Harm dhe përfitimet e kontraceptivëve hormonal


Droga hormonale kontraceptive të shkaktojë shumë diskutime. Dikush vënë ata skeptikë dhe krejtësisht kundër përdorimit të tyre. Dikush, në të kundërt, argumenton se përdorimi i kontraceptivëve ndjenjë më të mirë dhe të vëreni ndryshime në një mënyrë pozitive. Pa dyshim, dëmi dhe përfitimet e kontraceptivëve hormonal të dukshme, por nga ana mjekësore, kjo quhet "karakteristika Pilula ndikim në trup."
Efekte serioze dhe të rrezikshme për jetën anësore të kontracepcionit hormonal nuk ka. Rreziqet për shëndetin edhe kur nuk ka trajtim afat-gjatë, por disa ndryshime në trup mund të ndodhë. Harm dhe përfitimet, ndërsa duke marrë kontraceptivëve hormonal maten me kalimin e kohës. Kontraceptive hormonale ndihmon për të rivendosur ekuilibrin hormonal në trupin e femrës. Disa prej tyre janë të emëruar gjinekolog edhe për parandalimin e kancerit, trajtimin e inflamacion sistemin riprodhues të femrës. Përveç kësaj, kontraceptivëve hormonal të japë një efekt terapeutik për ata që vuajnë nga dhimbjet në bark, në ditët e para të ciklit menstrual.


Kontraceptive hormonale të përmirësuar gjendjen e lëkurës, e flokëve, të rregullojë gjendjen psiko-emocionale, që shpesh të paqëndrueshme para menstruacioneve të grave. Swings humor, tendenca në depresion, nervozizëm dhe pagjumësi - të gjitha këto simptoma të pakëndshme mund të eliminohen pasi të marrë drogë kontraceptive.

Efekti multidisiplinar i pilula kontraceptive është plotësuar efektin kryesor që ata ofrojnë - për të parandaluar shtatzëninë. Nuk ka nevojë për të përdorur kondom ose mjete të tjera për të parandaluar.

Harm dhe përfitimet e barnave kontraceptive janë vlerësuar rreptësisht individuale për çdo grua. Ai argumenton se duke marrë kontraceptivëve hormonal shpejt fituar peshë. Disa njerëz mendojnë se ata, në të kundërtën, të kontribuojë për humbje peshe. Nga ana mjekësore, kjo është për shkak se efektet hormonale në trup zbuluar nga progestogjenet. Ajo hormoneve që janë pjesë e kontraceptivëve kontraceptive hormonale. Disa droga progestogjenet më shumë, disa - pak. Sepse të gjitha kontraceptive emërohen rreptësisht individualisht, vetëm pas ekzaminimit të trupit dhe duke kaluar femra testeve të, duke përfshirë edhe hormonet.


Pa dyshim, hormonet mund të sigurojë në një efekt terapeutik mënyrë, në veçanti, lëkurën dhe flokët. Ne e dimë se si rezultat i çrregullimeve hormonale, disa gra vuajnë nga aknet. Trajtimi i këtij problemi është e mundur duke përdorur kontraceptivë hormonal.
Shumica e grave me të cilat përballet problem të tillë si një shkelje të rregullsinë e ciklit menstrual. Pilula kontraceptive janë në gjendje për të normalizuar ciklin, bëni rregullt ulje mujore dhimbje.
Pilula hormonale mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit. Shkencëtarët ishin në gjendje për të studiuar dhe të provojë se rreziku i kancerit është ulur me 45-55%. Kur tumoret janë zbuluar, kontraceptive hormonale nuk janë caktuar.


Disa mjekët përshkruajnë mjete kontraceptive hormonale, madje edhe në rastet kur është e nevojshme për të kuruar varfëri. Për shkak të faktit se ato përmbajnë hormonet, reduktuar aftësinë për së fëmijës gratë. Nuk ka asnjë dëshmi që metoda kontraceptive afatgjatë ndikon në zhvillimin e infertilitetit të ardhmen. Këta faktorë nuk janë të ndërlidhura.
Tani le të flasim pak për atë që është negative në marrjen e kontraceptivëve e kontrollit të lindjes. Së pari, pretendimi se disa tableta përmbajnë një sasi jashtëzakonisht të vogël të hormoneve, të gabuar. Tableta hormonet ende të pranishëm, si dhe doza e hormoneve është vendosur në trup. Ka yyazytsirnist se çfarë mund të ndodhë shkelje të rrjedhës natyrore të proceseve fiziologjike, por të kontribuojnë në këtë mjekim me një përmbajtje të lartë të hormoneve.


Në fakt, hormonet janë substanca kimike të prodhuara nga gjëndra në trupin tonë. Ata janë konsideruar bartës të informatave të ndryshme. Gjithkush e di se frika apo përvojat e forta emocionale prodhuar adrenalin e ndjenjat e lumtur e hormonit të lumturisë - serotonin. Të gjitha hormonet kolektivisht të ndikojë në gjendjen e trupit, shëndetin dhe gjendjen emocionale.
Mjekët thonë se marrja e kontraceptive - është një shuarje artificial i proceseve natyrore në trup. Udhëzimet për tableta shkruar se ata të shkaktojnë parandalimin e ovulacionit. Në fakt, të shtypur ovulacionit pamundur për të thjesht të krijuar tableta jashtëzakonisht të pafavorshme uyazyka për vezë pllenohet avancuar në mitër dhe prykripylasya. Pra, çdo muaj nuk është diçka si një mini-abortit.

Pilula kontraceptive nuk mund të mbrojnë kundër sëmundjeve që transmetohen seksualisht. Për këtë qëllim, të përshtatshme vetëm prezervativëve dhe zgjedhje të kujdesshme të partnerëve seksualë.

Ajo duhet të mbahet mend se dëmi dhe përfitimet e marrjes së kontraceptivëve hormonal të vetëm janë vlerësuar individualisht. Në çdo rast, vetë-caktojë ata për veten e tij nuk ka grua. Së pari, duke marrë ndonjë drogë medicinale - një shkelje të proceseve natyrore në trup, është ndikimi në funksionimin e përditshëm të të gjitha sistemeve të organeve.

Pilula kontraceptive nuk janë të dizajnuara për pritjen e vajzave nën moshën 20 vjet. Mjekët të lejuar marrjen e drogave të tilla në 50 vjeç.