Simptomat Otosclerosis, shkaqet dhe trajtimet për otosclerosis
Otosclerosis (veshit - OTOS, Greqisht.) - Një sëmundje që shkakton humbje të konsiderueshme të dëgjimit në rritjen e veshit labirint kockave pacientëve obuslovlnnoe. Kjo sëmundje gjendet më shpesh në gratë, zakonisht ndodh në pubertet. Sëmundja zakonisht prek të dy veshët.

Simptomat otosclerosis

Mjekët kryesore Simptomë thërrasë një humbje të dëgjimit të dukshme. Humbja e dëgjimit Features përcaktohet nga një otosclerosis celular. Nëse pacienti prekur vetëm aparate dëgjimi përshëndetjeje, kryerjen kockave nuk është subjekt për të ndryshuar, zvukoprovedenye vetëm keq. Nëse kërmilli goditi, situata është shumë më keq, si në këtë rast, pacienti ndryshon perceptimin e tingujve.


Si një nga simptomat e otosclerosis mund gjithashtu të quajtur tinitus. Kjo zhurmë del nga fakti se nervat auditory prekur nga indet në rritje eshtrave. Në shumë raste tringëllimë në radhë të parë tregon praninë e otosclerosis.
Sëmundja shoqërohet me humbjen e dëgjimit progresive. Ndonjëherë një person humbet aftësinë për të duhet të perceptojnë tingujt në 3-5 vjet. Në disa raste, sëmundja përparon jo aq shpejt dhe personi i humbet dëgjuar vetëm disa dekada.
Pacientët që hasen shpesh paracusis Willisii (simptomë paradoksale), një gjendje pasqyrohet në faktin që njerëzit të dëgjojnë më mirë në mjedise të zhurmshme - në dyqan, në transportin publik se sa në heshtje.

Përparimin e sëmundjes kontribuojnë në dehje, sëmundje të ndryshme infektive, gratë shpesh përparuar humbjen e dëgjimit pas lindjes.
Humbja e dëgjimit mund të ndalet për një kohë dhe pastaj të përparojë nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm. Në disa raste, një person i shpejt humbet veshin (ashtuquajtura kalimtare formë otosclerosis), një situatë e tillë është tipike për adoleshencë dhe për ato raste kur sëmundja është trashëguar.

Trajtimi i otosclerosis

Trajtimi i otosclerosis në shumicën e rasteve kërkon kirurgji. Efekti i përkohshëm mund të arrihet në qoftë se ju të përpiqen për të rivendosur yzengjitë lëvizshmërisë aparatit të dëgjimit nga loosening atë. Ekzistojnë tri metoda të ndryshme:

Metoda indirekte (loosening aparat dëgjimi nëpërmjet qafës yzengjitë);
Metoda direkte (ndikim të drejtpërdrejtë në buzë të stirrups bazë);
fenestratsiya arsye stirrups (duke krijuar vrima në bazë të përshëndetjeje).
Në mënyrë tipike, këto tri metoda janë përdorur vazhdimisht. Shko tek metodën e ardhshëm, nëse asnjë shpallje mëparshëm.
Në shumë raste, pacientët janë stapedэktomyy pjesshme. Sot stapedoplastyka përdorur gjerësisht, pra zonat e prekura stirrups ndihmat apo marrje ryshfeti proteza zëvendësohet me materiale sintetike ose çeliku të dëgjimit. Nëse ka pengesa të natyrës teknike, në një nga departamentet e murit anësor të vrimë për të krijuar funksione zëvendësim dritare ovale. Kjo procedurë është quajtur labirint fenestratsyey.

Kur planifikoni veprimet e nevojshme për të marrë parasysh contraindications e mëposhtme:
Sëmundje akute inflamatore ajrore;
inflamacion të lëkurës së kanalit të veshit;
prania e sëmundjeve kronike infektive (abrasions, dhëmbëve të prekura nga kariesi, etj).