Vasculitis - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Vasculitis është një inflamacion serioze autoimune e mureve të enëve. Në këtë sindromë mund të ndikohen absolutisht asnjë anije, ai mund të jetë venat, arterioles, capillaries, venules, arteriet. Të gjitha veglat e prekura mund të vendoset sipërfaqësisht në dermis atë dhe të thellë, që të hypodermis kufitare dhe dermis, ose në ndonjë dëmtimit të dhëmbëve të trupit. Arsyet Vaskulit mund të jenë faktorë të ndryshëm, por janë shkaku më i zakonshëm i agjentëve infektivë-alergjik. Për shembull, gjatë sensibilizimin zgjatur alergjen specifike organizmit, pra pluhur libër, polen, droga, ose poshtë në kohë rrjedhin procesin infektive,


p.sh., otitis media, bajame kronike, Mposhtur dhëmbët. Adnexitis, infeksionet fungale.


Ka shkencëtarë të cilët tregojnë për mundshme provokim simptomat e hershme të vasculitis pas një qëndrimi të gjatë në rrezet e diellit direkte, kjo është e vërtetë faktor paraallerhicheskis që kontribuon allergization. Për shembull, ka raste të vasculitis pas trajtimit të grykët, përmes tub-kuarci në njerëzit me predispozicion gjenetik. Përveç kësaj, më shumë vëmendje duhet t'i kushtohet reaksioneve të ndryshme alergjike, pas administrimit të vaksinave të caktuara apo serums. Një vend të rëndësishëm duhet t'i jepet shkëmbimin e substancave biologjikisht aktive, ndërmjetësit dmth e alergjisë dhe inflamacionit, si dhe shkelje të ndryshme të Hemostaza apo koagulimit komponent të enëve të gjakut-trombociteve. Pas themelimit shkaqet e vaskulit duhet të marrë parasysh gjendjen e imunitetit humorale dhe qelizore, që çdo i mungesës së imunitetit mund të çojë në zhvillimin e vasculitis. Për fat të keq të krijuar shkakun e saktë të agresionit në indet e trupit të mureve të enëve të gjakut nuk gjithmonë punojnë jashtë.


Simptomet kryesore të vasculitis

Simptomat më të hershme karakteristike nga shumica e sëmundjeve që pacienti ka një dobësi, është lodhje, muskujve dhe dhimbje koke, shënon një rritje të lehtë në temperaturën e trupit. Por pas një kohë dhe trupin e mëtejshëm të zhvillimit autoagression, janë të gjitha filluar të tregojnë simptomat e trupit, anija është më shumë gjasa procesi patologjik. Dhe në shumicën e rasteve këto simptoma mund të jetë i gabuar për një diagnozë të plotë të vasculitis.


Lloji vaskulit

Nuk është një vasculitis fillor dhe të mesëm. Për shembull, vasculitis primar është inflamacion i enëve të gjakut, që shkakton lezione të tkny ose agjenci që ka dhënë këtë anije. Por vasculitis sekondar është rezultat i një sëmundjeje të caktuar, mund të jetë e diabetit, sarkoidosis, lupus eritematos sistemik, vasculitis shihet kjo si një simptomë.
Lidhur vasculitis lëkurës alergjik, atëherë ky lloj i nodules shfaqen në lëkurë, spote hemorragjike dhe elemente exudative vendosin me përmbajtje hemorragjike. Përveç kësaj, skuqje të jetë e mundur, por pa elemente gjakderdhje, ajo mund të jetë spote skuqur, flluska apo blisters. Manifestime të tilla në mënyrë të konsiderueshme komplikojë diagnozën e sëmundjes. Dhe e drejtë në të pamend mund të vëzhgojnë kore zi, dmth lëkurë miokardit, shumë seriozisht. Kjo vaskulit simptomë krijon një ngjashmëri të rënda mendore me papules nekrotike lëkurë të tuberkulozit. Por disa pacientë manifestim shumë të rralla të tilla si, gjakderdhje nën gishtërinjtë thonjtë.


Mjaft shpesh u nxito me vasculitis mund të ndikojë në këmbët Gjegjësisht këto janë hip, këmbë dhe anën e pasme të këmbës. Nëse një person i përgjithësuar formë të vasculitis ose ka manifestime të ndryshme në lëkurën e trupit. Parakrahët, ajo është ende shumë e shumë për të impresionuar nga lëkura në gjymtyrë të ulëta. Lidhur askulita alergjik, përveç manifestimeve themelore klinike, ai sjell një shumë të ngushtë pacientit si një sdavlyvayuschaya apo dhimbje djegie, dhimbje të mprehtë në nyje, dhe në raste shumë të rralla, pacienti duket itchy vendin e duhur skuqje. Ka disa raste kur pacienti ka ankesa për dhimbje të paarsyeshme në nyje në vetëm disa muaj para shfaqjes së parë të nxituar.


Trajtimi kryesor i vasculitis

Trajtimi kryesor për këtë lloj sëmundje është kryer, duke përfshirë të gjitha comorbidities dhe të gjitha agjencive të prekura. Sa për vasculitis alergjike primar, ajo zakonisht mbahet e tyre dhe nuk kanë nevojë për ndonjë trajtim të veçantë. Nëse kjo është kështu, vasculitis që ndikon në veshkave, zemrës ose mëlçisë, pacienti duhet të jetë kujdes agresive dhe intensiv. Sa për trajtimin parësor të vasculitis, ajo mund të aplikohet kimioterapia dhe kortikosteroidet në doza të vogla. Qëllimi kryesor i trajtimit është për të krejtësisht të rivendosur të gjitha agjencitë e prekur, por edhe krejtësisht të shtypur përgjigjen parregullt imunitar që shkatërron të gjitha enët e gjakut dhe pengon zakonshme, që është furnizimi normal të gjakut në indet e trupit.


 
R3r3r3110.