Opsomenorrhea - shkaqet, simptomat, trajtimi


Opsomenorrhea - është pazakonta për një cikël normal menstrual pakta. Gjakderdhje Kohëzgjatja nuk opsomenorrhea kalojë tri ditë, dhe menstruacioneve vjen jo më shumë se një herë në çdo pesë javë ose më pak. Menstruacioneve të pakta mund të jetë i përkohshëm dhe lehtësisht të nënshtruar korrigjim, dhe mund të jetë një shenjë e sëmundjeve të rënda gjinekologjike, të tilla si polycystic hypomenstrual sindromi ovarian, varfëri ose pubertetit vonuar (ZTS).
Opsomenorrhea, si pothuajse të gjitha crregullimet e ciklit menstrual mund të ketë një natyrë fiziologjik gjatë formimit të funksionit menstrual (pubertetit) kur hormonal fiziologjik akoma në zhvillim. Nuk është një shkelje serioze e menstruacioneve të pakta dhe të gjatë menopauzës, kur funksioni hormonal kalbet.


Cikli normal menstrual përfshin dy faza të kontrolluara nga sistemi nervor qendror (hypothalamus), hipofizës dhe hormonet ovarian. Në fazën e parë dominuar folikuliteve-stimuluese hormone (FSH), përgjegjës për proceset e përhapjes (përhapjes) të shtrese te brendshme te uterusit, endometrium. Faza e dytë është e shoqëruar me një proces të përgatitjes u rrit në refuzimin e endometrium kontrollohet hormon lyuteynyzyruyuschym (LH) dhe progesterone. Faza e parë e ciklit të quhet faza proliferative apo faza folikulare, dhe e dyta - sekrecion fazë apo fazë Luteal. Paralelisht me ndryshimet në endometrial maturohet ovarian gjëndër ("flluskë" me shell), e cila është formuar në brendësi të vezës. Në mes të ciklit menstrual ndryshon hormon dominuese që të çon në lirimin e një vezë të pjekur - ovulacionit. Aftësia të krijoj përcaktohet nga prezenca e dy-fazë të ciklit menstrual dhe ovulacionit. Në pacientët me raport opsomenorrhea ndryshon fazat e ciklit dhe ul gjasat e ovulacionit.

Konsiderohet fiziologjikisht të jetë intervale të rregullta menstruacioneve e 25 deri në 30 ditë të paktën pesë ditë. Humbja e gjakut gjatë menstruacioneve normale është individuale në natyrë, por nuk do të jetë më pak se 40 ml
Shpesh diagnoza si SMC formulim opsomenorrhea opsomenorrhea do të thotë që i përkasin një grupi të madh të çrregullimeve që ndajnë një natyrë dhe parimet e terapisë të përbashkët.

Arsyet opsomenorrhea


Mekanizëm themelor opsomenorrhea është një shkelje e ciklit normal menstrual duke ruajtur dvuhfaznosty saj. Të ndryshojë vlera e përshtatshme shkakton ndryshime hormonale në kohëzgjatjen e një nga fazat e ciklit dhe ovulacionit ose mungon ose është i dëmtuar.

Në opsomenorrhea primar thonë se në qoftë se shkaqet e saj janë anomali (cen e organeve gjenitale ose moszhvillimin. Opsomenorrhea Primar duket me parë (zakonisht në fund) dhe menstruacioneve në vajzave kohën e tashme.
Opsomenorrhea mesëm zhvillon kundër ciklit normal menstrual nën ndikimin e provokuar arsye. Shkaqet mund të jenë opsomenorrhea mesëm apo abuzimi në menaxhimin e ciklit menstrual (hipofizës - hypothalamus) ose ndryshimet e padëshiruar direkt në mitër dhe / ose shtojca.

Ndryshon natyra e menstruacioneve skenarin opsomenorrhea mund të shoqërohet me sferën dëmtuar psiko-emocional, sëmundjet endokrine, proceset vdekur infektive, kirurgji traumatik (abortit, curettage diagnostike, heqje apo oophorectomy).
Ndonjëherë opsomenorrhea është pjesë e procesit fiziologjik dhe nuk është konsideruar simptomë shqetësuese. Gjatë formimit të funksionit menstrual opsomenorrhea shkurtër nuk klasifikohen si refuzim, si në periudhën premenopausal kur shuarja graduale e funksionit menstrual është pjesë e ndryshimeve fiziologjike të lidhura me moshën.

Simptomat opsomenorrhea


Opsomenorrhea sëmundje e pavarur dhe nuk është përfshirë në Klinikën sëmundjeve të tjera si simptomat e "menstruacione pakët". Të gjitha shenjat e tjera klinike janë shkaktuar nga një sëmundje që shoqëron opsomenorrhea.
Menstruacioneve vijnë shpesh në formën e "gjurmëve" ose pika. Cikli menstrual është bifazik, por kohëzgjatja e ndryshimit të fazës së llojit të shkurtimin apo zgjatjen që çon në përçarje të fazës gjëndër maturimit dhe procesin shtrembërim e ovulacionit. Shkelje të tilla mund të zvogëlojë shanset e shtatzënisë.

Opsomenorrhea shpesh shoqëron sindromi infertilitetit hipomenstrualnыy dhe vezoret polycystic. Në këtë rast opsomenorrhea dhe shtatzënia janë të papajtueshme.
Opsomenorrhea jetëgjatë mund të shkoni në amenorrhea - mungesën e plotë të menstruacioneve.
Diagnoza opsomenorrhea SMC ofron një gamë të madhe të masave diagnostikuese. Një studim i pacientëve me opsomenorrhea fillon me një studim të ankesave. Ndonjëherë pacienti në mënyrë të qartë mund shtet shkakton paraqitjen e abuzimit ciklit apo të japë informacion në lidhje me sëmundjet nehynekolohycheskyh janë bërë sfond për opsomenorrhea.


Ndërsa shqyrtimit fokus të përgjithshëm në lartësi dhe peshë e grave, ashpërsia e karakteristikave dytësore seksuale (flokët e trupit nga lloji femëror, etj), gjendja e lëkurës.
Ekzaminimin gjinekologjik zbulon anomalitë e organeve gjenitale ose praninë e inflamacionit.
Përcaktimi natyrën e çrregullimeve hormonale është i një rëndësie të madhe për të trajtuar mundësinë e restaurimit mundësinë për të lindur fëmijë. Përcaktoni nivelin e FSH, LH, progesterone dhe Hormoni. Nganjëherë keni nevojë për të përcaktuar nivelin e hormoneve tiroide dhe gjëndra veshkave.

Nëse ka inflamacion shoqërues, diagnostifikimit laboratorike Testet plotësuar zbulimin e infeksionit patogjen.
Ultratinguj ndihmon për të sqaruar madhësinë dhe shkallën e zhvillimit të organeve gjenitale, të identifikuar defekte anatomike ose praninë e inflamacionit.
Konsultimet profesionistët që lidhen ndihmojë në identifikimin shkaqet nehynekolohycheskye opsomenorrhea.

Trajtimi opsomenorrhea


Shuma e ndërhyrjeve terapeutike varet nga sëmundje, e cila e shoqëron opsomenorrhea. Gjithashtu të marrë parasysh moshën e pacientëve, funksionin riprodhues dhe patologjisë shoqërues extragenital.

Anomalitë kongjenitale të organeve gjenitale dhe të vonesave të rënda pubertetit të vështira për trajtim, mundësia e zbatimit të saj është vendosur së bashku me Endocrinologists, geneticists dhe kirurgët.
Terapi Opsomenorrhea është për të eliminuar shkaqet shkaku i sëmundjes themelore. Metoda kryesor i trajtimit është terapi hormon për të rivendosur ritmin normal menstrual. Skemat e trajtimit të zgjedhur në mënyrë individuale. Kur infertilitetit pas restaurimit ritmin menstrual fiziologjik shpenzojnë stimulimin hormonal të ovulacionit. Për fat të keq, shpesh opsomenorrhea malosumisni dhe shtatzënia, por vendimi është i paqartë dhe varet nga shkaku mosfunksionim menstrual.

Trajtimi i sëmundjeve inflamatore përfshijnë antibiotikët, immunostimulants dhe vitamina.
Pacientët me mangësi të dietë të përshtatshme peshë të plotë të zgjedhur. Shpesh ushqyerit si një trajtim të vajzave të reja eliminon çrregullime menstruale.
Sukses si terapi ndihmës aplikuar fizioterapi, ilaç bimor dhe masazh gjinekologjik.