Arachnophobia - frika e trajtimit Marimanga, shkakton, simptomat


Arachnophobia, ose siç quhet frika nga merimangat, kundër të gjitha tmerret e tjera phobic për të tjerët është më i qartë. Arachnophobia - frika e paniku absolutisht çdo merimangat, dhe frika e pakontrollueshme shkaktuar jo vetëm mostra të mëdha ekzotike, por edhe një merimangat miniaturë shtëpi, janë shumë të zakonshme në pothuajse çdo lokalet. Në disa raste, mund të shkaktojë panik, jo vetëm shihet në realitetin e gjallë insekteve, por foto e tij apo foto. Studimet kanë treguar se arahnofobyey në një farë mase ndikon në rreth 30% e femrave dhe 20% burra.


Arachnophobia - shkaqet


Shumë psikologë Arachnophobia jap shpjegimin vijues: sa më e madhe çdo objekt apo krijesë e ndryshme nga njeriu, të kesh frikë të fortë dhe më të theksuar të panjohur. Por edhe ky fakt një shpjegim të plotë të shkaqeve të frikës nga merimangat nuk është, si në botën përreth e kafshëve ka një numër të madh të formave të jetës ndryshojnë nga personi shumë më tepër, por ato janë subjekt i phobias janë shumë të rralla.
Disa ekspertë sugjerojnë se një rol të rëndësishëm në zhvillimin e frikës së tyre nga merimangat luan pothuajse gjithmonë pamjen e papritur para popullit. Këto insekte të shfaqet ndonjëherë fjalë për fjalë nën hundë, poshtë nga lart mbi pavutyntsi, duke çuar njerëzit pamja e tij e papritur të prirë kështu Arachnophobia në një mpirje ose shoku. Shpesh arsyeja për frikë është sjellja e paparashikueshme e insekteve, relative të dukshme për madhësinë e trungut të tij është shumë e panatyrshme.

Gjithashtu mos përmendur ekranet tona kinema e cila përmbytur numër të madh të filmave horror dhe thrillers, personazhet kryesore e të cilit janë të gjuetisë për njerëzit neyyazytsirnyh spiders madhësisë.
Biologët vërtetuar se merimangat - një formë shumë e lashtë e qenieve, të cilat për disa milion vjet, dhe gjatë kësaj periudhe nuk ka ndryshime të rëndësishme në zhvillimin e tyre u gjetën në orët prehistorike kanë qenë jo më shumë dhe jo të rrezikshme. Në këtë drejtim, absolutisht asnjë arsye për të besuar se këto ditë mund të jetë paraardhësi i merimangat gjigante fatale për njerëzit kafshoj.

Arachnophobia - Simptomat dhe shenjat


Nëse ne me kujdes të vëzhgojnë sjelljen e vuajtjeve njerëzore arahnofobyey, ju mund të shihni se ajo është memorizuar. Kjo shpjegohet thjesht. Origjina e fobi janë thellë në nënndërgjegjeshëm, të pranishëm aty që nga fëmijëria e hershme, kur një fëmijë absolutisht çdo gjë duke u përpjekur të imitojë njerëzit rreth tij, sidomos prindërit e tij. Dhe në qoftë se në mesin e tyre ka njerëz që vuajnë arahnofobyey, për të shmangur afrohet merimangat dhe i konsiderojnë ata të rrezikshëm - ka një yyazytsirnist rritur që në të ardhmen fëmija të zhvillojë këtë fobi.

Arachnophobia pas simptoma: dobësi, puls të shpejtë, panik, rritje rrahje zemre. Njeriu përpiqet të jetë subjekt i panikut të tij si të jetë e mundur.

Arachnophobia - trajtim


Parimi i trajtimit Arachnophobia është i bazuar në përdorimin e teknikave të ndryshme moderne me më të mirë kryerjen e terapisë konfrontuese sjelljes. Parimi i trajtimit është i bazuar në komunikim të drejtpërdrejtë me pacientin shkaktuar kauzën e tij, në këtë rast me një merimangë. Pacienti është ofruar një formë e butë e komunikimit me frikën e tij të guximshme insekteve, shqyrtimit të tij. Shpesh pas smeleet aq të sëmurë që edhe fillon të prekë horror është kohët e fundit objekt i frikës së tyre. Ky është momenti më i rëndësishëm, kur një person e kupton se nuk ka absolutisht asgjë për t'u shqetësuar rreth. Megjithatë, në qoftë se pacienti ende shmanget komunikimin me shkakun e frikës së tyre, është forcimi i mëtejshëm dhe rritjen e phobias.

Shumë njerëz të cilët kanë fituar Arachnophobia, fillojnë të mbajnë merimangat në shtëpi, të cilat mjekët thirrje frikë hyperkompensatsyey.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
• Homofobia • Myzofobyya