Simptoma virale pneumoni, shkaqet dhe trajtimet
Pneumonia virale e quajtur inflamacion i indeve të mushkërive të shkaktuara nga viruse të çdo lloji. Kjo ndryshon nga e zakonshme për mungesë pneumonia e pështymë purulent, ethe dhe dehje të rënda. Sëmundje prek alveoli, përmes të cilave shkëmbimi i gazit, duke rezultuar në mbushje të trazuar të gjakut dhe indet e oksigjenit.

Shkaqet

Shkaku më i zakonshëm i virusit herpes pneumonia, gripi, adenovirus apo infeksion cytomegalovirus, edhe pse pneumoni virale te fëmijët mund të shkaktojë ndonjë lloj të viruseve respiratore. Një faktor i rëndësishëm për zhvillimin e pneumonisë në infeksioneve virale është për të zvogëluar mbrojtjen imunitar, mosha, sezonin e fëmijës dhe prania e anëtarëve të tjerë të sëmurë të familjes, stafit dhe uyazyka kufizuar rezidenciale për fëmijë.


Simptomet e pneumonisë virale
Simptomet e pneumonisë virale në fëmijët dhe të rriturit varet nëse në periudhën e zhvillimit pneumoni. Në qoftë se ajo zhvillon në ditën e parë ose të dytë të sëmundjes, ajo është quajtur në fillim dhe rrjedh mjaft e vështirë, e karakterizuar nga simptomat e mëposhtme:
Dhimbje të trupit
Simptomet e toksicitetit
dhimbje koke të rënda
dhimbje të muskujve
përzier me të vjella
të dridhura
skuqje e syrit.
Nuk mund të jenë simptoma lokale të pneumonisë virale nga gjoksi - dhimbje gjoksi, shkurtësinë e fytyrës kaltërosh dhe majat e gishtave, kollë - të thatë, atëherë lëviz në lagësht me lirimin pështymë pakët mbuluar me vija me gjak. Por në qoftë se ju dëgjoni në mushkëri, të identifikuar ndonjë ndryshim jo gjithmonë, mund të jetë vetëm simptomat e mëposhtme: wheezing lagësht pas tre deri në pesë ditë të sëmundjes, vendin e dhimbjes në gjoks.


Diagnostics

Metoda kryesore e diagnostikimit është ekzaminimi radiologjik, e cila do të shfaqë hijen e intensitetit të ndryshme. Ata do të përputhen me seriozitetin e procesit. Në gjak nuk ka ndryshime të veçanta - zakonisht leukocytosis, dhe nëse të rënda pneumoni - leukopenia.

Trajtimi i pneumonisë virale

Sot nuk ka barna specifike për të trajtuar pneumonisë virale atë. Kjo zakonisht është trajtim simptomatik i regjim shtrati dhe masave të përgjithshme. Nëse pneumoni lisë së dhenve në - e përdorur barnave antivirale.

Author: Alena Paretskaya, pediatër