Seksualisht të transmetueshme trajtim sëmundje Hodgkin, shkaqet, simptomat, komplikime


Hodgkin (lymfopatyya veneriane, limfogranullomën veneriane, cimbali tropikale) seksualisht të transmetueshme - një sëmundje kronike infektive të transmetueshme seksualisht dhe kryesisht është e karakterizuar nga lezione të indeve të buta, rajon urogjenital dhe nyjet limfatike. Sëmundja Hodgkin është një agjent shkaktar i trachomatis veneriane Chlamidia. Më shpesh kjo sëmundje ndodh në vendet me klimat tropikale dhe subtropikale (Amerika Latine, Australi, Azi, Afrikë)
Sëmundja Hodgkin shkakton veneriane


Deri më sot, shkaku i sëmundjes Hodgkin dhe zhvillimin e mëtejshëm në mënyrë që deri në fund dhe nuk kuptohet. Në shekullin e 20, shumica e dijetarëve prirur për natyrën tuberkuloz e sëmundjes. Ne kemi diskutuar teorinë e origjinës gjenetike dhe virale, por në bazë të Klasifikimit Ndërkombëtar të tumoreve të indet limfoide dhe hematopoietic (Organizata Botërore e Shëndetësisë nga viti 1976), është konsideruar si një lloj i Limfoma Hodgkin veneriane. Përveç kësaj vazhdon konsideruar teori trashëguar, imun dhe virale e origjinës së sëmundjes. Mjaft disa hulumtuesit vazhdojnë t'i përmbahet teorisë virale për shkak të faktit se pacientët me veneriane lymphogranulomatosis pranishëm Epstein - Barr virus, por sipas të tjerëve - kjo nuk është dëshmi e ndikimit të tij në paraqitjen e sëmundjes

Seksualisht të transmetueshme simptomat sëmundje Hodgkin
Kohëzgjatja e periudhës së inkubacionit mund të ndryshojnë dhe varet nga disa faktorë: sëmundjet që lidhen dhe trajtimin e tyre, numri i hyrjes patogjene nga mbrojtësit imunitar dhe të tjerët. Kohëzgjatja më e zakonshme është nga tre nga shtatë ditët, por kishte raste që zgjasin 1-12 javë. Pas periudhes inkubacionit dukuri PARALAJMRUESE ndodh në formën e sëmundjeje të përgjithshëm, dobësi, ethe dhe dhimbje koke.

Ekzistojnë tri periudha natyrisht veneriane të sëmundjes Hodgkin:
Primar - në vend nuk është shfaqja e simptomave kryesore.
Mesëm - kundër reagimit të përgjithshëm të trupit ndikon në nyjet limfatike periferike.
Terciare - manifestime të rënda të sëmundjes, kur rajoni perianale, Mukoza e rektumit dhe organet gjenitale janë formuar hypertrophy, nxitëse - эlefantyatycheskye dhe proceset ulqeroze që shkojnë në stenozë dhe dhëmbëza.
Lezioni parësor ose shankri lymfohranulematoznыy gratë shpesh ndodh në buzë gjenitale apo në vaginë, në qafën e mitrës rrallë në meshkuj - kreu i penisit, të paktën - në lëkurë në zonën ijë apo uretrës. Kur lezione seksuale gojore ose anal marrëdhënie primare mund të ndodhë në gishta, gjuhë, buzët dhe rektumit. Lezione fillore kanë formën e pustules, papules, ulceration sipërfaqësore apo erozionit.

Në shumicën e rasteve, shenja e parë e sëmundje veneriane Hodgkin është shfaqja e një flluske të vetme, e cila përkthehet si atëhershëm erozioni ose ulceration sipërfaqësore rrumbullakosura me tehe të qetë që tentojnë të vetë-shërohet pa trajtim brenda pak ditësh, e ndjekur nga formimi i lë mbresë. Pas disa ditësh të fillimit të lezioni parësor, fillojnë të rriten disa nyjet limfatike regjionale mund të shkaktojë lymfanhyyta moderuar.
Pas një periudhe mjaft të shkurtër kohe (nga disa ditë deri në tre javë) pas shfaqjes së lezioni parësor zhvillon Simptoma më karakteristike të sëmundje veneriane Hodgkin (periudha e mesme) - humbjen e nyjave limfatike regjionale. Nyjet limfatike të bëhet i dhimbshëm, i ngjeshur, spayuyutsya së bashku. Në zonën ijë formuar një infiltrimi dendur undulating kalon në madhësi limon të madhe, shfaqen dhimbje. Lëkurës infiltrimi marrë ngjyrë nga trëndafili në ngjyrë blu - të kuqe dhe të bëhet mjaft të dhimbshme në prekje. Në ynfyltryrovannoy sipërfaqe zhvillimin xhepat ekzemë që janë të izoluara shumë tender të veçantë.

Në mungesë të trajtimit adekuat të hershëm të sëmundjes vazhdon të përparojë, duke lëvizur në periudhën terciar, e cila është tipike për zhvillimin e ndryshimeve të rënda shkatërruese si në nyjet limfatike dhe në organet dhe indet përreth, rritjen shpretkë dhe mëlçi. Tipar terciar kryesor është zhvilluar përmes 1-2 vjet që nga fillimi i veneriane henytoanorektalnыy sindromi sëmundje Hodgkin-së. Për shkak të karakteristikat anatomike të organeve gjenitale, gratë zhvillojnë këtë sindrom më shpesh


Komplikime Hodgkin veneriane
Komplikime të hershme: zorrës së trashë - gyp vaginale, anusit gyp, pararektalnыy abscesi, sciatic - gyp zorrës së trashë, cistike - gyp zorrës së trashë, lezionet Svishchevoj e penisit, lezionet ulcerative e penisit, scrotum gyp, gyp uretrës.
Komplikime të vonuara: ënjtje kronike dhe ngurtësim të penisit dhe organe gjenitale të jashtme femër (për shkak të obstruksionit të enëve limfatike); elefantiazë gjenitale, uretrës ngushtim dhe rektumit; gratë - ulcerat e organe gjenitale të jashtme, etj

Diagnoza e veneriane Hodgkin sëmundjes në bazë të një sërë testeve laboratorike (testet serologjike, ekzaminimin bakteriologjik, ekzaminimin mikroskopik, testeve të lëkurës) dhe në bazë të klinik
Seksualisht të transmetueshme trajtimin sëmundje Hodgkin
Nëse trajtimi në kohë, mjekësia moderne është në gjendje që plotësisht të kuruar sëmundje. Aktualisht, trajtimi me antibiotikë është tetracycline, sulfanilamides dhe macrolides. Kursi i rekomanduar i antibiotikëve dhe sulfonamides është 21 ditë. Efekt të mirë në fazat e hershme të sëmundjes është terapia shkakësore. Me shfaqje të thellë fibrozë e ri-trajtimit pas dy javësh. Në prani të plagët disfiguring, fistulat dhe rilindjes tjetër fijor, përveç antibiotikëve dhe injeksione sulfanilamides treguar lidasa, i tejdukshëm apo aloe.