Amiloidosis veshkave, zemrës, mëlçisë - trajtim, simptomat, shkaqet


Amiloidosis - një sëmundje që jep efektet e saj të dëmshme në trup në nën qelizor. Në vazhdën e reagimeve të caktuara në qelizat e indeve të shkojnë proteina patologjike dhe gradualisht, qeliza nga qelizë, duke shkatërruar strukturën e të gjithë organeve.
Amiloidosis nuk është vetëm manifestime të rrezikshme të tyre të përgjithshme si lezionet lokale. Për të qenë të saktë, amiloidosis ndikon strukturave të rëndësishme funksionale të trupit: e mëlçisë, zemrës dhe veshkat. Dhe si çdo manifestim të amiloidosis herët a vonë do të përfundojë shkatërrimin e strukturës normale të trupit, atëherë, respektivisht, në trup do të ketë shkelje të rënda të homeostasis brendshëm.


Klasifikimi amiloidosis është i ndarë në subspecies e saj të vogla. Ata dallohen zakonisht nga organet që janë të prekur amiloidosis dhe shkaqet rrënjësore. Etiologji janë amiloidosis fillor dhe të mesëm. Amyloidosis primar është një sëmundje e shoqëruar me ekskluzivisht çrregullimeve gjenetike. Është ky lloj i amiloidosis është trashëguar. Amyloidosis sekondar është një pasojë e një sëmundjeje ("shkak kryesor"), Duke çuar në pamjen e saj.
Gjithashtu amiloidosis mund të ndahen në depozitat e proteinave formë prevalenca në inde, amiloidosis sistemike (gjeneralizuar) dhe lokale.

Për lokalizimin në organet e prekura dalluar subtypes e mëposhtme: amiloidosis veshkave, amiloidosis e mëlçisë, amiloidosis zemra, amiloidosis zorrëve, amiloidosis lëkurës. Amiloidosis më e zakonshme dhe e rrezikshme është të veshkave, mëlçisë dhe zemrës.

Amiloidosis veshkave


Amiloidosis është shpesh e mesme të amiloidosis veshkave. Gjithashtu në veshkat është e vonuar vetëm një specia e proteinave amyloid - amyloid AA. Nëse amiloidosis renale tipar dallues është se qelizat që sintetizojnë këtë amiloide, janë qelizat mesangium në glomeruli. Përveç kësaj në mënyrë dramatike rrit sasinë e proteinave - stërgjysh amiloide AA në plazmën e gjakut. Nga ana tjetër, kjo pari i fisit amyloid me gjak merr në glomeruli veshkave për të filtruar gjakun. Atje ai gëzon qeliza të veçanta dhe qelizat mesangium përdoren për të ndërtuar struktura amiloide të re.

Kështu, kur amiloidosis është mekanizmi i veshkave patologjik i krijimit të dy strukturave proteinike direkt në veshka: funksionet e qelizave ndryshim mesangium dhe duke i bërë ata të rritur amyloid pararendës nivelet amyloid në plazma dhe mbështetjen e atyre sinteza e proteinave shtesë në mezanhyotsytah. Si rezultat, numri i amyloid AA është i madh.
Sigurisht, ky nivel i amyloid nuk do të ndikojë në trupin pozitivisht, dhe edhe më shumë në funksion normal renal. Kjo amyloid është depozituar në qelizat, gradualisht duke çuar në vdekjen e tyre dhe më pas humbjen e të gjithë trupit. Mesangium qelizat nga përhapja amyloid, dhe do të ndikojë membrana bodrum qelizë përmes të cilave gjaku tenton për të filtruar përmes capillaries, si dhe të njëjtat tubthave membrana bodrum.

Në membranën bodrum Një tjetër favorite depozitat vend amyloid janë arterioles. Si rezultat i të gjitha këtyre veprimeve nephrons (njësi strukturore të veshkave) do atrofi dhe vdesin një nga një. Në vend të kufomave do të sintetizohet ind lidhës dhe të vetë veshkave si një rënie në madhësi (amyloid "i rrudhosur" veshkave).
Në veshkave amiloidosis jashtë fazë, e cila në të njëjtën kohë do të përkojë me ndryshimet në veshkat, dhe proceseve të jashtme klinike. Këto faza janë klasifikuar nga më të vogël në procesin e madh të zhvillimit.

Faza e parë amiloidosis renale është ndryshimet e fshehura fazë. Kur amyloydnыy proteina gradualisht mbush piramidë (veshkat microstructure), kanal proksimal dhe tubules mbledhjen. Nuk mund ende të shihet dështimi funksion shumë veshkave duket, por mostra e urinës duhet të gjendet mbi proteina vendosur (proteinuria). Tipar kryesor i saj është se ajo do të rritet gjatë ushtrimit për shkak të paraqitjes dhe ftohjet. Plus, analiza e komponentit të proteinave urinës është zbuluar një çekuilibër të mprehtë mes fraksioneve të ndryshme të proteinave.

Ngjarje Faza proteynurycheskyh do të ndjekin të përshkruara më lartë për fazë amiloidosis veshkave. Kur ajo gradualisht do të kapur veshkat klubochkovыe strukturës amyloid. Ajo do të plotësojë një mezanhyy, sythe kapilarët dhe arteriolat. Ajo është në këtë fazë fillon veshkave amiloidosis sklerozë të zhvillojnë strukturat e tyre individuale (kryesisht më lart piramidës). Si rezultat do të shkëputeni neuronet dhe thyer gjak - dhe rrjedhën e limfatike. Kjo do të çojë në ndryshime të hershme degjenerative në veshkat.
Në klinikë pacienti do të shfaqet proteinuria, e cila, ndryshe nga proteinuria fazën e fshehur, ajo do të jetë e përhershme dhe nuk do të varet nga çdo kushtet e jashtme. Në proteinuria po aq e lehtë për të gjetur një çekuilibër e proteinave. Shfaq të reja do të jetë paraqitja e bombolave ​​(hedh proteina, të cilat janë formuar në tubthave) dhe një sasi e vogël e qelizave të kuqe të gjakut në urinë (hematuria).

Në fazën e shumës nefrotike e lezioneve amyloid në strukturat renale vazhdon të rritet. Ajo kap shumica e glomeruli të veshkave. Lezione Slerotycheskye të vazhdojë të shfaqet palcë e veshkave. Klinika do të shfaqet edemë. Veçori e ënjtje se ata nuk zhduken pas administrimit të diuretike. Të gjitha të mësipërme, si dhe të ketë ndryshime në urinë vetëm të bëhet proteinuria masive. Edemë në pacientët e shtuar dhe uljen e konsiderueshme të presionit të gjakut.
Dhe faza e fundit e amiloidosis veshkave - azotemia fazë ose uremia (të ngjashme me atë në dështim i veshkave). Amyloydnыy sklerozë prek të gjitha segmentet e veshkave. Shumica nephrons vdes dhe zëvendësuesit e tyre ind lidhës. Klinika do të gjitha sindromet lidhur me pamjaftueshmëri renale. Nga rruga, dështimi i veshkave është shkaku kryesor i vdekjes në pacientët me amiloidosis renale. Ajo kërcënon atyre pothuajse çdo fazë të sëmundjes. Në fakt, këta pacientë çdo ditë fjalë për fjalë i ulur në "fuçi baroti".

Amiloidosis Zemra


Në zemër amiloidosis strukturat patologjike proteinave të depozituara në të. Shpesh ajo është depozituar në miokardit, qelizat endocardial. Gjithashtu, kjo proteinë nuk shmangin vëmendjen dhe enët e: ajo mund të grumbullohen në të aortës ose sistemin e enëve të gjakut koronare të zemrës. Shumica amiloidosis i zemrës zhvillon në llojet e amiloidosis, AL-përmbajnë proteina.
Mekanizmat themelore në amiloidosis e zemrës do nivelin në të cilin sintezë strukturat e amiloide AL. Patogjeneza e tyre detajuar shkruar më poshtë, por në përgjithësi, kjo proteinë është e sintetizuar përmes sintezës së shkeljeve të sakta në qelizave të imunitetit. Kjo amyloid grumbullohet në gjak dhe kryhen me sa duket me gjak në organet. Pasi në zemër, ajo është depozituar kryesisht në miokardit dhe ajo ndërton në mes të qelizave të muskujve. Nga rruga, akumulimi i vazhdueshëm i amyloid në miokardit, e cila çon në faktin se pesha e saj u rrit squeezes arteriet i brendshëm dhe arterioles dhe mungesa e të ushqyerit shkakton muskujve të zemrës.

Mbushur myocardium amyloid bëhet shumë e dendur, dhe më e rëndësishmja, ajo humbet aftësinë e tij për të zgjas. Si rezultat i prodhimit të zvogëluar të zemrës, funksioni shqetësuar zemrës, dështimi i zemrës zhvillon gradualisht.
Nëse amyloid depozitohet kryesisht pranë njësisë valvula, ajo do të shkaktojë një të madh defekte valvul klinikë. Se simptomat klinike të amiloidosis zemrës varet nga ku amyloid rebelua: për shembull, në qoftë se struktura e amyloid u shfaq pranë shtigjeve, kjo tregon shenja të çrregullimeve përçueshmëri, sidomos bllokadës.

Amiloidosis zemra ndryshme ngadaltë, gjatë Sigurisht, simptomat e saj mund të zhvillojnë më shumë se një kohë të gjatë. Sëmundja manifestohet menjëherë pas pësimit të infeksioneve respiratore, stresi, rritje. Ju mund të shihni një rënie të mprehtë në presion, dhimbje, si stenokardycheskyh apo do të zhvillojnë kusht fikët. Një tipar i madh i zgjedhjeve do të reduktojë presionin në pozitë të drejtë.
Nëse sëmundja zhvillohet ngadalë, gradualisht do të zhvillojë simptomat klasike të dështimit të zemrës, gulçim, ënjtje, zgjerimin e mëlçisë. Dështimi të tillë zemrës praktikisht nuk reagon për të trajtimit glycosides zemrës.

Zemra amiloidosis gjithashtu është shoqëruar shpesh me qese rreth zemrës shfrim, si dhe zhvillimin e shpejtë të ascites. Siç përshkruhet më sipër, dhe gjeti shkelje në sistemin kryerjen e zemrës: bllokadën, sidomos sindromi specifike sinus. Ky sindrom në pacientët me amiloidosis mund të çojë në vdekjen e papritur kardiak.

Mëlçisë amiloidosis


Mëlçisë amiloidosis pothuajse nuk ndodh vetvetiu. Më shpesh kjo ndodh me të njëjtat lezionet amyloydnыmy e organeve të tjera, shpretkë, veshkat, gjëndra veshkave apo zorrë.

Përkundrazi, kjo është një shkak i çrregullimeve imunologjike apo sëmundjeve të rënda purulent infektive dhe inflamatore. Tipari më i spikatur i manifestimit të sëmundjes do të rritet në mëlçi dhe mërzi. Shumë shpesh ajo shoqërohet nga çfarë simptome apo dhimbje apo verdhëz. Kjo sëmundje karakterizohet nga klinika veshur dhe përparimit të ngadaltë. Në fazën e fundit të sëmundjes mund të zhvillojnë manifestime të shumta të sindromi hemorragjike. Në këto pacientë shumë shpejt bien funksion mbrojtës e sistemit imunitar, dhe ata bëhen të prekshme për të gjitha llojet e infeksioneve.

Gjithashtu ndryshime karakteristike në amiloidosis e lëkurës mëlçisë ekspozuar - bëhet e zbehtë dhe e thatë. Shenjat e mundshme të hipertensionit portal dhe cerozë mëvonshëm mëlçisë, amiloidosis gradualisht vret hepatocytes, dhe ata janë zëvendësuar nga ind lidhës.
Komplikimi më i rrezikshëm për këta pacientë do të zhvillojë dështim të mëlçisë dhe hepatik encefalopati.

Shkaqet amiloidosis


Shkaqet e amiloidosis është drejtpërdrejt e varur nga specia e saj. Nëse amiloidosis primar, arsyeja për ndodhjen e saj qëndron vetëm në kodin gjenetik të gabimeve të veta. Ky lloj i amiloidosis trashëgimore kaluar, ka edhe familje të tëra, ku të gjitha gjymtyrët vuajnë amiloidosis primare.

Amiloidosis mesëm, siç është përshkruar më lart, si pasojë e sëmundjes primare. Shpesh duket të shkaktojë artrit reumatoid dhe spondylitis ankylosing. Gjithashtu në rrezik të lartë janë amyloidosis fund UC (koliti ulcerativ) dhe semundja e Crohn-it. Aftësia e lartë për të stimuluar zhvillimin e amiloidosis me Limfoma dhe sëmundje Hodgkin. Përveç kësaj, kushtet patologjike të tilla si osteomielit kronike qelbëzuese dhe sëmundjeve inflamatore të lehtë mund të çojë në shenjat e para të amiloidosis mesme.

Rreziku i madh i zhvillimit të pacientëve amiloidosis gjithashtu priren të atyre që për disa arsye janë në sistemin e dializës. Me siguri këta pacientë me format kronike të dështimit të veshkave. Kjo është për shkak se një proteinë gjatë dializë nuk kalojnë nëpërmjet makinës cipë, akumulojnë në trup dhe gradualisht grumbullohet në qelizat e indeve. Pas një kohe, kjo proteinë do të formojnë bazën për amiloidosis.
Duke amiloidosis gjithashtu mund të shkaktojë disa tumore. Ky kancer pankreatik, kancer i tiroides, hipofizës adenoma dhe gjendra parathyroid. Karakteristikë e këtij amiloidosis është se qelizat e kancerit të këtyre organeve sisteme prekur veçanta (APUD). Si rezultat i agresionit të qelizave të kancerit APUD këto qeliza shkatërrohen, dhe mbetjet e tyre janë në kërkim për formimin e proteinave amyloid.

Por përveç shkaqet kryesore (etiologji) amiloidosis është gjithashtu e rëndësishme që të njohin ligjet dhe mekanizmat themelore që ndodhin në këtë sëmundje. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se çdo lloj i amiloidosis ndodh ndryshe. Në patogjenezën e llojeve amiloidosis dallohen zakonisht nga proteina e saj kryesore. Më të rëndësishme janë amiloidosis, që përmban një AA proteinave (ai dhe shkakton amiloidosis veshkave përshkruar më sipër) dhe proteina amiloidosis AL.
Pavarësisht proteinave të ndryshme, amyloidosis mund të identifikohet dhe faza kryesore e procesit:
- Trajnimi hap. Në këtë fazë një strukturë celular mutacion retykuloэndotelyoydnoy, dhe ka qeliza - sintisajzerë amyloid (amyloydoblastы). Është e rëndësishme të thuhet se çdo lloj i amyloid qelizat e tij amtare (si makrofagët apo qelizat e mesangium veshkave)

- Zhvillimi i amiloid celular prind dhe strukturat e saj pas mbledhjes
- Final patologjike formimin strukturë proteina, në të cilën ai lidhet me proteinat e veçanta të gjakut ose faktori indit

AL-përmbajnë amiloidosis
Çuditërisht, gjatë këtij kursi pak si nëntipit gjatë në mieloma e shumëfishtë. Ajo thjesht është një shkelje e të zhvillohet "» sakta B-limfocitet dhe duket abnormale B-limfocite, të cilat kanë filluar për të prodhuar amiloide zinxhir të ardhmen. Vetëm në mieloma multiple ato quhet zinxhir të rëndë, dhe këtu në amiloidosis, të sintetizuara zinxhir të lehta ymmunohlobulynovыe. Atëherë këto zinxhirët bëhen më në imunoglobulinave normale, bien dhe të mbledhë disa struktura amyloid.

Besohet se shkaku kryesor i këtij lloji të amiloidosis është një rënie e limfociteve T dhe në këtë mënyrë redukton numrin e qelizave T kontrolluesit shtypës që mund të shtypur limfocitet B anormale. Syntezyrovanyyu Përhershëm zinxhir patologjike gjithashtu kontribuon në faktin që qeliza - amyloydnыy klon, humbet aftësinë e saj për të Cell vdekjen. Ky lloj i amiloidosis konsiderohet ymunnozavysymыm.
AA-amiloidosis përmban
Për këtë nëntipit është e karakterizuar nga një qelizë mëmë që sintetizon proteina shenjë paralajmëruese substancë MSA. Këto qeliza janë makrofagjet prindërve të mëlçisë, shpretkë ose qelizat mesangium në amiloidosis veshkave. Në fazën fillestare të qelizave fuqishëm sintetizuar këtë substancë. Për shkak të faktit se shumica e kësaj substance, nuk është konvertuar plotësisht në amyloid - qelizat amyloid nënës janë mbledhur nga fragmente të veçanta të kësaj substance. Gradualisht gjatë fazave të ardhshme të gjithë substancës është një asamble e molekulave të amyloid.

Në këtë formë të amiloidosis janë modele të caktuara. E para - është se sasia e amyloid varet nga sasia e formulimit pararendës substancave: të lartë sintezë e saj, vetë amyloid më të sintetizuar. Modeli i dytë është se kur amiloidosis AA shqetësuar marrëdhëniet në mes të aktivitetit funksionale të qelizave që sintetizojnë amyloid dhe amyloid thithjen e qelizave: Funksioni reduktuar kaluar shumë. Kjo do të thotë se reduktuar shkatërrimin e proteinave amyloid dhe është depozituar në indet.

Simptomat amiloidosis


Simptomet e amiloidosis varet nga specia. Për shembull, amiloidosis lokal, janë shenja tipike të mosfunksionim të organeve të veçanta: zemrës, mëlçisë apo dështimi i veshkave.
Përveç kësaj, shpesh preken muskujt skeletore. Muskujt rritet në tërësinë e tyre, nga depozitimi amyloid në to. Zhvillon ashtuquajtur kequshqyerja rrejshme (psevdohypotrofyya). Muskujt e më tepër bëhen më të dendura.
Gjithashtu shpesh ndikuar në traktin gastrointestinal (siç përshkruhet më sipër amiloidosis të mëlçisë). Në amiloidosis e mëlçisë mund të preken muskujt e gjuhës. Ajo do të zhvillojë frytin e saj - macroglossia ose "gjuhë të mëdha". Kjo simptomë është një e katërta e pacientëve zhvillojnë amiloidosis. Kjo është një simptomë serioze, për një rritje të konsiderueshme në vëllimin e gjuhës mund të shkaktojë vështirësi frymëmarrje. Në amiloidosis Gjuha gëzon gjithashtu të goditur ezofag ose zorrë. Çdo dëmtim në ezofag mund të zhvillojnë shkelje të rënda, deri ngushtimi i plotë i lumen e tij dhe paaftësia për të kaluar në mustaqe ushqim koma-kimike.

Kur qelizat e zorrëve janë të prekur, atëherë ka një simptomë, i njohur për të gjithë si diarre. Shpesh në amiloidosis duket nga fakti se strukturat amyloid ndodhet afër mbaresa e fibrave nervore në zorrë dhe t'i bëjë ata inkurajim i vazhdueshëm. Nëse qelizat ishin amiloidosis impresionuar e zorrë e vogël, simptomat shfaqen mosfunksionimin e përthithjes zorrëve. Nga rruga, vendndodhja e një prej tregon kurorë që përmbajnë AA-amiloidosis.
Tjetër lezione vend amiloidosis në trup është traktit respirator. Këtu amiloidosis mund të ndikojë në ndonjë nga strukturat e saj. Nëse kjo proteinë është depozituar në litarët vokale, ajo do të ngjirurit e zërit. Nëse dëmi amyloid qelizat bronkial mund të jetë i bronkit kronik. Në amiloidosis të lehta mund të imitoj kancer. Manifestimet e tilla shpesh prerogativë përmban AL-amiloidosis.

Sistemit nervor gjithashtu mund të jetë i ekspozuar amiloidosis. Kjo gjithashtu përfshin funksion AL-amiloidosis. Nuk janë "amyloid" polyneuropathy, ndijor në zonat e prekura, të reduktuara forcën e muskujve dhe reflekset tendons. Kur amiloidosis ndikon në sistemin autonom nervor, ajo mund të zhvillohet paleta shumë të pasur të simptomeve: presionin e ulët kur bën pozicion vertikal, urinim i pavullnetshëm dhe impotencë.
Dhe një tjetër sistem që ekspozohet amiloidosis është një hematopoiesis sistem. Kjo varet nga të cilat dal në sulmet palcës kockore të amyloid. Ka abuzojnë funksionin e koagulimit dhe hemorragji të shumta. Si dy nga sindromi më lart, kjo karakteristikë gjithashtu përfshin AL-amiloidosis.

Në simptomat amyloydozov mesme janë amyloydozov trashëguar ndritshme dhe primar. Kur ata manifestuar opacities qelqta të paraqesë një tablo të gjalla të lezioneve të sistemit nervor periferik me çrregullime ndijor-motorike që zakonisht lindin nga një moshë të re. Për këtë janë shtuar si lezione renale dhe lezione te traktit gastrointestinal.

Diagnoza amiloidosis


Një nga shenjat në diagnozën kryesor i amiloidosis është, natyrisht, shenjat klinike dhe laboratorike të organeve të caktuara. Që nga amiloidosis veshkave janë ndryshime të rëndësishme në urinë: shenjat proteinuria ndryshme, pabarazitë thyera në mes fraksioneve të proteinave në urinë (disproteinemitë) dhe nivele të ndryshme të qelizave të kuqe të gjakut në urinë.

Ajo është gjithashtu e nevojshme për të parë shenja klinike: ënjtje dhe nivelet e presionit të abuzimit. Një nga shenjat që mund të bëjë të mendoni në lidhje me praninë e mundshme të amiloidosis është se në pacientët me ënjtje të veshkave amiloidosis nuk do të ulet, edhe kur të marrë diuretics.
Ju gjithashtu duhet të marrin në konsideratë nivelin e performancës së pastrimit kreatininës dhe shkalla glomerular filtrimit. Sidomos këto janë shenjat që do të jetë e rëndësishme për të përcaktuar shkallën dhe llojin e dështimit të veshkave.
Çdo dëmtim të amiloidosis zemrës mund të kalojnë echocardiogram dhe gjoks x-ray. Dhe me dëmtim të mëlçisë duhet të i kushtoj vëmendje të ndryshimeve në proteinave plazmatike (sidomos alfa2hlobulyna) dhe indekset biokimike: phosphatase alkaline dhe amynotransferrazы (alanynamynotransferrazы ose ALT). Ju gjithashtu duhet një biopsi mëlçisë dhe studimin e larmë errësirë.

Në tiparet diagnostike, funksionet tregojnë dështimin e një organi për të identifikuar amiloidosis veçantë duke përdorur reagim të veçantë. Më të famshme të tyre - një biopsi e indeve të prekur. Më vonë biopsi ngjyrosur me ngjyra të veçanta dhe të përcaktojë prania ose mungesa e proteinave amyloid në të. Më të ngjyrë të veçantë për amiloidosis ngjyrë është goja-Kongo (kuqe Kongo).
Përveç mundshme amiloidosis masë shtesë (shpesh AL-amiloidosis përmban) është që të rrisë qelizat plazma në palcës së eshtrave biopsi. Shumica cell count plazma kombinuar me errësirë ​​tyre lartpërmendur ngjyrë për të përcaktuar nëse ata kanë disa struktura amyloid. Në amyloid në këto qeliza plazma mund të jetë bërë nga lehta vendosmërisë zinxhirët (duke përdorur metoda ymunohystohymycheskyh).

Është e rëndësishme për të kryer një seri studimesh për të dalluar nga njëri-tjetri dy lloje kryesore të amiloidosis: AL-amiloidosis dhe përmban AA-amiloidosis përmban. Shpesh kjo biopsi studim ngjyrë bojë Kongo kuqe, ajo shtoi trypsin ose permanganat kaliumi. Për shkak të ndikimit të këtyre substancave në dritë të caktuar AA-amiloidosis nuk përmban rrezet përthyen e dritës, dhe përmban AL-amiloidosis nuk e humb aftësinë për të thyerjes.

Amiloidosis Trajtimi


Trajtimi i amiloidosis, si shkaqet e saj, karakteristikat klinike dhe diagnoza varet nga karakteristikat e secilit prej nëntipet e saj.

Në trajtimin amiloidosis mesme duhet të fillojë me trajtimin fillestar të sëmundjes dhe të përpiqemi për të plotësuar funksionin e zvogëluar të një organi. Që nga amiloidosis renale emëruar një dietë të veçantë. Ajo ka një përmbajtje të ulët të proteinave (për 1 kg e trupit duhet të japin llogari për 08 gram të proteinave) dhe përmban nivele të larta të karbohidrateve dhe vitamina (veçanërisht fokusohet në vitaminë C). Gjithashtu, ajo është pothuajse vetëm dietë, e cila lejohet për të ngrënë ëmbëlsirat, jellies dhe karamele. Është e nevojshme për rritjen e marrjes kalori. Ajo është e kufizuar përdorimin e proteinave dhe kripë.

Në terapi të drogës, përshkruesit desensybylyzatorы (diphenhydramine, Suprastin). Në mënyrë që të ngadalësojë prodhimin e përshkruesit amyloid që janë të përfshira në një numër të 4-amynohynolynov. Por këto barna kanë efekte anësore me përdorim të zgjatur. Dhe kështu që është e përshkruar në një palë e B-vitamina, acid Askorbik dhe antihistamines.
Krejtësisht të ndaluar zhvillimin e amiloidosis veshkave është pothuajse e pamundur. Por për të ngadalësuar skemën e përparimit emëruar pilot të përdorur unitiol ose colchicine.

Për të përmirësuar përshkruesit metabolizmin e azotit një numër të steroid anabolic. Gjithashtu, për të përmirësuar fuqinë e sistemit imunitar duke përdorur adjuvants. Besohet se aktiviteti i lartë i sistemit imunitar mund të ngadalësojnë zhvillimin e amiloidosis veshkave.
Me sindrom bërë nefrotike transfuzioneve të forta të proteinave plazma dhe administratës albumin, i emëruar diuretics osmotike (Mannitol shembull i gjallë).
Lezioni zemrës amiloidosis si veshkave versionin e tij, është shumë e vështirë për të kuruar. Parimi bazë i trajtimit është e njëjtë si për dëmin ngjashëm në veshka - si progresin e ngadaltë të sëmundjes dhe dështimit shoqërues të zemrës. Emëruar barna simptomatike.

Në trajtimin e "rrezikshme" sinus kirurgjikale mund të kryhet me instalimin e stimuluesin artificiale.
Terapia me amiloidosis të mëlçisë të ngjashme me atë në amiloidosis e veshkave.
Besohet se AA-amiloidosis përmban praktikisht untreatable, dhe përmban AL-amiloidosis, për shkak të ymunozavysymosty saj të shtypur lehtë. Për këtë qëllim emëruar citostatikëve dhe glukokortikoideve. Kur AA-amiloidosis përmban komponentin kryesor të pilot skemës ndalimin e veprimtarisë së saj është të drogës colchicine.

Në trajtimeve terapeutike janë përdorur ndonjëherë dhe kirurgjia. Një nga këto është heqja e shpretkës. Besohet se ajo është një nga rezervuarët mëdha brenda kuptimit të proteinave amyloid në manifestimin e amiloidosis dhe heqjen e tij mund të përmirësojë ndjeshëm shëndetin.