Hepatiti C simptomat, trajtimin, shkaqet
Hepatiti C - një sëmundje në të cilën dëmtim të mëlçisë hepatiti, kur ata hyjnë trupi zhvillon një nga format më serioze të zaboleavnyya.
Kjo sëmundje takon një hemokontaktnыh grup, pra transferimi i tij është i nevojshëm për gjakun e një personi të sëmurë erdhi në gjak tuaj, ajo gjithashtu mund të transmetohet seksualisht dhe përmes.
Në qoftë se në mes të shekullit të 20 ishin shkaku kryesor i infeksionit procedurave mjekësore, të tilla si injeksione dhe transfuzioni i gjakut, tani në radhë të parë ka infeksion në përdorim intravenoz të drogës. Kjo është për shkak të faktit se institucionet mjekësore kaloi në sistemet e disponueshme për infuzion intravenoz dhe vidyazykalysya nga shiringa shumta për injeksione. Gjaku nga donatorët testuar detyrimisht për virusit të hepatitit B në të.


Shkaqet kryesore të hepatitit C janë:
Arsyeja më e vjetër për hepatitin C - është transfuzioni i gjakut, sipas burimeve të ndryshme 001-2% të donatorëve në botë që jetojnë me sëmundjen, dhe jo gjithmonë në kohë zbulimin - mund të merrni infektuar shërbim transfuzioni i gjakut për t'u futur dhe të shëndetshme. Aktualisht infeksioni iyazytsirnist në këtë mënyrë është i vogël, por ende mbetet një rrezik, dhe më shumë transfuzioni janë prodhuar, të lartë mundësinë që nuk do të transfused gjak që përmban virusin.
Mënyra më e zakonshme e transmetimit tani është zbatimi i injeksioneve për të futur drogë, ata janë prodhuar shpesh në kushte johigjienik një shiringë.

Një tjetër arsye për Hepatitin C: virusi mund të transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual, por kjo yyazytsirnist rrezik të vogël të rritet infeksionit me praninë e lëndimit mukozale, të tilla si lezionet erozive e vaginës ose nga traumat mikro gjatë seksit anal.
Hepatiti B virus mjaft i vogël për të kapërcyer pa probleme pengesë fetoplacental që nëna e qarkullimit të gjakut që mund të merrni në gjak e fetusit, për këtë arsye, të infektuar me virusin, ka një shans të lartë e të pasurit një fëmijë është i sëmurë me hepatit C. Kur gji nuk transmetohet me infeksion .

Mbi të janë të shënuara vetëm metoda më e zakonshme e infektimit. Në përgjithësi, duhet të theksohet se infeksioni mund të ndodhë si rezultat i ndonjë virus hyrë në gjak, për shembull, gjatë kryerjes së një tatuazh apo piercing nesterylnoy gjilpërë dhe çdo procedurat e tjera pushtuese. Shans të lartë të infeksionit në të punonjësve të kujdesit shëndetësor që kryejnë procedurat që lidhen me gjak në infermieret dhe kirurgët, etj Përafërsisht 40% e infeksionit mënyrë nuk mund të krijohet në mënyrë të besueshme.
Patogjeneze e sëmundjes

Akute hepatitit C
Sëmundja manifestohet vetëm pas përfundimit të periudhës së inkubacionit, ajo merr 2-26 javë, kohë në të cilën kopje vetë virusit në mënyrë aktive, që ndikojnë në të gjitha qelizat e mëlçisë, trupi thotë se pushtimi dhe përpiqet për ta luftuar atë, kjo shpjegon paraqitjen e simptomeve.
Sëmundjeve para shfaqjes së verdhëz në rrjedhën e tyre si gripi. Sëmundja manifestohet:
Rritja e temperaturës;
Dhimbje koke;
Dobësi, lodhje;
Dhimbje në muskuj dhe nyje;
Shfaqja e nxituar zbehtë rozë.

Ashpërsia e simptomave rritet gradualisht, temperatura rritet gradualisht. Gradualisht, foto klinike po ndryshon. Nuk janë simptomat e mëposhtme të hepatitit C:
Zbehet oreksin;
Nuk janë dhimbje në kuadratin e sipërm të djathtë;
Të përzier, të vjella;
Getting urina e errët (ngjyrë e birrë të errët);
Feces lehta, deri në discolouration plotë (feces të bardhë).
Klinikisht, një rritje në mëlçi, ajo fillon të shfaqet nga nën harku bregdetar, gjithashtu mund të rrisë madhësinë e shpretkës. Në analizën biokimike të gjakut ndodhin ndryshime karakteristike të dëmtimit të mëlçisë, rrit bilirubin, rritje teste të funksionit të mëlçisë specifike. Në gjak është e mundur për të identifikuar shënuesit specifike të hepatitit viral. Pas paraqitja e gjendjes klinikisht domethënëse pacientit verdhëz u përmirësua paksa.

Pas një kohë simptomat vjen, vjen i ashtuquajturi faljen faza. Një në pesë plotësisht shërohet. Por 20% e njerëzve vërejtur zhdukjen e plotë të shenjave klinike të hepatitit C, ndërkohë që nuk ka shërim të plotë, virusi mbetet qelizat në gjumë, njerëz të tillë bëhen bartës të virusit. Ata vetë nuk ndihen çdo manifestim hepatitit, por gjaku i tyre është në gjendje të infektojë një person të shëndetshme.
Në disa raste, hepatitit akut bëhet faza kronike.
Kronik te hepatitit C
Në rreth 70% të njerëzve me hepatit C akut, ai bëhet kronik.

Sëmundja kronike është më e rrezikshme për trupin e një personi të infektuar. Simptomet tipike përfshijnë si në vijim:
Lodhja;
Dobësi, letargji, atsenyzatsyya;
Paaftësia për të kryer aktivitetin e zakonshëm fizik.
Këto simptoma janë jo-specifike, shumë pacientë nuk i kushtoj vëmendje të tyre, duke pasur parasysh ato rezultat i lodhjes apo stresit.
Në mënyrë të ngjashme, simptoma të tjera mund të ndodhë:
të përzier;
dhimbje barku;
dhimbje të përbashkët dhe të muskujve;
ndërprerje karrige.
Me të gjatë të vazhdueshme procesit shfaqjes vërejtur e kruarje, verdhëz, njollë e urinës (ngjyra e birrës të errët), të fillojë të rrjedh gjak nga trauma membranat mukoze të vogla, spider veins lëkurës shfaqet.

Diagnoza dhe trajtimi i hepatitit C
Diagnoza fillestare është në terapist ambulatore, i cili dyshohet praninë e hepatit akut, dërgon pacientin për një konsultim me një sëmundje ngjitëse. Nëse konfirmohet diagnoza e një pacient të hospitalizuar në spitalin infektiv, ku ai mori trajtimin e duhur. Hepatiti kronik Hepatology merret mjek ose gastroenterologist.
Për konfirmimin përfundimtar të diagnozës, instrumentet e mëposhtme dhe të dhënat laboratorike:
Nivelet e gjakut të alanine aminotransferase (ALT) dhe alanynamynotraspeptydazы (AST). Këto enzima janë shënuesit e cytolysis dhe tejkaluar nivelin e tyre normale është një shenjë e vdekjes masive qelizave në orhanzyme.

Niveli i bilirubin. Ky pigment është një produkt ndarje e hemoglobinës dhe është excreted përmes zorrët. Kur ju zgjidhni atë nëpërmjet zorrë feces njollat ​​në ngjyrë kafe, dhe me përmbajtje të lartë në gjak çon në verdhëz. Rritja e përqendrimit të saj në gjak tregon paaftësinë e mëlçisë për të përballuar me funksionet e tyre.
Identifikimi shënuesit specifike të hepatitit, vlerësoi praninë dhe niveli i antitrupave specifike (anti-HCV)
Kryerja e PCR (reaksion zinxhir polimeraza) për zbulimin e drejtpërdrejtë të ARN patogjen.

Gjithashtu bëhet me ultratinguj të mëlçisë dhe zgavrën e barkut, biopsia e mëlçisë mund të marrë.
Identifikimi i gjakut tuaj antitrupave specifike (anti-HCV) pa manifestimet klinike, do të thotë që ju jeni formë të sëmurë ose kronike të sëmundjes, ose është një bartës i virusit. Në një numër të rasteve, reagimi rreme-pozitive, kështu zbulimin e parë të këtyre antitrupave është kryer duke marrë gjak të përsëritura.
Sëmundja kronike është më e rrezikshme për shkak të faktit se ajo ishte zhvilluar në ndryshimet e saj më të theksuara morfologjike në mëlçi, në fund shkon në kesh mund të zhvillojnë kancer të mëlçisë. Kombinimi i disa lloje të hepatitit përkeqësohet prognozë. Trajtimi i hepatitit C, në përgjithësi, të ngjashme me trajtimin e hepatitit B, por nga ajo nuk ka vaksinë specifike.

Qëllimet e terapisë:
Minimizuar lezione inflamatore e mëlçisë për të parandaluar cerozë;
Për të minimizuar përqendrimin e virusit ose eliminuar atë nga trupi.
Shoqata Evropiane për Studimin e mëlçisë zhvilluar parimet themelore të trajtimit të hepatitit C dhe të ndjekin-up mbi ta. Në themel të të gjitha regimens është interferon-alfa. Ky medikament prdotvraschaet qeliza të reja të mëlçisë infektuar me virusin e hepatitit B.
Përdorimi i interferonit shkakton efekte anësore që i ngjajnë ftohjet dehje. Në këtë terapi të drogës rregullisht për të vlerësuar nivelin e antitrupave specifike në gjakun e pacientit, është për të vlerësuar efektivitetin e trajtimit dhe të vendosë për taktikat mëtejshme.

Përdorimi i interferon-alfa nuk garanton shërim, por terapi të tilla mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e cerozë mëlçisë dhe kancerit. Efektiviteti i kësaj skeme është rritur në masë të madhe, kur kombinohet me interferonit rybaverynom, efekti pozitiv është arritur në 40-60% të rasteve.
Pas trajtimit pacienti është në vëzhgim të gjatë mjekësore, rregullisht i jep gjak për vlerësimin e parametrave biokimike dhe imunologjike të trupit në mënyrë që të përfundimit në kohë të relapses.