Limfoma krupnokletochnaya - trajtim, simptomat, shkaqet, prognozë


Limfoma krupnokletochnaya - një patologji malinje në sistemin limfatik, në të cilin ka një rritje të pakontrolluar dhe ndarjen e qelizave të tumorit pa vdekur i vjetër, siç është tipike për një trup të shëndetshëm. Krupnokletochnaya Limfoma mund të prekë çdo pjesë të trupit, ndërsa në zhvillim si në nyjet limfatike dhe në bashkëpunim me organet e brendshme.
Si rezultat i zhvendosjes së qelizave normale të shëndetshme palcës kockore, kjo anomali dënohet formimin e qelizave të kuqe të gjakut që janë të përfshirë në shpërndarjen e oksigjenit për të mbrojtur trupin nga infeksioni dhe trombocitet. Një numër i zvogëluar i trombocitet shkakton shumë gjakderdhje.


Limfoma krupnokletochnaya ka disa lloje. Këto përfshijnë mediastinal, përhapur, anaplastike, Limfoma -krupnokletochnыe. Kjo sëmundje nuk ka kufizime të moshës, godet shumë nyjet limfatike të vendosura në gastrointestinal traktit, peritoneum, testiseve, qafë, dhe shtrihet në gjëndër pështymës dhe tiroide gjëndër, kockave dhe trurit. Me progresion, ajo angazhohet në procesin patologjike e mushkërive, veshkave dhe mëlçisë.


Limfoma shkakton krupnokletochnaya


Kjo keqdashje është pothuajse 4% të të gjithë tumoreve malinje. Kohët e fundit, ky proces patologjik ka tendencë të rritet. Dhe njerëzit vuajnë më shumë se femrat dhe me rritje moshës, këto shifra janë rritur shumë. Megjithatë krupnokletochnaya Limfoma ndikon mosha e fëmijëve.

Nga faktorët etiologjik të këtij keqdashje iyazytsirno përfshijnë virusi Epstein-Barr dhe Helicobakter pylori. Besohet se zhvillimi i Limfoma krupnokletochnoy rolin e rëndësishëm që ka luajtur nga myelosuppression kronike, e cila ndodh pas transplantimit të organeve somatike. Gjithashtu në vitin 1972 bëri përshkrimin e parë në disa çrregullime kromozomale që kanë shkaktuar formimin e limfoma krupnokletochnoy. Pastaj ai u zbulua disa ndryshime kromozonale që lidhen me këtë lloj të sëmundjes.

Shumë shkencëtarë mjekësore të predisposing faktorët në formimin e limfomat përfshijnë krupnokletochnoy fituar i mungesës së imunitetit apo kongjenitale anomalitë, stimulim kronike antigjenike dhe infeksionit të shkaktuara nga viruse të ndryshme.


Shperndare B-limfoma krupnokletochnaya


Kjo sëmundje është një klasë komponent limfomat krupnokletochnыh agresive. B-qelizave apo qelizat B të luajë rolin e motorët e kërkimit të qelizave të huaj, dhe kur ata zbuluar sinjale të transmetojë në sistemin imunitar. Roli kryesor në këtë zinxhir takon nyjet limfatike të ketë një strukturë dhe të ndarë në fushën e duhur. Dhe të gjithë, ndërsa ata të kryejnë funksionet e tyre. Ndërsa zhvillimi i B Limfoma difuze ndodhin shkelje krupnokletochnoy e kësaj strukture. Si dhe qelizat malinje të lokalizuara diffusely, që janë të vendosura në të gjitha indet dhe organet, kështu që sëmundja mori emrin e tij.

Shperndare Limfoma B-krupnokletochnaya mund të prekë çdo pjesë të trupit, por kryesisht ajo përhapet në nyjet limfatike të qafës, ijë dhe sqetull. Prekje mund të identifikojnë me lehtësi këto nyjet limfatike zgjeruar. Për më tepër, ata mund të shihet lehtë në sondazhet ultrazërit apo radiografi.
Për foto klinike të përhapur B limfoma krupnokletochnoy karakterizuar nga humbje të shpejtë në peshë, djersitje të rënda, kryesisht gjatë natës dhe temperaturë të lartë. Kjo sëmundje mund të zhvillohet edhe në mënyrë të pavarur dhe me ndikimin e limfomat tjera.

Pjesë disa lloje të sëmundjes. Zakonisht përhapur krupnokletochnuyu B Limfoma takon formën më të përhapur dhe të zakonshme të sëmundjes. Në vendin e dytë në mesin e kësaj sëmundjeje është një Limfoma me histiocitet tepërta dhe qelizave T. Ekziston edhe një lëndim primar të trurit me shpërndarë Limfoma B-krupnokletochnoy dhe anomalitë kryesore lëkurore, dhe madje edhe të izoluar krupnokletochnuyu B-Limfoma diagnostikuar me virusin Epstein-Barr dhe inflamacion kronik.
Në mënyrë tipike, B Limfoma përhapur krupnokletochnoy progresion karakteristike të shpejtë dhe përhapjen, por, megjithatë, kjo është një ide e mirë për të trajtuar.

Për diagnozën e saktë në biopsia marrë nga nyjen limfatike zgjeruar apo vetë tumor për studime immunohistochemical dhe karakter morfologjik. Përveç kësaj, kur është e nevojshme, të caktojë imazhit të pelvisit, bark dhe gjoks. Për të përcaktuar fazën e sëmundjes përdoret sistemi «Ann Arbor-», duke treguar organet e prekura nga sëmundja.


Krupnokletochnaya Limfoma Trajtimi


Metodat kryesore të trajtimit të sëmundjeve patologjike përfshijnë kimioterapia dhe ekspozimin rrezatimi. Për trajtim të parë opsionin duke përdorur metodat bashkëkohore të administrimit të barnave. Këto përfshijnë administrimin e barnave përmes kanalit kurrizore, kateteri qendror portet nënlëkurës intravenoze deje ose lloj kateter PICC.

Që Limfoma krupnokletochnaya referohet tumoreve përparuar shpejt, pastaj trajtimi i nevojshëm për doza e saj të larta të drogës kimioterapia. Në mënyrë tipike, këto medikamente administruar intravenoz në terapi kombinim me antitrupat monoklonale. Trajtimi i tillë i pacientëve Limfoma krupnokletochnoy mund të merrni për kujdes ditor, nëse është e nevojshme, hospitalizimi lejohet dëshminë, e cila mund të vazhdohet për një kohë.

Në ato raste kur keqdashje të përfshira në sistemin qendror nervor, të gjitha droga kimioterapia janë futur birë mesit. Këto barna përfshijnë: prednisolon, Onkovyn, doksorubicin dhe cyclophosphamide.

Limfoma krupnokletochnaya ndonjëherë perceptojnë një shkallë të lartë të kimioterapi. Prandaj, duke supozuar shfaqjes së rikthim pas trajtimit, mjekët propozon vysokodoznu kimioterapi.
Për trajtimin e kësaj sëmundje pas një kurs nga kimioterapia dhe mund të përcaktojë radioterapi. Sidomos, ka të bëjë me Limfoma krupnokletochnoy lokalizuar vetëm në një fushë të nyjeve limfatike.
Në fëmijët, sëmundja ndodh në shumë të rënda, me agresivitet të lartë. Baza e trajtimit është e njëjtë kimioterapia në kombinim me rrezatimit.

Në limfoma krupnokletochnoy radioterapi e përdorur në nivel lokal. Ai përfshin ekspozimit individual të zonave të prekura. Në thelb kjo është një ose dy grupe shtimin e tyre nyjet limfatike. Përdorim shumë më të mirë të terapisë rrezatuese për fazat e parë dhe të dytë të sëmundjes, kur nyjet limfatike të prekura janë të vendosura vetëm në njërën anë të trupit. Shumë shpesh ky trajtim është kryer paralelisht me normë lekartvennыm.
Ekspozimi rrezatimi përbëhet nga sesione të vogla të përditshme për 10-15 minuta, e cila është mbajtur sigurisht në departamentin e radiologjisë. Pas kurseve të marrë një pushim.

Kryesisht për kimioterapi në trajtimin e limfomës krupnokletochnoy përdorin permban pres katër kombinim medikament. Në të njëjtën kohë të drogës emëruar Rituksimab për të mbështetur sistemin imunitar.
Qëllimi kryesor, i cili i referohet kimioterapia - është për të arritur statusin absolute faljen paktën në fazat e hershme të trajtimit, pasi kjo rrit normën e mbijetesës së pacientëve.


Parashikimi Limfoma krupnokletochnaya


Terapi moderne të mundshme për të arritur kurabelnosty këtë sëmundje.

Mbijetesën pesëvjeçar në limfoma krupnokletochnoy tani është 85% për faktorin e parë të rrezikut, por për të katërt dhe të pestë - vetëm 26%. Në aspektin kryesor është trajtimi konsiderohet e përshtatshme kryer si duhet diagnozën fillestare të sëmundjes.