Limfogranullomën simptomat veneriane, shkaqet, trajtim
Lymphogranulomatosis ose veneriane limfogranullomën - sëmundje infektive, seksualisht të transmetueshme ndikon në nyjet limfatike dhe lëkurën e pacientit. Sëmundja është përhapur në Afrikë, Indi dhe Azinë. Në Evropë dhe Rusi mund të jetë vetëm i zënë.

Shkaqet limfohranulemy veneriane

Agjent shkaktar i limfohranulemy veneriane është një lloj i veçantë i trachomatis Chlamydia, nëntipi L1-3. Klamidia transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual.

Simptomet e limfohranulemy veneriane

Nga momenti i infektimit me simptomat e para të veneriane limfohranulemy mbajtur 3-12 ditë. Në krye të penisit, vaginë apo buzët gjenitale të femrave në jo-klasike apo kontakteve në duar, gjuhës, blisters rektum ndodhë, gërryerjet dhe ulcerat. Ata nuk janë të dhimbshme. Kjo është manifestim i fazës së parë, e cila nuk është e të gjithë të kërkoni ndihmë.


Në simptomat e dytë fazën e qartë limfohranulemy veneriane: rritur nyjet limfatike ngjitur me puçrra zonës. Ata janë shumë të dhimbshme, lëkurë të fryrë mbi to, u hap me formimin gyp dhe rrjedhje qelbi. Infeksioni përhapet nëpërmjet sistemit limfatik me një dhimbje koke, ethe, nauze dhe vjellje. Skuqje të lëkurës mund të jetë i ngjashëm me alergji. Nëse erozioni ishin në zorrën e trashë - ka dhimbje dhe kruarje, simptomat e proctitis.

Diagnostics

Diagnoza mund vetëm të kërkojë ekspertin, duke përdorur metoda laboratorike. Në analizimin e vështirësi të mundshme si klamidia jep ndër-reagime. Prandaj, konfirmon diagnozën udhëzuar për të vizituar Azi dhe Afrikë, dhe seks në to.


Trajtimi i limfohranulemy veneriane

Shtyllë e trajtimit është veneriane antibiotikët limfohranulemy macrolide, tetracyclines, immunotherapy dhe trajtim i ditës me krem ​​antibiotik. Nyjet limfatike fryrë shpesh kërkon autopsi kirurgjikale dhe kullimit. Gjatë trajtimit të ndaluar rreptësisht të bëj banja dielli dhe të marrin alkool.

Parandalim

Ajo është efektive për të gjitha infeksionet seksuale - mungesa e seksit të rastësishëm dhe të pambrojtur, prezervativëve dhe ujitjes traktit gjenital zgjidhje antiseptik.

Author: Alena Paretskaya, pediatër