Vaginismus - shkaqet, simptomat, diagnoza dhe trajtimi i Vaginismus


Vaginismus është muskujt tic mëdha të muskujve vaginë dhe bazës së legenit për shkak të frikës së marrëdhënieve seksuale. Ky reduktim mund të ndodhë pas përpjekjeve për të hyrë në penis ose pas prekur vulvë. E njëjta gjë mund të ndodhë gjatë ekzaminimit gjinekologjik dhe madje edhe mendimet rreth seksit. Ky kusht është shoqëruar me ndërtimin e njëkohshëm të kofshët krizave konvulsive dhe tkurrje të fortë dhe të mprehtë të muskujt e murit të barkut dhe perineum. Vaginismus mund të ndodhë në gratë e çdo moshe.


Më shumë Vaginismus mund të shkaktojë çrregullime të ndryshme mendore, neuroses, dhe sëmundja mund të jetë i lidhur me një traumatike, psikologjike ose të tjera faktorë. Kjo gjendje është shumë e rrallë, por ndodh mjaft e vështirë dhe e vështirë trajtohen.


Në shumicën e rasteve Vaginismus janë të paprekura nga pacientët të cilët nuk kanë pasur përvojë seksuale me meshkuj ose ato gra që kanë pasur episode të pasuksesshme të seksit, por Vaginismus mund të ndodhë në gratë seksualisht aktive dhe madje edhe gratë që kanë lindur më shumë se një herë.


Vaginismus është zakonisht një simptomë e neurozë, histeri, shteti psyhastenycheskoho, duke ngritur pragun e eksitim të përgjithshëm nervor, duke rezultuar në neurozë obsessional, reagime mbrojtëse krizave konvulsive për trauma të ndryshme psikologjike, dhe si rezultat neurozë phobic. Por edhe Vaginismus mund të bëhet mjaft manifestimi i sëmundjeve të tjera që nuk kanë të bëjnë me neuroza përgjithshme klinikës.


Shkaqet kryesore të Vaginismus

Simptomet kryesore të Vaginismus mund të shfaqen si pasojë e acarim apo lodhje nervor, pas neuro-hormonal ndryshime. Ka pas sëmundjeve të tilla si psychopathy kongjenitale astenycheskaya, hyperthyroidism, dmth funksioni tepruar tiroide, dhe çrregullime post-traumatike të sistemit nervor. Përveç kësaj, Vaginismus mund të shfaqen edhe në gra të shëndetshme që nuk kanë ndonjë sëmundje neurologjike, por kanë faktorët e rrezikut të tilla si marrëdhënie të dhimbshme, praninë e inflamacionit në perineum dhe vaginës, si pasojë e seksit të dhunshëm të fortë emocional stresi, rektumit serioze sëmundje, ajo proctitis, R3r3r345. hemorroide, fissures anal, dhe ndjesi të pakëndshme në vaginë pas marrëdhënieve seksuale.


Në rrethana të tilla, ka reflekset e caktuara mbrojtëse që ndodhin si pasojë e një bezdi të dhimbshme, e cila është arsyeja pse ky fenomen quhet psevdovahinizmom vaginitis apo e rreme. Si rezultat, kur aktet e simptoma të tilla seksi janë pothuajse e pamundur për shkak se në atë kohë atje vetëm reduktim konvulsive e muskujt e perineum dhe vaginës, duke shkaktuar më parehati në femrat. Më shumë në spazma e mëtejshme të zhvillimit ndikojnë transferuar më parë dhimbje, deflokatsiya dhimbshme dhe të çara të ndodhin gjatë seksit vaginal.


Simptomet kryesore të Vaginismus

Vaginitis zakonisht ndodh spazma mjaft të dhimbshme dhe madje edhe subjektive të pakëndshme. Ata lindin në vaginë, në ijet e muskujve të brendshme, në zonën e muskujve perineum, i mëparshëm murit të barkut, si dhe në katin e legenit. Kjo sëmundje karakterizohet nga shumë të mprehta dhe parehati dhe madje edhe dhimbje për të prekur në zonën gjenitale edhe spazma e muskujve të mundshme me një përmendje të marrëdhënieve seksuale. Reaksione të ngjashme të ndodhë menjëherë gjatë akteve seksuale gjatë vaginale ose kërkime në ekzaminim gjinekologjik, kur mjeku vetëm duke u përpjekur për të rishikuar. Vrull të mprehtë mund të ndodhë kur dikush prek organet gjenitale, kur një grua ka kujtime të këqija të marrëdhënieve seksuale, duke rezultuar seksi është thjesht e pamundur, të tilla si vagina mbyllet fort. Në fund, pas vrull dhe si ka futur penisin, ajo mund të rrezikojë një pjesë, e cila çon në faktin se njerëzit nuk mund të tërhiqet nga e penisit nga vagina. Si rezultat i shtohet probleme penisit dhe ka dhimbje.


Trajtimi i vaginitis

Vaginismus qoftë se një grua ka shkaktuar arsye të dhimbshme që fenomene inflamatore të drejtpërdrejtë në zonën gjenitale apo sëmundjeve somatike, ajo do të marrë atyre një trajtim të plotë. Dhe në qoftë se një grua formë neurogjenik Vaginismus, ajo do të kërkojë masa terapi të veçantë, metodat e terapisë familjare, hipnozë ose psikoterapi dhe komunikim të plotë me psikologun. Trajtimet tjera duhet të përfshijë caktimin e qetësuesit, drogës terapi ose bromine sanëz dhe përdorimin e relaxants muskujve, droga që relaksuar muskujt. Dhe në këtë rast është e rëndësishme për të eliminuar çdo situatë stresues ose një kombinim i këtyre faktorëve. Në Vaginismus parandalimi duhet të përfshijë trajnimin e muskujve intime, që ushtron Kegel, dhe trajtimin në kohë të ndonjë sëmundje inflamatore dhe infektive që mund të bëhen shkaqet kryesore siklet dhe dhimbje gjatë raportit seksual.