Shërimi pronat e banjave për njeriun


Shko në banjë është e nevojshme. Dhe në këmbë është shëndeti. Vërtet receta dush artit popullore mençur kanë humbur pjesërisht diçka shtuar nga traditat e tjera. Dhe, për shembull, shumë pacientë hypertensive kanë frikë nga banjot si zjarri. Le të flasim për më në Neni banja shëruese pronave për njerëzit!
Uji vlon në 100! Ku natyra plotëson temperaturën e 60-100 gradë? Lava nga vullkani, zjarri, zjarri, etj Çfarë sinjal merr trupin tonë në ndjenja të tilla? Mbrojtur, shpëtojnë. Rezultati - një stres normal. Por ka nga ata që, ndërsa nga banjë me fjalë të gëzuara: "Sa e bukur! Ende moment, nuk do të kishte vdekur "Këtu është zëvendësimi i koncepteve - domethënë, për kënaqësinë marrë shpëtoj e ngrohjes. Por kënaqësi të jetë në të tjera - në blerjen e një banja "shtesë" shëndetin. Kjo - poshtë. Në Finlandë, të njëjtën ftohtë, mjegull, lagështia. Kjo është si fazë fillestare atje në sauna - thatë me avull, sepse kjo ka marrë lagësht. Në vendet jugore, për shembull, në Turqi, në dush lagështi nder. Në zonat Stuhitë e rërës të shpeshta, pluhur dhe mushkëritë bllokuar kërkojnë pastrim të vazhdueshëm. Prandaj, banjo turke marrë kollë.Ancient dush traditë me pronat e shërimit për njerëzit në Rusi nuk përfshijnë temperaturë të lartë dhe lagështia, të cilat janë krijuar nga një kombinim interesant. Temperatura, trupi i qartë, nuk shkakton goditje ngrohjes. Për grupin tonë është 40-45 gradë, jo më shumë. Në 45 në trup ka burime të mjaftueshme për t'i bërë ballë një trajtim të tillë. Të duhur të përcaktuar temperaturën e lëkurës në dhomë me avull duhet të patharë leckë, të përfundojë termometër dhe qoshe leckë e saj zhytur në një tas me ujë temperatura e të cilit është 366 gradë (si në trupin tonë). Idealisht, termometri duhet të jetë më pak se 60 gradë. Kjo temperatura është mbi sipërfaqe të lëkurës, dhe është organi më i madh i trupit tonë. Në temperatura mbi 60 gradë hekuri potovaya nuk mund të ndajë të keqen nga e mira. Ajo tensionuar për të shpejt të ftohur trupin dhe të shpëtoj nga të nxehtit. Dhe gjëja kryesore në dhomë me avull - djerse si duhet. Një djersë pista largon komponimet e dëmshme se 180! Për shembull, nga vetëm 84 nga veshkave dhe në thelb vetëm kripë. Për fshisave fluturues, natyrisht, mund të jetë contraindications. Ata që mund të kujtojnë, Kryetari i grupit parlamentar dhe mundi jo! Ky efekt mashtruese. Veç kësaj, avull duhet të jetë të paktën dy për të ndihmuar njëri tjetrin.


Kujtohet urtësinë që ju duhet të mbani kokën tuaj në të ftohtë - në këtë rast, natyrisht, të afërm - ajo duhet vetëm të mbulojë fshisave të mos overheated. Temperatura e katit duhet të jetë 10 gradë më e ulët se në tavan. Por vini re se përcaktuesit tona të ngrohjes e pronat e shërimit për njerëzit - këmbët, duart, veshët, duke qenë në nivele të ndryshme, ka shërbyer sinjale të përziera. Prandaj, me avull duhet të qëndrojnë! Atëherë të gjitha organet marrin të njëjtin temperaturën. Pas të gjitha, ne nuk vijnë për të stresit dhe për kënaqësi. Ju mund të shpëlaj me ujë të ngrohtë: ujë të ftohtë mbyll poret. Në të njëjtën temperaturës dhe lagështisë (60 gradë dhe 60%) me një trup të butë venychkov dridhje të ngrohtë, pastaj shtoni më shumë ajër të ngrohtë nga tavani. Ajo tonet e enëve të gjakut, ngrohur gradualisht dhe organeve të brendshme. Regjistrohu ngrohtë duhur - trupi të kuqe bëhet në mënyrë të barabartë, pa smudges. Kështu në 2 litra nxitojnë të gjakut në lëkurë, dhe për këtë arsye ajo merr më shumë oksigjen dhe vitamina. Nga rruga, gratë janë snowflakes fshisave shumë të bukur. Shëndeti dhe dush njohëm!