Depresioni - Mjekimi, Simptomet, Shkaqet Depresioni


Njeriu - një, qenie sociale biologjik dhe kjo është e varur në shoqëri. Njeriu është vazhdimisht në ndërveprim me njerëz - jetën, punën, familjen, kohën e lirë. Nëse zinxhir është thyer, dhe njerëzit nuk ndjehen pjesë e shoqërisë, kolaps planet e tij, shpreson, tragjedi ndodhin në jetë, ai prishet dhe jo gjithmonë psikologjikisht ai mund të përballen me situatat e jetës dhe si pasojë i sëmurë
Për fat të keq, shumë njerëz vuajnë nga çrregullime mendore nuk janë të vetëdijshëm se pacientët me depresion për shkak të dijes së tyre në këtë fushë. Pra, për të ndihmuar mjekët të dështojnë, dhe vetëm ndonjëherë pyes veten se si dhe të shpëtoj nga mendimet ngulët dhe shteteve? Nëse ju jeni këtu kjo do të thotë që ju jeni të interesuar në shëndetin e tij mendor apo paqe e mendjes për të dashurit tuaj. Si të dal nga depresioni kompetencë dhe në mënyrë profesionale, të pavarur dhe në qoftë se e dëshiruar, ju do të mësojnë pas leximit në fund të këtij neni.


Depresioni - një sëmundje e kohës sonë, karakterizuar nga çrregullimi mendor, dhe manifestimeve klinike.
Depresioni Çfarë duhet të bëni? Pyetjet nga të afërmit e interesuara që vuajnë këtë sëmundje

Trajtimin e depresionit


Për trajtimin efektiv të depresionit është e rëndësishme që të përfshijë psikoterapi, terapi biologjike, si dhe një sistem të aktiviteteve sociale që ndikojnë në përmirësimin e gjendjes së pacientit.
Përmirësim spontan dhe shërimin e pacientëve me depresion të zgjatur të sëmundjes vërejtur në raste të rralla dhe përfaqëson jo më shumë se 10% të të gjitha depresioneve. Një kthim në apati të gjetura më parë për disa vjet.

Efektiviteti i trajtimit të depresionit ndikon në klinikë dhe metodat e kryer menjëherë terapeutike. Trajtimi biologjik i çrregullimeve depresive përfshijnë trajtimin farmakologjike, dhe efekti do të jetë pozitiv nëse përfshihen terapi electroconvulsive, privimi gjumë - privimi, phototherapy - trajtim me dritë, terapi diete, teknikat sorption efferent dhe terapi bimor. Medikamente antidepressant janë referuar për trajtim për depresion, dhe të bashkohen me ta duke përdorur vitamina, qetësues, kripëra litium, hormonet, antipsikotikët, antioksidantë, ilaçe për të përmirësuar qelizat e trurit metabolyzmov

Si për të marrë veten nga depresioni


Përdorimi nga privimi (privimit gjumë). Kjo metodë është e përfunduar për të rritur kohëzgjatjen për 38 orë të syçeltësi. Gjatë kësaj kohe periudhë është dita, nata, dita. Dhe gjumi Natën tjetër është rekomanduar në kohë normale, ajo zgjat 12 orë. Që vuajnë nga depresioni mund të merrni më të mirë menjëherë pas heqjes së parë. Ky lehtësim është kusht afat-shkurtër, në mënyrë që rezultati të kapem gjashtë seanca.
Features Trajtimi privimi: gjumë përjashtimi i detyrueshëm edhe afat-shkurtër, përputhja me rotacion aktivitete pasive dhe aktive (libra, TV dhe të përjashtojë). Gjatë natës dhe në 02:00-06:00, jo plan maksimal i aktivitetit të aksidentalisht bie në gjumë. Në natën hamë, por të marrë një vakt të lehta për çaj dhe kafe refren. Ditë tjetër periudhave të shkurtra të tyre të rënda e të qenët i përgjumur dhe frenim të lehta. Të ndihmojë të menaxhuar këtë shëtitje dhe jo ushtrim i madh. Para privimit seancës off ilaçeve me komponente qetësues. Privimi Frekuenca në dy herë në javë dhe të lënë në një herë në përmirësim. Gjendja të përmirësohet, por ngadalë, kështu që pacientët nuk i përjetojnë ndryshim pozitiv afat-gjatë, por duke përjetuar përkeqësimin e depresionit. Heqja kundërindikuar me presion të lartë të gjakut, në praninë e sëmundjeve kronike. Kryerja metodën pajtohet me mjekun, dhe pas prodhimit.

Shenjat e trajtimit të depresionit është kryer me anë të psikoterapisë. Shumë vuajnë nga depresioni të kërkojnë këtë formë të ndihmës mjekësore dhe psikologjike. Pacienti shpesh nuk guxon të fillojë të marrë drogë dhe pastaj të ndaluar trajtimin me ilaqet kundër depresionit, vetëm dëmet e trajtimit.
Për shkak të pafuqisë së saj dhe njerëzve dyshim vselyayutsya shumë të sëmurë dhe studiuar annotation në ilaçe, të lehtë dhe të shpejt të gjejnë veten në efektet anësore të ilaçeve parë. Shpesh pacientët janë të pajisura me alarme të rreme rreth varësisë nga ilaqet kundër depresionit. Shumica e pacientëve takon placebo - reaktorë. Kjo kategori është e lehtë reagon për pritjen e pilulës bosh, për shembull vitamina.

Norma efektive është shumë më psikoterapi se farmakoterapinë, nëpërmjet mësimdhënies pacientin se si të dal nga depresioni, si dhe aftësia për të njohur fillimin e saj dhe për të parandaluar ri-zhvillimit.
Ne duhet të japim psikoterapi, e cila u mundëson pacientëve të përshtaten me realitetin e jetës sonë nuk është gjithmonë e lumtur. Pajisur me një efekt terapeutik, terapi mund të rrisë pacientit dhe mjek bashkëpunim, me rritjen e efektivitetit të trajtimit të drogës, të përmirësojë marrëdhëniet familjare dhe statusin profesional të pacientit.

Depresioni pas traumave akute dhe stresi të zgjatur çon një person për të kërkuar shfaqjen e arsyeve. Kjo rrit dëshirën e pacientëve për të kërkuar ndihmë psikologjike për depresion. Por shumë pereotsenyvanye kapacitetet e saj, mund të inkurajojë pacientit për vidyazyka përdorimin e drogës psikotrope dhe të çojë në rikthim të hershme, formimin zjarrdurues dhe kursin e zgjatur e depresionit. Si të duhur të trajtuar depresionin?

Depresioni - Simptomat


Mjekët terapistët besoj se trajtimin e depresionit është e rëndësishme për të hequr karakteristika që ka shkaktuar këtë gjendje. Disa janë më të ndjeshëm ndaj terapisë, dhe të tjera të vështira subjekt i ndikimit të saj. Besohet se në bazë të shumë të rënda depresioni psikoterapi efekt shumë të kufizuar që nuk i përket opsionin lehtë të sëmundjes. Caqet efekteve psikoterapeutik në trajtimin e çrregullimeve të tilla prodhuar si humorit gara, sjellje, menduarit, motivational, dhe simptomat fiziologjike. Simptoma emocionale që çojnë në çrregullime humor, veprojnë trishtim, turpi, faji, ankthi, janë më të ndjeshëm ndaj ndikimit psikoterapeutike.

Simptomat fiziologjike e depresionit, mungesa e vitalitetit, lodhje, koncentrim të reduktuar, paaftësia për t'u përqëndruar, vetëbesim i ulët, mungesa e besimit, pagjumësi dhe vështirësi bie në gjumë, mungesa e oreksit dhe humbje peshe, abuzimi epsh (makinë seksi), duke shkaktuar përgjumje dhe si nervozizëm, depresion në mëngjes dhe përmirësimin e mbrëmje.
Në praninë e simptomave fiziologjike deri në dy javë duhet të nxitojnë jashtë dhe të kërkojnë ndihmën e një terapisti

Si për të rrahur depresionin


Depresioni, sipas hulumtimit të ngjashme me sëmundje kardiovaskulare është çrregullim më të zakonshme, të cilat ekspozuar miliona njerëz. Statistikat merr faktet që sëmundja prekur 20% të të gjitha vendet e zhvilluara.
Depresioni - një çrregullim të rëndë mendor që ndikon në performancën, duke sjellë vuajtje si pacientët e zemrës me depresion, dhe mjedisit të ngushtë. Ajo është e trishtuar për të realizuar, por pak njerëz njohuri në fushën e manifestimeve, dhe pasojat e depresionit mund të mos jenë në kohë për të ndihmuar dhe spohvachuyutsya kur sëmundja merr një e zgjatur dhe të rënda. Pothuajse të gjitha vendet e zhvilluara janë të shqetësuar në lidhje me këtë problem dhe promovimin e informacionit dhe se si për të trajtuar depresionin

Shenjat e depresionit


Manifestimet e depresionit janë të ndryshme, sepse ato ndryshojnë në varësi të sëmundjes. Shenjat më të zakonshme të kësaj sëmundje janë simptomat emocionale: depresion, depresion, humor depresion, dhimbje, dëshpërim, një ndjenjë e tensionit të brendshëm, ankthi, pritje dhe shpresë e telashe, nervozizëm, pakënaqësia me veten e tij, faji, besimi reduktuar, shpesh vetë-faj, ulur vetë-respekt dhe aftësinë gëzojnë aktivitetet këndshme, mungesa e interesit në aftësinë e mjedisit dhe që të përjetojnë ndjenjat.

Simptomat fiziologjike: çrregullime funksionale të zorrë (kapsllëk); çrregullime të gjumit (pagjumësia, sleepiness); variacione në oreks (refuzimi për të ngrënë ose overeating); ulet në nevojat seksuale; rritur lodhje dhe rënie të energjisë; dobësi dhe dhimbje në plan të ndryshme të trupit.
Simptomat e sjelljes: pasiviteti dhe vështirësi në aktivitetin e qëllimshëm; shmangur kontaktit me njerëzit e tjerë; shmangia e argëtuese; alkoolit dhe psyhovozbuzhdayuschymy substanca.
Simptomat Rozuyazytsi: vështirësi përqëndruar vështirësi përqëndruar, vendime vështirësi duke e bërë; prevalenca e mendimeve të errëta dhe shumë negative; pamje të zymtë, gri dhe pesimist nga perspektivat e ardhshme të jetës mungesë, mendimet prania e kotësinë personale, jo me rëndësi, dhe pafuqisë; mendimi i absurditetin e ekzistencës, dhe vetëvrasje; ngadalësia e mendimit.

Për diagnozën "depresion" duhet që një pjesë e këtyre shenjave të pranishëm brenda dy javësh

Si për të trajtuar depresionin


Depresioni është marrë shpesh i sëmurë, dhe të tjerë, fenomenin e përtacisë, karakterit të keq, egoizmi apo pesimizmit natyrore. Depresioni përfshin jo vetëm një humor të keq dhe simptomat që kërkojnë terapistët ndërhyrjes. Në qoftë se në qoftë se diagnostikohet shpejt të fillojnë trajtimin e saktë të depresionit, ka një yyazytsirnist madh shërim të shpejtë. Vetëm trajtimi në kohë varet nëse sëmundja do të kthehet sërish apo do formë edhe më të vështirë, i shoqëruar nga mendimet për vetëvrasje. Në shumicën e rasteve, që vuajnë nga depresioni, kanë frikë të kthehet për të profesionistëve për problemet e tyre mendore për shkak të pasojave negative të pengesave sociale që janë në regjistrim, ndalimi i makinës makina dhe udhëtojnë jashtë vendit; frika e dënimit, publicitetit dhe frika Efektet negative të trajtimit të drogës të depresionit. Shumica e njerëzve nuk kanë njohuritë e nevojshme dhe nuk mund të kuptojnë natyrën e gjendjes së tij. Depresioni merr së bashku edhe me vështirësitë e jetës, dhe pacienti fillon të mendoj se çdo gjë do të shkojë vetëm. Por kjo nuk ndodh dhe është e rëndësishme që të kërkoni ndihmë nga një terapist. 80% e pacientëve me depresion në kthesën e parë shenjë për mjekët e përgjithshëm dhe diagnozë të saktë nuk është më shumë se 5%. Një terapi korrekte dhe adekuate vjen para numrit më të vogël të pacientëve. Mjerisht, por pranimi normale në depresion klinikë ngatërrohet me sëmundje somatike, duke çuar në diagnozën pasaktë instalimit.

Depresioni ka tendencë të ndodhë kundër një sfond të stresit dhe shoqërojnë sëmundjet sistemike të tilla si kardio - vaskulare, endokrine, gastrointestinale. Depresioni në raste të tilla është e komplikuar, por zbulimi i hershëm është trajtuar me sukses.

Depresioni kanë tendencë të shfaqet si një rast të veçantë, si dhe një përkeqësimi përsëritur. Në disa pacientë me depresion merr kronike dhe zgjat për vite me rradhë.
Hulumtimi ka identifikuar një numër të faktorëve psikologjikë që kontribuojnë në depresion, të menduarit negativ, stil komunikimi ngritur kritikët me konfliktin, stresi (divorc, ndarjen, vdekjen e të dashurit, miqtë e alkoolistëve), izolimi social me mungesën e marrëdhënieve të besimit dhe mbështetje emocionale.

Depresioni rritja varet nga ritmi i jetës dhe stresi, shoqërinë e lartë konkurruese, jostabilitetit social ekonomike, pasiguria për të ardhmen. Aktualisht kultivuar një numër të vlerave, i cili nga ana e tij inkurajon njerëzit për të pakënaqësisë me veten e tyre. Kjo provokon njerëzit për të fshehur problemet dhe dështimet e tyre, të dënuara që të vetmisë dhe heq mbështetje emocionale

Si për të përballuar me depresion


Trajtimin e depresionit, siç u tha më herët, përfshin një sërë teknikash - trajtim biologjik (terapi mjekësore mjekësore dhe jo) dhe psikoterapiTrajtim të drogës e depresionit


Ilaçet janë emëruar të cilët vuajnë nga depresioni në manifestimin butë, të moderuar dhe të rëndë. Nevojshme dhe e rëndësishme për trajtimin efektiv të depresionit qëndron bashkëpunim të ngushtë me një mjek. Sipas këtij kuptimi të përcaktuar rreptësisht e regjimit terapi dhe rregullsinë e vizitave tek mjeku me një raport të detajuar mbi situatën.
Ilaqet kundër depresionit në trajtimin e depresionit të veprojë si droga kryesore. Këto përfshijnë aptydepressantы triciklik (melipramina, amitriptyline, fluoxetine, sertraline, paroxetine, tianeptine, Mylnatsypran, Moklobemyd etj). Ilaqet kundër depresionit të veprojë, kur përdoret siç duhet klasë e sigurt të substancave psikotrope. Doza ndërsa përshtatur individualisht. Mos harroni se efekti i ilaqet kundër depresionit do të jetë i ngadalshëm, kështu që presin shfaqjen e tij pozitive.

Ilaqet kundër depresionit nuk shkaktojnë varësinë tillë dhe varësisë ndaj drogës, si qetësuesit benzodiazepinet (Relanium, phenazepam, tazepam, elenium etj) dhe e përdorur gjerësisht Korvalol dhe valokordin. Efektet e para terapeutike të ilaqet kundër depresionit ndodh brenda 4 javësh


Psikoterapia në trajtimin e depresionit


Psikoterapia shërben si një plotësim i rëndësishëm për trajtim mjekësor dhe ajo të luajë një rol aktiv në trajtimin e depresionit. Psikoterapia mëson pacientët zhvillojnë emocionale vetë-rregullimin, dhe në të ardhmen të marrin veten nga situata të krizës, pa dorëzuar në fuqinë e depresionit.

Në trajtimin më efektive për depresion tri qasjeve: terapi njohëse, psikoterapi psikodinamike dhe terapi të sjelljes. Qëllimi i terapisë për të realizuar konfliktin në mënyrë konstruktive dhe të ndihmojë të zgjidhur atë. Terapi të sjelljes lejon problemeve aktuale dhe eliminon simptomat e sjelljes (izolimi nga të tjerët, jeta monoton, refuzimin e kënaqësi, pasiviteti, etj).
Njohës terapi është zgjidhja më efektive për gamën e problemeve që shkaktojnë depresionin, por edhe një mënyrë për të rritur cilësinë e jetës së tyre. Pacienti duke marrë parasysh çdo gjë që ndodh në një dritë negative, dhe terapi njohëse ndryshon mënyrën e të menduarit në një më realiste dhe optimiste.

Forma të tjera të psikoterapisë në trajtimin e depresionit të veprojë si këshillim familjar dhe terapi në grup, duke punuar me pacientët në depresion. Momente psikologjike që ndalojnë pacientit për të kërkuar ndihmë përfshijnë frikën për të ndarë me një të huaj në lidhje me përvojën personale, intime; qëndrim mosbesues për "Bisedat" Trajtimi i depresionit; Keqkuptim se vështirësitë e brendshme psikologjike duhet të përballojnë vetë, por nëpërmjet një personi tjetër tregon shenja të dobësisë.

Psikoterapia në trajtimin e depresionit akteve të njohur dhe metoda më efektive, dhe shkalla e terapisë njohëse në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon rrezikun e përsëritjes së sëmundjes. Aktualisht, metodat e psikoterapisë për qëllim afat-shkurtër (30 seanca) ndihmë efektive. Informacioni i marrë në seancën mbetet në ju një sekret.
Vlera e madhe e donte ndihmën ato në marrjen e shpëtoj të depresionit, pasiviteti, madje edhe kur ju vuani nga sëmundja. Rekomandime të afërmit: problemi i ndarjes së pacientit, sympathizing me të, nuk të gërmoj nëpër libra në sëmundje me të; të mbajtur stabilitetin emocional dhe distancën; ndaluar kritika ndaj pacientit; pacienti theks se gjendjen e tij - këtë problem dhe ai ka nevojë për ndihmë dhe trajtim; sjellë emocione pozitive në jetën e pacientit; Përfshirja e pacientit në aktivitetin e dobishme, dhe jo nga Çështjeve saj otstranyayte

Opinioni trajtim


Menduarit pozitiv është e rëndësishme në trajtimin e depresionit. Pra, mendoj se mendimet pozitive të natyrshme dhe menjëherë të zëvendësojë negative, mendime obsesive për të kundërtën. Mendimet e ngulët si parazitëve zvarritje në mendje, zhytje në depresion. Mësoni për të ndryshuar mënyrën e të menduarit, ju mund të mbroheni nga periudhave të shkurtra të përsëritura të depresionit.
Nëse problemet e jetës (ndarjes nga një të dashur, divorc, duke lëvizur në një qytet tjetër, vetmia, abortin e detyruar apo abort, të gjitha duart në kuvertë në punë, të daljes në pension të detyruar) me dhimbje të perceptuar si dështimet, e ardhmja mungesën e parashikuar e gjumit, pakënaqësi nga ish hobi, rrahje me kamzhik dhe rrjedhimisht zhvillimi i depresionit.

Sa më shumë janë në negativ, aq më e vështirë e çdo gjë që shpresoj dhe pozitive. Ndikimi negativ të drejtpërdrejtë në shëndetin: qoshet e buzëve të rënies, dëshpëruar rrotullon, asgjë nuk e kënaq, afrohet dhimbje koke, lodhje dhe indiferenca për çdo gjë që ndodh. Me këtë rreth është e vështirë për të thyer jashtë të tyre dhe duke bërë asgjë, ju keni nevojë për humor të vazhdueshëm dhe profesion - trajtim nga ana e mendimit. Njeriu nuk është i lindur nga negativitet, këtë bagazh, ai fiton në rrjedhën e jetës. Pra, pse nuk mund të hedhin rrugën tuaj të jetësMendime vetëvrasjeje Trajtimi


I njëjti model është duke u trajtuar mendime vetëvrasjeje dhe vetëm ndjekin shfaqjen e mendimeve të tij. Analizuar mendimet tuaja dhe rozyazyka brendshme së bashku. Shpesh njerëzit ekzagjerojnë problemin e tyre dhe zgjidhje dëshpërim e saj. Mendimet irracionale zvarritje në kokë, nga e cila është e nevojshme për të abstrakte dhe të përzënë ata larg. Mos harroni se situata të dëshpëruar nuk do të ndodhë, ajo është vendim i gabuar. Por zgjedhja e paarsyeshme do të kushtojë një jetë dhe do të jetë brenga për të dashurit tuaj. Zgjidhni vetëm pozitiv në mendimet tuaja dhe prohovoryte dëgjuar atë, dhe pastaj të bëjë ato. Për shembull, kishte idenë për të shkuar ecin në rrugë - kështu që të shkojnë menjëherë të thërrasë një mik i mirë që ju të kthehet larg nga negativitet - telefononi menjëherë, të dëgjoni muzikë - është mantra e depresionit. Mos harroni se brohorisnin, bodrylo ketë një fëmijë dhe të bëjë atë (të qëndrueshme mbi kokën e tij, akrobaci, vraponte në mëngjes, duke luajtur me qentë në rrugë, duke u ushqyer zogjtë në periudhën e zyyazykay, çiklizmit, skateboard). Kjo me siguri do t'ju ndihmojë, të shkaktojnë kujtime të këndshme, sepse shumica e fëmijërisë kohë lumtur dhe të lumtur. Lejoni vetes që të bëhet një fëmijë!

Përfshijnë një listë të kënaqësive - sportive, hobi, le të jetë në yoga. Depresioni i rëndë fillon për të shkuar ngadalë. Yoga ushtrime të ndihmojë për të normalizuar bilancin e kimikateve dhe profesion zgjatur rrënjësisht ndryshojnë ndërgjegjen tuaj, dhe në këtë mënyrë ju shpëton prej të menduarit dhe depresioni zgjatur. Kënaqësinë e relaksimit dhe lodhje fizike do të lehtësojë dhe përmirësojë gjendjen shpirtërore
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Depresioni (Depresioneve)
2. depresioni Klasike
3. depresioni akut
4. Depresioni kronike

5. Postpartum Depresioni