëmshme për shëndetin kur shkelen rregullat e përdorimit të tyre. Problemet e shëndetit mund të lindin, nëse një person pi qumësht në sasi të pakufizuar, përzihet me produkte të tjera. Gjithkush duhet të dini se qumështi nuk mund të kombinohet me çdo produkte të tjera, ajo duhet të merret si një pjatë të veçantë. Paraardhësit tanë e dinin, sepse ata e quajtur qumësht dhe ushqim, nuk pi. Fëmijët rriten të shëndetshëm, jo ​​të sëmurë, si qumështi përdorur përbërja e të cilit nuk përmban ndonjë aditivëve sintetike, si tani. Në qoftë se ju pini qumësht yndyrë dhe të larë poshtë ushqimin e tyre, atëherë nuk do të jetë i habitur se ju mbipeshë. Shumë njerëz kanë probleme me tretje, dhe ata thjesht nuk mund të kuptojnë se vuajtja nuk tolerohet lactose, dhe duke vazhduar për të marrë qull qumësht, duke shkaktuar dëme edhe më shumë për shëndetin e tyre.


Shumë mjekë rekomandojnë rregullisht të pini qumësht, për shkak se ajo është një burim i kalciumit, i cili forcon indet tonë kockave. Megjithatë, të dhënat për të konfirmuar se përfitimet e qumështit për kockave nuk ekziston, nuk ka. Pra, Shtetet e Bashkuara renditet e para në numrin e pacientëve me osteoporozës, sepse ky vend zë një pozitë udhëheqëse në industrinë e qumështit, dhe banorët rregullisht konsumojnë qumësht.

Hulumtuesit janë një nga universitetet më të mëdha në Amerikë gjetur se indeksi glycemic e jo më pak qumësht se sa bukë e bardhë. Kjo çështje ishte i dehur qumësht yndyrë ose jo, gjaku ndryshuar.


Njerëzit që pinin qumësht për një kohë të gjatë, një rritje në nivelet e glukozës në gjak në zonën e barkut filloi të grumbulluar yndyrë ndodhur dobësi, përshpejtuar procesin e plakjes. Siç është shpjeguar për shkencëtarët, këto shenja janë vërejtur kryesisht tek të rriturit që vuajnë nga probleme të zemrës, obeziteti, hipertension dhe diabet.

Duhet të theksohet se qumështi ka një përbërje natyrore, të dobishme, e rëndësishme të mos përzihen me produkte të tjera. Por përfitimet e qumështit për shëndetin që kemi blerë në dyqanet e diskutueshme. Ky produkt është e vështirë edhe qumësht. Dhe tani ushqyer lopë është e panjohur se çfarë, shumë kullotat dhe madje kurrë nuk shihet, veçanërisht ato rritur në ndërmarrjet e mëdha blegtorale. Është shumë e vështirë që vazhdimisht të ecur në këtë numër të kafshëve. Gjithashtu, lopët bëjnë shartim dhe foragjere shtuar droga të ndryshme, natyrisht, e gjithë kjo është reflektuar në cilësinë e qumështit.


Ata që favorizojnë konsumin e rregullt të qumështit, argumentojnë pikëpamjen e tyre se fshatarët kanë qenë gjithmonë të njohur për shëndetin e tyre të mirë dhe forcë. Kjo është vetëm se ata harrojnë se qumështi në fshatra krejtësisht të ndryshme, nuk rinovohet apo të normalizuar, që kemi përdorur për të shohim në raftet. Atje ata pini qumësht të freskët, djathë vudyat natyrore dhe salcë kosi.

Pra, nuk e ngatërruar qumësht tonë nga fshati. Nëse ju keni mundësinë për të marrë një produkt natyral, pastaj të përpiqet për të pirë atë pa asnjë ushqim dhe pije gjithashtu këshillojnë fëmijët. Nëse e doni qumësht, por mund të pini vetëm dyqan, do të përpiqen të përdorin atë si rrallë të jetë e mundur, ndërsa nuk e përziejnë atë me ndonjë gjë. Edhe përfitimet e bollgur me qumësht nuk janë si më parë, dhe tani ajo bën më shumë dëm.


Ju duhet një herë dhe për të gjithë për të kujtuar se qumështi - nuk është i pirë, ata nuk do të shuaj etjen, ushqim dhe pije është gjithashtu e pamundur. Përdorimi i saj ndikon në procesin e tretjes. Dhe në qoftë se ju pini qumësht të ftohtë, tretje është ngadalësuar edhe më shumë. Në qoftë se ju pini qumësht, provoni të paktën një orë pa ushqim, vetëm kështu me këtë produkt ju mund të merrni përfitimet shëndetësore.