Miastenia gravis Simptomet, shkaqet dhe trajtimet
Termi miastenia vjen nga fjalët greke "myos" - muskujve dhe "lodhjes" - dobësi. Pra, të quajtur sëmundje kronike të manifestuar në dobësi dhe lodhje hulli njeri muskujve. Pas puna aktive relakson muskujt, të reduktojë forcën e muskujve dhe ul në vëllim.
Pas një periudhe të relaksimit dhe argëtim muskujt përsëri të vijnë në gjendjen e burimeve dhe mund të ushtrojë. Në njerëzit me interval dobësi të muskujve të nevojshme për shërim, muskujt rritje duket i paralizuar. Në këtë sëmundje vuajnë çdo muskul, por simptomat shpesh ndodhin në foshnjat e muskujve (ptosis qepallë vërejtur në 80 për qind të rasteve të sëmundjes), dhe në gjuhën, gllabërim dhe përtypet muskujt. Sa për muskujt e gjymtyrë, në shumicën e rasteve, muskujt e prekur, që ndodhet afër qendrës së trupit, që është hip dhe shpatull muskujt. Ndonjëherë sëmundja prek muskujt e frymëmarrjes.


Në vitet e fundit, myasthenia GRAVIS është parë më shpesh se më parë. Incidenca është 5-10 raste për 100 mijë njerëz.
Simptomat e para të miastenia Gravis mund të ndodhë në çdo moshë, por më shpesh grave sëmurë 20 deri në 40 vjet. Statistikisht, seks të rinj më të drejtë të vuajnë këtë sëmundje tri herë më shpesh se meshkujt. Nga mosha ky raport është zbutur, të dy gjinitë vuajnë dobësi të muskujve në pjesë të barabarta. Fëmijët sëmundje jokarakteristike, ndodh në 1-3% të të gjithë pacientëve.

Në patogjenezën e miastenia Gravis është një faktor i rëndësishëm autoimune.
Së pari dobësia kronike e muskujve ishte e vështirë, dobët sëmundje e shërueshme. Por me futjen e metodave moderne të diagnostikimit dhe trajtimit të vdekshmërisë miastenia mesin e pacientëve të zvogëluar dhe tani është më pak se 1 për qind. Përafërsisht 80 për qind e pacientëve të vijnë në një faljen e plotë ose të pjesshëm për uyazyka trajtim aktiv. Por ne nuk mund të harrojmë se kjo sëmundje ka kronike, që kërkon vëmendje dhe kujdes të vazhdueshëm.


Manifestime klinike të sëmundjes

Ka disa lloje të dobësi të muskujve, syrit, bulbar, i përgjithësuar dhe të tjerët. Në mënyrë tipike, sëmundja fillon me simptomat e miastenia Gravis, duke treguar për humbjen e muskujve të syrit (Diplopia, ptosis). Për sëmundje karakterizohet nga karakteristikat e rrezikshmërisë. Pra, në qepallë ptosis në mëngjes mund të jetë më e theksuar se në mbrëmje, duke e dyfishuar si përforcohet ose zbutur. Pastaj ai kthehet dobësi proksimal të muskujve të duarve dhe të këmbëve, i cili është që një person bëhet e vështirë për të marrë jashtë selisë, të marrë shkallët, ngrenë duart tuaja. Në kohën e aktivitetit fizik është në mënyrë të qartë në rritje dobësi në të gjithë muskujve. Gjatë testit me dhjetë squats rritet jo vetëm dobësi në këmbë, por në duart e rritet mosveprim ndonjëherë. Për këto janë shtuar simptome bulbar manifestimet (gjatë një bisede të gjatë apo ushqim pacienti zërit është hundës, gjuha e bashkëtingëlloreve të pagjetur janë të theksuara sidomos tingujt vështirë "r", "s", "sh." Pasi një person otohnet shkurtër, shenjat janë). Më pas simptomat bulbar bëhen më të gjalla: pacienti bëhet e vështirë të përtypë, ai shpesh poperhuyetsya, rrjedhjen e ushqimit të lëngshëm në zgavrën e hundës.

Trajtimi i dobësisë kronike e muskujve është marrë drogë anticholinesterase rregullisht, dhe droga që shtypin sistemin imunitar. Të gjitha drogat në këtë sëmundje të zgjedhur në mënyrë individuale.